Reisinfo Skåne, Zweden

Skåne, Zweden De zuidelijkste regio van Zweden is Skåne; een regio vol met gezellige steden, kleurrijke vissersdorpjes en prachtige natuur. Je vindt hier kilometers aan ruige kustlijn en fraaie zandstranden. Vanuit Kopenhagen in Denemarken steek je de iconische Sontbrug over en aan de andere kant zet je voet aan wal in Malmö, een grote stad met een historisch centrum in een modern jasje.

De westkust van Skåne is bezaaid met eilandjes. Proef het echte eilandsfeertje op Tjörn of verken de duizenden bewoonde en onbewoonde eilandjes bij Bohuslän. Wat is er nou heerlijker dan de rust van een eiland? Vang je eigen kreeft of vis tijdens een excursie, verken de onderwaterwereld in Nationaal Park Kosterhavet of glijd over het water in een kajak of bootje.

Een van de hoogtepunten van deze regio vind je voor de kust van Göteborg. De archipel van Göteborg trekt jaarlijks vele bezoekers dankzij zijn typische roodgeverfde huisjes, mooie natuur, vele strandjes en de rust waar Zweden zo geliefd om is. Ook Göteborg zelf is een bezoek waard. Het is een ideale stad voor een stedentrip of om een paar dagen te verblijven tijdens een auto- of camperrondreis door Zweden. Dwaal door de sfeervolle wijk Haga en verken de vele grachten vanuit een 'paddan'-bootje.

Cultuurliefhebbers zijn in Skåne ook aan het juiste adres. Ga op kastelenjacht in het middeleeuwse dorpje Ystad en laat je verrassen door de Deense invloeden in Halmstad. Aan het kasteel van Halmstad, delen van de stadsmuren en de Sankt Nikolai-kerk zie je dat de stad tot de zeventiende eeuw bij Denemarken hoorde.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan