Falmouth, Engeland

Falmouth, Engeland De kustplaats Falmouth inspireert al decennialang zeilers, kunstenaars, muzikanten en ontdekkingsreizigers. Ontdek zelf deze prachtige stad aan de kustlijn van Cornwall. Breng een bezoek aan het Pendennis Castle, het Maritiem Museum Cornwall en de Falmouth Art Gallery. Waan je in een groene oase in de vele parken in Falmouth of zoek een heerlijk strandje op in de buurt.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Pendennis Castle

Bezoek het imposante verdedigingswerk, Pendennis Castle, aan de kust van Cornwall. Maak hier kennis met 450 jaar militaire geschiedenis. Met een interactieve tentoonstelling, compleet met geluiden en geuren, ervaar je het dagelijks leven van het garnizoen in de ondergrondse verdedigingswerken uit de Tweede Wereldoorlog. In de replica van de Battery Observation Post kun je het geluidsignaal horen ter waarschuwing van een naderende vijand. Klim naar het Tudor geschutdek, bovenop het zestiende-eeuwse kasteel, en geniet van het prachtige uitzicht over de omgeving. Door de strategische ligging van het kasteel bood het bescherming aan de belangrijke haven van Falmouth.

Pendennis Castle, Falmouth

National Maritiem Museum Cornwall

Stap binnen in het enorme iconische gebouw van het National Maritiem Museum Cornwall. Het museum bestaat uit meerdere verdiepingen en neemt je mee op reis door de geschiedenis van de zee en het water. Aan boord van een onderzeeër krijg je een indruk hoe wetenschappers de zeeën verkenden. Bekijk de duikuitrustingen die gebruikt werden voor het verkennen van diepe onbekende wateren. De interactieve shows en de uitgebreide collectie potten met bijzondere en zeldzame zeedieren zorgen ervoor dat dit museum een bezoek waard is.

museum Falmouth

Falmouth Art Gallery

In een voormalige bibliotheek bevindt zich Falmouth Art Gallery, bekroond door de bijzondere expositie 'A Cabaret of Mechanical Movement'. De collectie van hedendaags bewegend speelgoed is belangrijk erfgoed van de stad. De galerie heeft daarnaast ook een uitgebreide collectie van meer dan 2000 kunstwerken met onder andere Master-schilderkunst uit de negentiende en twintigste eeuw.

Falmouth Art Gallery

Falmouths parken en tuinen

Wandel door het prachtige Kimberley Park met veel mooie sierbomen en aangelegde bloemperken. Het intensieve onderhoud van deze groene oase is al meerdere malen bekroond met een prijs van de 'Britain in Bloom' wedstrijden. Aan de kust bij het Gyllyngvase Beach grenst de statig ingerichte Gyllyngdune Garden. Vanuit de rozentuin wandel je langs een geheime grot en een monolithische boog naar het strand. In de subtropische tuinen Fox Rosehill Gardens in het centrum vind je veel uitheemse soorten, zoals de citroen- en eucalyptusbomen, bamboe, agaves en grote palmen.

park, Falmouth

Marlborough House

Het prachtige landhuis is vernoemd naar het Packet schip 'de hertog van Marlborough". De gevierde kapitein John Bull gaf opdracht tot het bouwen van het landhuis. Na langere tijd raakte het gebouw in verval totdat de huidige eigenaren het grondig renoveerden. Stap binnen en ervaar de rijke geschiedenis van dit monumentale pand.

Marlborough House, Falmouth

Omgeving

Trelissick Garden

Op het schiereiland Trelissick bevindt zich op een uitgestrekt landgoed de prachtige tuin van Trelissick Garden. Wandel over de kronkelige paden en ontdek de exotische planten en borders vol met kruidige planten. Geniet van het uitzicht over de riviermonding richting Falmouth. Stap binnen in een van de huizen op het terrein en maak kennis met de verhalen uit de geschiedenis van het landgoed. De kunstgalerij toont werken van lokale kunstenaars uit Cornwall.

Trelissick Garden

Dartmoor National Park

Dartmoor National Park is een bijzonder en groot wildernisgebied, dat vooral uit heidevelden bestaat. Dit zijn de 'Moors' waar het park naar vernoemd is. Dit landschap en indrukwekkende 'Tors', rotsblokken, hebben al veel Britse schrijvers geïnspireerd. Wist je dat dit nationale park zijn eigen paardenras heeft? De Dartmoor pony loopt vrij door het park dus grote kans dat je er eentje spot tijdens een wandeling. De Lydford Gorge is bijvoorbeeld zo'n mooie wandeling. Je loopt door de kloof naar de White Lady Waterval. Goed te combineren met Lydford Castle. Het park herbergt overigens meerdere kastelen en kloosters, er is dus van alles te zien en te doen.

Dartmoor National Park

Roseland Heritage Coast

Neem de veerboot vanuit Falmouth voor een bezoek aan het schiereiland Roseland. Een paradijs voor wandelaars en liefhebbers van natuur en watersport. Ontdek de afgelegen baaien, de schitterende kliffen, de mooie vissersdorpjes en bosrijke landschappen. Sluit de dag af met een heerlijke cream tea of een pintje in een authentieke pub in het pittoreske kustplaatsje St Mawes.

Roseland Heritage Coast
Ballon!