Reisinfo Wales, Verenigd Koninkrijk

Een rondreis door Wales staat gelijk aan een rondje Wildernis. Hoe klein en compact Wales ook is, de bezienswaardigheden zijn er groots. De natuur is er divers, met ruige bergen, riviervalleien en zonnige kliffen. Met de enorme hoeveelheid wandelpaden is het een paradijs voor wandelaars. Kastelen zijn niet weg te denken uit het landschap. Het zijn er te veel om op te noemen en ze staan werkelijk overal. Soms zijn het ruïnes, soms zijn ze nog bewoond. Daarnaast zie je overal mysterieuze steencirkels die het landschap al veel langer sieren.

Snowdonia Wales bezienswaardigheden
Brecon Beacons National Park Wales

Hoewel het klimaat van Wales niet direct tropisch te noemen is en het weer erg wisselvallig is, kun je er perfecte strandvakanties hebben. De schoonheid van de Britse kust is niet te onderschatten. Langs de gehele kust van Wales loopt het Wales Coast Path. Altijd leuk om er een stukje van te wandelen. Bezoek bijvoorbeeld Pembrokeshire National Park, dat maar liefst 299 kilometer kust omvat. Goudgele stranden, baaien en eilandjes wisselen elkaar af, met hier en daar ruige kliffen. Het woeste water is het leefgebied van zeehonden, haaien en dolfijnen.

Iets verder naar het noorden, ook aan de kust, ligt Snowdonia National Park. Hoewel het park aan de kust ligt, draait het hier vooral om de inlandse meren, diepe valleien, grillige rotsen en pittoreske dorpjes. Verder komen bezoekers naar Snowdonia vanwege het Keltische en industriële verleden.

Dat Wales erg afwisselend is, bewijst Brecon Beacons National Park met zijn heidevelden, verborgen watervallen, weiden met schapen en kloven vol varens. Dit natuurpark in het zuiden van Wales bestaat uit vier bergketens. Vooral Central Beacons is een walhalla voor wandelaars. In dit dromerige landschap vind je ook pittoreske huisjes, kastelen, forten en menhirs. Er is zo weinig lichtvervuiling dat Brecon Beacons tot eerste Dark Sky Reserve van het Verenigd Koninkrijk is uitgeroepen.

Ter afwisseling heeft Wales ook enkele leuke steden voor je in petto. Bijvoorbeeld Cardiff. Bezoek het enorme kasteel, ga lekker winkelen of woon een rugbywedstrijd bij. Voor schattige gekleurde huisjes, strand en mooie dagtochtjes, ga je naar Tenby, dat 'het fort van de vissen' betekent.

Rondreizen door Wales, Verenigd Koninkrijk

Rondreis maken door Wales en de natuurpracht met eigen ogen zien? Bekijk de reis hieronder eens. Kies je reiswijze en pas het aantal dagen aan. Als je de route verder wilt aanpassen, klik je op 'bewerk in routeplanner'.

Voorbeeldreis: Nationale parken in Wales en Engeland

Lijkt jou een reis langs ruige bergen, lieflijke valleien en oneindig veel wandelpaden wel wat? Outdoorliefhebbers zullen deze camperreis Nationale Parken in Wales en Engeland zeker waarderen. Eerst breng je een kort bezoek aan hoofdstad Londen. Daarna maak je kennis met Peak District National Park in het noorden van Engeland met haar groene heuvels, steile rotswanden en grotten. In Snowdonia National Park in Wales domineert de berg Mount Snowdon en de vele diepe valleien met prachtige bossen en meren. Je vervolgt je rondreis naar Brecon Beacons National Park waar je prachtige wandelingen maakt en schattige dorpjes bezoekt. Tot slot bezoek je de zuidkust van Engeland bij de metershoge witte krijtsteenrotsen van Beachy Head en de Seven Sisters. Het nationale park South Downs is daarmee een waardige afsluiter.

Snowdonia National Park, WalesCamper EngelandWandelen in Brecon Beacon National Park, WalesPeak District, Noord-Engeland
Ballon!