New Forest Nationaal Park, Engeland

New Forest Nationaal Park New Forest National Park was rond 1079 vooral bedoeld als jachtterrein voor Willem I, de Koning van Engeland. Tegenwoordig is het natuurpark op toeristen gericht en lopen en veel pony's rond voor de begrazing. De naam doet wellicht anders vermoeden, maar je vindt hier niet alleen bos, het is een mix van bos en open heidevelden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Lyndhurst

In het hart van het park ligt Lyndhurst en het is de beste plek om je bezoek aan New Forest te beginnen. Hier ligt namelijk het New Forest Heritage Center. Stap binnen en kom van alles te weten over de geschiedenis van het park door de verschillende tentoonstellingen. Dwaal ook door het historische plaatsje zelf. Bovenaan High Street staat de indrukwekkende gotische parochiekerk van St. Michael and All Angels, met binnenin prachtige fresco's. Langs deze zelfde straat vind je verder veel leuke winkeltjes met lokale producten en souvenirs. Je kunt in Lyndhurst ook fietsen huren, bijvoorbeeld om naar Brockenhurst te rijden. Net buiten het dorp ligt het New Forest Reptile Centre, met inheemse reptielen en amfibieën, waaronder de adder, de enige giftige slangensoort in het land.

Lyndhurst New Forest Nationaal Park

Bolderwood

Middenin het park ligt Bolderwood, de beste plek om herten te zien. Er is een speciaal platform gebouwd dat uitkijkt over een grote weide. Als je geluk hebt zie je ze lopen, misschien zie je zelfs dat de dieren worden gevoerd door een ranger. Op de informatieborden kun je meer te weten komen over de herten die in het park leven. Vanaf de parkeerplaats bij Bolderwood kun je drie verschillende wandelingen maken met een afstand van een halve, één of twee mijl. Tijdens deze wandelingen kom je enkele van de hoogste bomen in het New Forest tegen.

Bolderwood New Forest Nationaal Park

Rhinefield Ornamental Drive

Tussen Brockenhurst en de A35 ligt de Rhinefield Ornamental Drive. Dit is een smalle weg, omringd door een mix van bomen en planten, die veel bezoekers trekt. In het zuiden eindigt de weg bij Rhinefield House. Dit was ooit een particulier landhuis, tegenwoordig is het een hotel. Je ziet onderweg veel sequoia's en douglassparren. Op het traject starten veel verschillende wandelroutes. De populairste is de Tall Trees Trail. Het is een korte wandeling van ongeveer anderhalve mijl en waarbij je de hoogte van de bomen het beste ervaart. Bij de Knightwood Oak parkeerplaats kun je de 500 jaar oude eik, Knightwood Oak, bezoeken, deze wordt ook wel de koningin van het bos genoemd.

Knightwood Oak Tree New Forest Nationaal Park

New Forest Wildlife Park

Het New Forest Wildlife Park is een leuk uitje voor het hele gezin. In het park worden (beschermde) diersoorten verzorgd en behouden. Er zijn veel verschillende dieren te bewonderen. Ontmoet Copper de vos, Hamish de boommarter en Hattie de egel. Verder vind je er wilde zwijnen, wallaby's, fretten, uilen, wilde katten, bizons en herten en nog veel meer. Misschien hoor je zelfs het geluid van wolvengehuil door het park klinken als je er bent. Zorg ook dat je bij de voederrondes aanwezig bent, de verzorgers vertellen allerlei fascinerende feiten over de dieren.

New Forest Wildlife Park

Lepe Country Park

In het zuidoosten van het New Forest Nationaal Park ligt Lepe Country Park. Dit is de perfecte plek om even aan de kust uit te waaien. Het strand is populair bij vakantiegangers, gezinnen, kitesurfers en windsurfers. Voor een mooie wandeling kun je de Lepe Loop van vijf mijl lopen, het is wel deels een ruig gebied. In een rustig tempo doe je er ongeveer twee uur over. Neem ook een kijkje bij de dieren bij het natuurreservaat Lepe Point. Bij de vijver vind je libellen en waterjuffers, spot vogels en kijk goed om je heen voor al het andere wild.

Lepe Country Park New Forest Nationaal Park

Exbury Gardens & Steam Railway

In het dorp Exbury liggen de Exbury Gardens. In 1919 kocht Lionel Nathan de Rothschild het Exbury Estate en heeft zo'n 250 mannen ingezet om de tuinen aan te leggen. Na zijn dood tijdens de Tweede Wereldoorlog, moesten de tuinen worden ontruimd. Gelukkig zijn ze na de oorlog weer in oude glorie hersteld en geopend voor het publiek. Bezoek de meer dan 200 hectare aan indrukwekkende tuinen met een aantal bijzondere collecties zoals de rododendrons en de Nationale Collectie Nyssabomen. Sinds 2001 is er een stoomtrein als extra attractie in het park. Maak een ritje op de trein door de Summer Lane Garden, Rock Garden en kijk uit voor dieren bij Dragonfly Pond.

