Nationaal Park Store Mosse, Småland

Nationaal Park Store Mosse, Småland Het meest zuidelijk gelegen hoogveengebied van Zweden is Nationaal Park Store Mosse. Een prachtig park waar de hooglanden worden afgewisseld met zandduinen en venen. Ideaal om mooie lange wandelingen te maken. Dit park heeft dan ook meer dan veertig kilometer aan wandelpaden. Loop door de natuur en kom misschien oog in oog te staan met een eland of vos. Start bij het bezoekerscentrum Naturum voor de mooiste routes en wetenswaardigheden over het park.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Bezoekerscentrum

Langs de 151 tussen Värnammo en Gnosjö ligt het bezoekerscentrum Naturum en tevens de hoofdingang van het park. Dit is het ideale startpunt voor je ontdekkingstocht door het park. Kom meer te weten over het park, bekijk de tentoonstellingen en haal een plattegrond op. Natuurlijk kunnen ze ook van alles vertellen over mooie wandelingen. Ook staat er een uitkijktoren om vogels te spotten.

Bezoekerscentrum, Nationaal Park Store Mosse

Ingangen park

Het park heeft meerdere parkeerplaatsen en startpunten voor mooie wandelingen. Zo is de hoofdingang bij het informatiecentrum Naturum en zijn er bij Björnakullen en Horssjön uitzichtpunten en parkeerplaatsen te vinden. Ook bij Lövö, Svänö, Östra Rockne en Kvarnö zijn parkeerplaatsen om vervolgens het park te kunnen betreden.

Ingangen park, Store Mosse Nationaal Park

Wandelen

Wandelen is dé activiteit in Nationaal Park Store Mosse. Met meer dan veertig kilometer aan verschillende wandelpaden, kun je hier veel stappen maken. Loop de mooie Lilla lövön wandeling van ruim zes kilometer die deels over vlonderpaden en het prachtige veengebied gaat. Het advies is om wel waterdichte schoenen aan te doen zodat de wandeling tot het eind leuk blijft. Voor kinderen is de Transtigen route uitgestippeld.

Wandelen, Store Mosse Nationaal Park

Themapark High Chaparral

Aan de westkant bij Killtorp ligt het themapark High Chaparral. Stap in de wereld van bandieten, sheriffs en goudzoekers in het echte Wilde Westen. Bekijk een spectaculaire show of doe een activiteit. Ga bijvoorbeeld goud zoeken, schieten, op de stoomboot varen of line dansen. Tijdens shows bekijk je hoe Zorro in actie komt en hoe de bandieten de inwoners van een westernstadje de stuipen op het lijf jagen.

Themapark High Chaparral, Store Mosse Nationaal Park
Ballon!