Reisinfo Norrland, Zweden

Een van de mooiste delen van je rondreis in Norrland is de kustlijn Höga Kusten. Smalle weggetjes nemen je mee langs de zee en door een prachtig stuk ruige natuur. Wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, dus pak je schoenen maar vast in. De Höga Kustleden is een 129 kilometer lang wandelpad dat je meeneemt langs pittoreske baaien, maar ook door dichte naaldbossen, langs meren en over de heuvels en bergen.

Åre, Zweden
Höga Kusten, Zweden

Aan deze schitterende kustlijn liggen pittoreske vissersdorpen, zoals Bönhamn en Norrfällsviken. Dit is het Zweden dat je herkent van de foto's: rood-witte huizen aan het water. Het eiland Mjälton is bijzonder: dit is het hoogste eiland van Zweden en de wandeling naar het hoogste punt is een must. Neem wel even een steen vanaf het strand mee om op de top neer te leggen, dat is traditie. Je kunt met een veerboot naar het eiland, maar kajakken is minstens zo leuk.

Sundsvall is een van de grootste steden in Norrland. Het centrum van de stad is relatief nieuw nadat deze na een grote brand herbouwd is. De negentiende-eeuwse architectuur maakt het uniek. Net buiten de stad is het Merloslot te bezoeken. Wil je de natuur in, wandel dan naar de top van de Vättaberget of neem een kijkje op het eiland Alnö.

Wat verder in het binnenland kom je bij het Storsjönmeer en het stadje Östersund. Dit grote meer is een goede bestemming voor visliefhebbers. Er zit veel zalmforel, snoek en baars. Kijk wel uit voor het mythische monster van het meer: Storsjöodjuret.

Åre is dé wintersportbestemming van Norrland. Je kunt er volop skiën, maar ook hondensleetochten en sneeuwscootertours behoren tot de mogelijkheden. In de zomer is het een paradijs voor de actieve vakantieganger. Met de kabelbaan en de tandradbaan sta je in een mum van tijd in de bergen. Hier is een ruime keus aan wandelingen en mountainbiketochten. Of kies je voor meer adrenaline en ga je paragliden? Vergeet niet om even bij de chocoladefabriek langs te gaan.

Rondreizen door Zweden

Onze website barst van de mooie rondreizen in Zweden. In het routevoorbeeld hieronder zie je al dat je meteen de manier van reizen en het aantal dagen aan kunt passen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Voorbeeldreis: Eilanden en meren van Zweden

Wist jij dat Zweden een kustlijn heeft met tienduizenden eilanden? Tijdens deze bijzondere camperrondreis bomvol eilanden en meren in Zuid-Zweden en Denemarken, staan er meerdere op het programma. Per huurcamper reis je via de unieke archipel van Göteborg naar de grote meren Väter en Vänern in het hart van Zuid-Zweden. Uitgestrekte naaldbossen, landelijke dorpen en pittoreske havenstadjes wisselen elkaar af tijdens deze unieke camperroute. Hoogtepunten zijn de eilanden Gotland en Öland in Zweden en Møn in Denemarken, maar ook de kuststadjes Västervik en Ystad zijn echte aanraders.

Mon DenemarkenVästervikRotskust bij de archipel van GöteborgBlue Lagoon Gotland
Ballon!