Excbury Gardens New Forest Nationaal Park

Beaulieu

Het dertiende-eeuwse dorp Beaulieu ligt aan de gelijknamige rivier. In 1204 werd hier een abdij gesticht door monniken met daaromheen het dorp. Tegenwoordig staat Beaulieu vooral bekend om het wereldberoemde National Motor Museum. In het museum staan meer dan 280 voertuigen, waaronder de legendarische en recordbrekende Bluebird. In het museum zijn verschillende tentoonstellingen te zien zoals de World of Top Gear, met voertuigen van de populaire BBC-show. Daarnaast kun je terug gaan in de tijd door de abdij van Beaulieu te bezoeken. Wil je de Victoriaanse tijd zien? Breng dan een bezoekje aan Palace House. Tip voor de actievelingen onder ons: loop over het Beaulieu River pad naar Buckler's Hard of ga kajakken op de rivier.

Beaulieu New Forest Nationaal Park

Bucklers Hard

Aan de oevers van de Beaulieu rivier ligt het vredige Buckler's Hard. Het is in de achttiende eeuw ontstaan en was belangrijk voor de bouw van marineschepen bij de haven. Aan het eind van de negentiende eeuw trok het gebruik weer meer aan door de pleziervaart en je ziet hier dan ook regelmatig boten liggen in de haven. Bekijk de boten die voorbij komen varen op de rivier of ga zelf mee op een riviercruise. In het Maritiem Museum kun je meer ontdekken over de geschiedenis van het dorp en neem een kijkje in een historisch scheepsbouwhuis.

Bucklers Hard New Forest Nationaal Park

Brockenhurst

Brockenhurst is het grootste dorp in het New Forest, volgens sommigen zelfs een van de mooiste plekken om te wonen. Het is een plek vol met geschiedenis en charme. Volg Rhinefield Road naar het prachtige park Whitefield Moor, waar je de rust kunt opzoeken. Een leuke wandeling is de South Taste Trail, een route van zeven mijl die je meeneemt langs verschillende pubs en theesalons (en ook langs de New Forest Cider winkel). Een ander interessant punt in het dorp is Watersplash. Dit is het ontmoetingspunt van twee beekjes, de North en South Weirs, die uiteindelijk uitmonden in de Lymington rivier. Hier komen vaak dieren die van het water drinken, waaronder de beroemde New Forest Pony's.

Brockenhurst New Forest Nationaal Park

Lymington

De kleurrijke kustplaats Lymington is een oude zeehaven met een rijke, historische geschiedenis. Aan de hoofdstraat staat de dertiende-eeuwse kerk van St. Thomas. Voor de geschiedenis van Lymington is een bezoek aan het St. Barbe Museum en Art Gallery zeker de moeite waard. Ga op reis door de geschiedenis van Willem de Veroveraar tot de Tweede Wereldoorlog. Wandel aansluitend door de oude straatjes, langs de winkeltjes en als je op zaterdag in het dorp bent, neem dan een kijkje bij de traditionele straatmarkt. Maak een boottocht en geniet van het uitzicht op de jachthaven. Vlakbij de Yacht Club liggen de bekende zeewaterbaden uit 1833. In deze baden kun je niet alleen zwemmen, maar ook paddle boarden en andere wateractiviteiten doen.

Lymington New Forest Nationaal Park

Hurst Castle

Helemaal in het zuiden van het park ligt Hurst Castle. Je kunt het bereiken door de veerboot te nemen vanuit Keyhaven of de wandeling van twee mijl te maken langs Hurst Spit. Tussen 1541 en 1544 werd het fort gebouwd door Henry VIII om Engeland tegen aanvallen te beschermen. De tentoonstellingen in het kasteel vertellen je meer over de geschiedenis van het kasteel. Bekijk de kelder die vroeger werd gebruikt voor opslag van voedsel, brandstof en wapens. Ook zie je hoe de leefomstandigheden waren in de woonverblijven en vergeet niet te genieten van de spectaculaire uitzichten vanaf het dak van de toren.

Hust Castle New Forest Nationaal Park

Breamore House

Aan de rand van het New Forest park, boven het pittoreske dorpje Breamore, ligt een Elizabethaans landhuis: Breamore House. Het is het ouderlijk huis van de Hulses en stamt uit 1583. In het huis vind je veel historische voorwerpen zoals schilderijen, familieportretten, antiek meubilair en een zeldzaam tapijt. Het ligt vlak bij Breamore Countryside Museum dat een van de mooiste collecties door stoom aangedreven landbouwmachines, tractoren en historisch gereedschap, bezit.

Breamore House New Forest Nationaal Park
Ballon!