Port Isaac, Engeland

Port Isaac Port Isaac is een schilderachtig vissersdorpje in Cornwall. Het is de achtergrond van films en bekende Engelse televisieseries geweest en je ziet direct waarom. Het is een fotogenieke plek met veel sfeer door de prachtige ligging bij het water. De authentieke stenen huisjes zijn tegen de heuvels gebouwd, dwaal er via de smalle steegjes tussendoor.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Stadscentrum

Het historische centrum is gekenmerkt door smalle weggetjes die tussen de huizen en het heuvelachtige landschap kronkelen. Laat je auto dan ook op het parkeerterrein van St Endellion buiten het dorp achter en ga te voet verder. Loop door alle zijstraatjes om niets van de leuke winkeltjes, kleine kunstgalerieën en gezellige eetcafés te missen. Bekijk bijvoorbeeld bij de pottenbakkerij die in een oude negentiende-eeuwse kapel gevestigd is en struin rond tussen alle creaties in de winkel. Ga zeker ook op zoek naar een van de kleinste doorgangen van heel Engeland, de Squeezy Belly Alley.

Stadscentrum, alley, Port Isaac

Haven

Een steile weg door de stad leidt uiteindelijk naar het kleine haventje, dat niet voor niets het decor is geweest voor vele films en Engelse televisieseries. Het heeft charme en is ontzettend fotogeniek. Tot de negentiende eeuw was het een belangrijke haven vol bedrijvigheid en handel. Tegenwoordig is de haven vooral in gebruik door lokale vissers die de kakelverse vangst van de dag binnenhalen. Het is dus de ideale plek om verse kreeft in een restaurant te bestellen of voor de echte Engelse fish and chips te gaan.

Haven, Port Isaac

Kustwandeling

Wandel een deel van de spectaculaire lange afstandsroute South West Coast Path, een wandelpad van meer dan 1000 kilometer langs de grillige kust van Engeland. Port Isaac ligt op deze route en er zijn verschillende wandelmogelijkheden vanuit de stad om een deel van het wandelpad te beleven. Wandel via het kronkelige kustpad dat de vormen van de kliffen volgt, naar Port Quin om vervolgens door de weilanden terug naar Port Isaac te lopen. Deze wandeling is bijna negen kilometer lang en geeft je indrukwekkende uitzichten over de zee en het groene landschap.

Kustwandeling, South West Coast Path, Port Isaac

Omgeving

Kasteel Tintagel

Dit is een plek met een enorme geschiedenis die zich afspeelt rondom de legende van Koning Arthur. De ruïnes van dit kasteel zou de geboorteplaats zijn van Koning Arthur. Hoewel dit niet bewezen is, zijn de overblijfselen van het kasteel in een indrukwekkend landschap en de weg ernaartoe absoluut de moeite waard. Het kasteel ligt namelijk op een schiereiland dat enkel door een brug verbonden is met het vasteland en er moeten aardig wat trappen beklommen worden om bij de overblijfselen te komen. Treed daarna dan eindelijk in de voetsporen van Koning Arthur of andere koningen uit die tijd en waan jezelf in de middeleeuwen als je door de vroegere kamers van het kasteel loopt.

Kasteel Tintagel
Ballon!