Reisinfo Norrland, Zweden

Norrland Een van de mooiste delen van Norrland is de kustlijn Höga Kusten. Smalle weggetjes nemen je mee langs de zee en door een prachtig stuk ruige natuur. Wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, dus pak je schoenen maar vast in. De Höga Kustleden is een 129 kilometer lang wandelpad dat je meeneemt langs pittoreske baaien, maar ook door dichte naaldbossen, langs meren en over de heuvels en bergen.

Aan deze schitterende kustlijn liggen pittoreske vissersdorpen, zoals Bönhamn en Norrfällsviken. Dit is het Zweden dat je herkent van de foto's: rood-witte huizen aan het water. Het eiland Mjälton is bijzonder: dit is het hoogste eiland van Zweden en de wandeling naar het hoogste punt is een must. Neem wel even een steen vanaf het strand mee om op de top neer te leggen, dat is traditie. Je kunt met een veerboot naar het eiland, maar kajakken is minstens zo leuk.

Sundsvall is een van de grootste steden in Norrland. Het centrum van de stad is relatief nieuw nadat deze na een grote brand herbouwd is. De negentiende-eeuwse architectuur maakt het uniek. Net buiten de stad is het Merloslot te bezoeken. Wil je de natuur in, wandel dan naar de top van de Vättaberget of neem een kijkje op het eiland Alnö.

Wat verder in het binnenland kom je bij het Storsjönmeer en het stadje Östersund. Dit grote meer is een goede bestemming voor visliefhebbers. Er zit veel zalmforel, snoek en baars. Kijk wel uit voor het mythische monster van het meer: Storsjöodjuret.

Åre is dé wintersportbestemming van Norrland. Je kunt er volop skiën, maar ook hondensleetochten en sneeuwscootertours behoren tot de mogelijkheden. In de zomer is het een paradijs voor de actieve vakantieganger. Met de kabelbaan en de tandradbaan sta je in een mum van tijd in de bergen. Hier is een ruime keus aan wandelingen en mountainbiketochten. Of kies je voor meer adrenaline en ga je paragliden? Vergeet niet om even bij de chocoladefabriek langs te gaan.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan