Dover, Engeland

Dover, Engeland De belangrijke havenstad en de verbinding met het vasteland van Europa is Dover. Veel toeristen kiezen ervoor om vanuit het vasteland van Europa met de veerboot naar Engeland te gaan en dan kom je aan in Dover. Naast havenstad is Dover ook bekend vanwege de spectaculaire witte krijtrotsen, de White Cliffs, die je vanaf de veerboot al goed kunt zien. Ook in het stadje zelf is een aantal leuke bezienswaardigheden te zien. Bezoek bijvoorbeeld het oude stadhuis de Maison Dieu Hall of bekijk de bijzondere vuurtoren op Castle Hill.

Bezienswaardigheden & Activiteiten

Witte krijtrotsen

Het meest bekende gedeelte van de kust van Engeland zijn toch wel de White Cliffs. Vanaf het centrum van Dover loop je in ongeveer een uur naar de South Foreland vuurtoren waar je een prachtig uitzicht hebt over de kliffen. Eventueel kun je de tocht verder uitbreiden met een half uurtje tot het dorpje St. Margaret's. Tussen de plaatsen Deal (Kingstown) en Folkestone zijn de mooiste krijtrotsen te zien over een afstand van ongeveer 24 kilometer. Al met al een prachtig gebied voor een mooie wandeling of heerlijke fietstocht.

White Cliffs, Dover

Kasteel van Dover

Met een wel heel unieke locatie staat het kasteel van Dover boven op de White Cliffs. De plek werd al in de eerste eeuw ontdekt door de Romeinen, die er een vuurtoren bouwden (welke je nog steeds kunt bewonderen). De burcht die er nu staat, is gebouwd in de twaalfde eeuw door Hendrik II. Ga de tunnels in van het kasteel naar Operation Dynamo. Dit is een bijzonder audiovisueel spektakel over de evacuatie van meer dan 300.000 Britse militairen in 1940. Dit is ook nagespeeld in de film Dunkirk. Ga naar de uitkijkpost 'admiralty lookout' en geniet van het schitterende uitzicht over de rotsen en de drukke haven van Dover.

Kasteel van Dover, Dover

Dover Museum

Vanwege de gunstige ligging ten opzichte van het vasteland van Europa, heeft Dover een rijke geschiedenis. In het Dover museum kom je van alles te weten over de geschiedenis van deze stad in de verschillende tijdperken, van de middeleeuwen tot de moderne tijden. Bekijk hier ook de oudste boot ter wereld. De boot komt uit de bronstijd en is naar schatting 3.500 jaar oud.

Dover Museum, Dover

Omgeving

Pines Garden

Op ongeveer tien minuten rijden van Dover ligt de Pines Garden van ongeveer zes hectare groot. Wandel door de Kitchen Garden en bekijk de meer dan veertig verschillende groente- en fruitsoorten. Bekijk de schitterende waterval en de rotstuin. Ook staat er een standbeeld van Winston Churchill in de tuin. Als afsluiting kun je een bezoek brengen aan het St. Margaret's Museum en het bijbehorende theehuis om van een heerlijk kopje Engelse thee te genieten.

The Pines Garden, Dover

The Battle of Britain Memorial

Ten zuiden van Dover is het monument 'The Battle of Britian Memorial' te zien. Prachtig gelegen op een klif is het een eerbetoon aan de mannen van RAF die de Luftwaffe versloegen in de Battle of Britain in 1940. Bekijk het interactieve bezoekerscentrum en leer meer over deze invasie. Buiten is een stenen beeldhouwwerk te zien van een piloot die over zee staart. Op de Foxley-Norris Memorial Wall zijn alle namen afgebeeld van de mensen die hebben gevochten in de Battle of Brittain.

The Battle of Britain Memorial, Dover

St Margaret's Bay

St. Margret's Bay ligt op ongeveer drie kilometer van Dover. Dit wordt als de mooiste plek gezien om de prachtige witte krijtrotsen te bewonderen. Als je deze rotsen wilt bekijken moet je nog wel even twee kilometer vanuit het dorp naar de kliffen lopen. Op het strand zoek je bij laag water tussen de rotsige bodem naar zeedieren en fossielen. Er gaat ook een mooie wandeling van ongeveer zeven kilometer langs de kliffen, genaamd Frontline Britain Trail. Start in het dorp St. Margaret's Bay en ga via het strand langs de kliffen om vervolgens weer over de kliffen terug te lopen.

St Margarets Bay, Dover

Folkestone

Op ongeveer twintig minuten rijden ten zuiden van Dover ligt nog een prachtig plaatsje omgeven door de witte krijtrotsen. Deze krijtrotsen hebben net even een ander uiterlijk dan die bij Dover, mede doordat ze bestaan uit zandsteen. Loop in Folkestone langs de promenade en neem de lift naar beneden om het strand te bezoeken. Net buiten het centrum kan je genieten van het mooie landschap in het East Cliff & Warren Country Park. Tevens is dit park het beginpunt van verschillende wandelroutes die mooi langs en over de kliffen lopen.

Folkestone, Dover

Vuurtoren South Foreland Lighthouse

Ten noorden van Dover, op ongeveer twintig minuten rijden, kun je de eerste vuurtoren zien die op elektriciteit werkte. Bij de South Foreland Lighthouse werd ook de eerste internationale radio-uitzending afgespeeld. Krijg een beeld van het leven van de vuurtorenwachter in de woning van de vuurtoren. De andere woning bij de vuurtoren is omgebouwd tot traditioneel theehuis met jaren vijftig behang en porseleinen theekopjes. Geniet ook zeker van het prachtige uitzicht over het kanaal en de omgeving rondom de vuurtoren.

Vuurtoren South Foreland Lighthouse, Dover

Sandwich

Nu ligt Sandwich wat verder van de kust, maar in de Middeleeuwen was dit een drukke havenstad. Bekijk de best bewaarde vakwerkhuizen van Engeland en wandel door de middeleeuwse straten. Hier vind je nog oude stadsmuren en kronkelende straatjes. Beklim ook de middeleeuwse toren van de St. Peter om beloond te worden met mooie vergezichten.

Sandwich, Dover
Ballon!