Reisinfo Uppland, Zweden

Dat de regio Uppland al vele eeuwen bewoond wordt, zie je aan de archeologische vondsten die hier opdoken. Zwaarden uit de Bronstijd, bootgraven uit de IJzertijd en runenstenen uit de tijd van de Vikingen. Het uitgestrekte Mälarmeer domineert een groot deel van de regio. Op het eiland Björkö ligt de oude Vikingnederzetting Birka, een oud fort en handelsplaats, tegenwoordig is het een Vikingmuseum. Op het naastgelegen eiland Adelsö ligt Hovgården, dit is de ruïne van een koninklijk paleis. Samen staan ze op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Adelsö, Zweden
Stockholm, Zweden

De tweede reden om het Mälarmeer te bezoeken is het meer zelf. Door de ligging bij de Oostzee komen hier veel (zeldzame) zeevogels voor, zoals aalscholvers, meeuwen, zaagbekken en visarenden. Er zijn meerdere eilanden die een bezoek waard zijn, zoals Selaön met het kasteel Mälsåker, Ekerö en Helgö met eveneens een oud kasteel en ook een fraai landhuis. Stuk voor stuk zijn het pittoreske eilanden met typische Zweedse rode huizen. Boek een rondvaart en geniet van een dagje op het water. Zwemstranden en mogelijkheden om te kajakken, roeien, zeilen en zwemmen vind je hier uiteraard ook.

De prachtige stad Stockholm ligt om de hoek. Dit wordt ook wel eens het Venetië van het noorden genoemd. Stockholm is op veertien eilanden gebouwd. Waar je ook gaat en staat, het water is nooit ver weg. Een stedentrip in Stockholm is een uitstekend begin van je rondreis door Zweden. Lekker winkelen in Drottninggatan of de Götgatan. Slenter door het groene Djurgården met het openluchtmuseum Skansen. Neem ook een kijkje bij het Koninklijk Paleis en het oude centrum Gamla Stan.

In het noorden van Uppland ligt de universiteitsstad Uppsala. De universiteitsbibliotheek met de zilveren bijbel en de grote kathedraal zijn must-sees. De Zweedse botanicus Carl Linnaeus heeft een groot deel van zijn leven in Uppsala gewoond. De schitterende botanische tuin Linnéträdgarden is een van zijn meesterwerken. Zijn oude boerderij Linnaeus Hammerby is nu een museum.

Van Uppsala naar Faringe loopt een oude spoorlijn. Stap aan boord van de oude stoomtrein van de Lennakatten en laat je meevoeren door het prachtige landschap van meren, dichte bossen en leuke stationnetjes. Stap uit waar je wilt, je kunt hier namelijk uitstekend wandelen en fietsen voordat je de trein terug pakt.

Rondreizen door Uppland, Zweden

Onze website barst van de mooie rondreizen in Zweden die goed combineren met de regio Uppland. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Beleef unieke ervaringen in het hoge noorden van Europa tijdens deze magische camperreis dwars door Scandinavië. Je reist vanaf Nederland naar de Noordkaap en bezoekt Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland in één reis. Je reist via hoge bergen en diepe fjorden, dwars door het toendra-landschap van Lapland naar Finland, het land van de Duizenden Meren. Bezoek de prachtige eilanden van Zweden en Noorwegen zoals Vesterålen en de Lofoten, die ook wel de mooiste bestemming van de wereld wordt genoemd. Deze droomreis combineert het allemaal!

LofotenKopenhagen, zeemerminLübeckBremen

Het langgerekte Zweden heeft een grote variatie aan landschappen. De regio Midden-Zweden heeft uitgestrekte bossen en honderden meren. Je begint en eindigt deze reis in de hoofdstad Stockholm, gebouwd op veertien eilanden die met elkaar verbonden zijn door bruggen. Je bezoekt de grootste meren van Zweden, Vättern en Vänern, wandelt over vlonderpaden in nationaal park Store Mosse en verwondert je over de eilanden-kust bij de archipel van Göteborg. Vergeet niet het Pippi Langkous huis te bezoeken in Vimmerby en maak een mooie kanotocht bij het kuststadje Västervik.

Vanernmeer bij KarlstadHuis van Pippi Langkous VimmerbyStockholmRocksjon meer Smaland

Met de rondreis Zweden en meer maak je een compacte trip naar Zuid-Zweden met eigen vervoer. Verwonder je over de uitgestrekte bossen en honderden meren. Je bezoekt de hoofdstad Stockholm, gebouwd op veertien eilanden die met elkaar verbonden zijn door bruggen. Je bezoekt de grootste meren van Zweden, Vättern en Vänern en wandelt over vlonderpaden in nationaal park Store Mosse. Vergeet niet het Pippi Langkous huis te bezoeken een Vimmerby en maak een uitstapje naar het eiland Öland voor de kust bij Kalmar.

Karlstad ZwedenStockholm ZwedenMøn, SeelandKopenhagen, zeemermin

Deze indrukwekkende rondreis door Scandinavië neemt je mee op een rondreis langs de leukste plaatsjes rond de Botnische Golf. Je bezoekt de landen Zweden en Finland en maakt kennis met de bijzondere Sami-cultuur in Lapland. Hoogtepunten zijn de Zweedse hoofdstad Stockholm, die gebouwd is op eilanden, de UNESCO regio Höga Kusten en de lieflijke Åland-eilanden tussen Zweden en Finland in.

Höga Kusten, ZwedenGamla Gefle Gävle ZwedenHondesledtocht bij LuleaStockholm Zweden
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!