Reisinfo Zweeds Lapland, Zweden

Dit deel van Lapland ligt helemaal in het noorden van Zweden. Brr, veel te koud, denk je misschien. Toch is het een fantastische bestemming, het hele jaar door. Tussen mei en juli wordt het in Zweeds Lapland 's nachts nauwelijks donker, terwijl er in de winter maar een paar uur daglicht is en je het noorderlicht kunt zien. Het schitterende landschap vol meren, bergen en uitgestrekte dalen maakt je vakantie in de natuur in Zweeds Lapland onvergetelijk.

Abisko, Zweden
Skellefteå, Zweden

Een van de beste plekken om het noorderlicht te zien is het Aurora Sky Station in nationaal park Abisko. Vanaf de top van een berg kijk je naar dit prachtige spektakel. Overdag trek je je wandelschoenen aan en ga je erop uit. De Abiskokloof is een indrukwekkend decor voor je tocht.

Maak kennis met de traditionele Samicultuur in Arvidsjaur. Dit nomadenvolk leeft veelal in Lapland met hun grote kuddes rendieren. Het openluchtmuseum Lappstaden staat geheel in het teken van deze unieke leefwijze.

Het mijnstadje Kiruna is een leuke stop onderweg naar het noorden. Bezoek de mijn van Gällivare en bezoek de grootste trekpleister: het reusachtige natuurgebied Laponia, dat maar liefst vier nationale parken omvat. Ook de natuurreservaten Stubbá en Sjaunja kun je goed vanuit Kiruna bezoeken. Dit moerasachtige bosgebied herbergt talloze vogels, maar ook beren en elanden. Nationaal Park Muddus is het makkelijkste te bereiken. Hier wandel je door kloven, langs watervallen en langs de Muttosädno Rivier. Een meerdaagse wandeltocht is mogelijk dankzij de diverse berghutten.

In Luleå verruil je de ongerepte natuur voor de gezelligheid van de stad. Het is klein en compact, maar het mooie centrum en de gezellige sfeer wil je niet missen. Ook het stadje Skellefteå is een aanrader tijdens je autorondreis in Zweden.

's Winters is Zweeds Lapland magisch. De wereld is bedekt met een dik pak sneeuw, tijd om te gaan skiën of sneeuwschoenwandelen. Je dagen van een winterse vakantie zijn zo gevuld. Maak een snelle tocht met een sneeuwscooter of laat je slede voortrekken door een aantal husky's. Terug in je hotel geniet je van de warmte van de open haard en de sauna.

Rondreizen door Zweeds Lapland, Zweden

Onze website barst van de mooie rondreizen in Zweden die goed combineren met de regio Zweeds Lapland. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Deze bijzondere rondreis door het uiterste noorden van Scandinavië is voor velen een echte droomroute. Maak een unieke roadtrip dwars door Fins en Zweeds Lapland, het land van de Sami, naar de uiterste punt van het vasteland van Europa: de Noordkaap! We nemen je mee naar een van de mooiste plekjes op aarde, de Lofoten en Vesterålen. Je maakt kennis met bijzondere landschappen als de toendra's en de fjorden en stapt over de denkbeeldige poolcirkel. En dan hebben nog niet eens gehad over het unieke noorderlicht of de zomerse midzomernachtzon die je kunt spotten.

Alta, Troms og FinnmarkNoordkaap, Troms og FinnmarkLofotenVesterålen

Deze indrukwekkende rondreis door Scandinavië neemt je mee op een rondreis langs de leukste plaatsjes rond de Botnische Golf. Je bezoekt de landen Zweden en Finland en maakt kennis met de bijzondere Sami-cultuur in Lapland. Hoogtepunten zijn de Zweedse hoofdstad Stockholm, die gebouwd is op eilanden, de UNESCO regio Höga Kusten en de lieflijke Åland-eilanden tussen Zweden en Finland in.

Höga Kusten, ZwedenGamla Gefle Gävle ZwedenHondesledtocht bij LuleaStockholm Zweden

Maak een prachtige camperrit door het noorden van Scandinavië en bezoek Zweden en Noorwegen in één reis. We nemen je mee naar nationale parken zoals Saltfjellet, Abisko en Borgefjell voor de mooiste bergen, diepste valleien en ruigste rivieren. Ook bezoek je de Zweedse UNESCO kustregio Höga Kusten en een van de mooiste eilandengroepen ter wereld, de Lofoten en Vesterålen. Ook maak je kennis met het land van de Sami bevolking: Lapland!

High Coast Trail, Hoga Kusten, ZwedenNationaal Park Abisko, ZwedenNationaal Park Saltfjellet, NoorwegenHenningsvaer, Lofoten, Noorwegen

Zweeds Lapland is een unieke regio en onvergelijkbaar. Het land van de Sami, het noorderlicht en de middernachtzon heeft hoge bergen, groene bossen en wilde rivieren en archipels. Dit enorme gebied heeft eindeloze mogelijkheden voor outdoorliefhebbers van wandelen en vissen tot wintersporten en hondensledetochten. Met deze bijzondere rondreis start je in Luleå bezoek je nationaal park Abisko en de schitterende natuur in de omgeving van Gällivare. Wij kunnen unieke hotels voor je reserveren middenin de prachtige natuurlijke omgeving, zoals het meermaals bekroonde Treehotel tussen Luleå en Gällivare en het wereldberoemde Icehotel.

IIce hotel Kiruna Zweeds LaplandSami-cultuur rendieren Sa Zweeds LaplandAbisko nationaal park Zweeds LaplandNoorderlicht Zweeds Lapland
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!