Reisinfo Zweeds Lapland, Zweden

Dit deel van Lapland ligt helemaal in het noorden van Zweden. Brr, veel te koud, denk je misschien. Toch is het een fantastische bestemming, het hele jaar door. Tussen mei en juli wordt het in Zweeds Lapland 's nachts nauwelijks donker, terwijl er in de winter maar een paar uur daglicht is en je het noorderlicht kunt zien. Het schitterende landschap vol meren, bergen en uitgestrekte dalen maakt je vakantie in de natuur in Zweeds Lapland onvergetelijk.

Abisko, Zweden
Skellefteå, Zweden

Een van de beste plekken om het noorderlicht te zien is het Aurora Sky Station in nationaal park Abisko. Vanaf de top van een berg kijk je naar dit prachtige spektakel. Overdag trek je je wandelschoenen aan en ga je erop uit. De Abiskokloof is een indrukwekkend decor voor je tocht.

Maak kennis met de traditionele Samicultuur in Arvidsjaur. Dit nomadenvolk leeft veelal in Lapland met hun grote kuddes rendieren. Het openluchtmuseum Lappstaden staat geheel in het teken van deze unieke leefwijze.

Het mijnstadje Kiruna is een leuke stop onderweg naar het noorden. Bezoek de mijn van Gällivare en bezoek de grootste trekpleister: het reusachtige natuurgebied Laponia, dat maar liefst vier nationale parken omvat. Ook de natuurreservaten Stubbá en Sjaunja kun je goed vanuit Kiruna bezoeken. Dit moerasachtige bosgebied herbergt talloze vogels, maar ook beren en elanden. Nationaal Park Muddus is het makkelijkste te bereiken. Hier wandel je door kloven, langs watervallen en langs de Muttosädno Rivier. Een meerdaagse wandeltocht is mogelijk dankzij de diverse berghutten.

In Luleå verruil je de ongerepte natuur voor de gezelligheid van de stad. Het is klein en compact, maar het mooie centrum en de gezellige sfeer wil je niet missen. Ook het stadje Skellefteå is een aanrader tijdens je autorondreis in Zweden.

's Winters is Zweeds Lapland magisch. De wereld is bedekt met een dik pak sneeuw, tijd om te gaan skiën of sneeuwschoenwandelen. Je dagen van een winterse vakantie zijn zo gevuld. Maak een snelle tocht met een sneeuwscooter of laat je slede voorttrekken door een aantal husky's. Terug in je hotel geniet je van de warmte van de open haard en de sauna.

Rondreizen door Zweeds Lapland, Zweden

Onze website barst van de mooie rondreizen in Zweden die goed combineren met de regio Zweeds Lapland. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je meteen de manier van reizen en het aantal dagen aan kunt passen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Voorbeeldreis: Lapse toendra's en trollen

Deze bijzondere camperrondreis voert je door Fins en Zweeds Lapland. Een reis door het land van de Sami, naar het uiterste puntje van het vasteland van Europa: de Noordkaap! Ook brengt deze camperroute je naar twee van de mooiste plekken op aarde, namelijk de Lofoten en Vesterålen. Toendra's en fjorden trekken aan je voorbij, op weg naar de poolcirkel. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het unieke noorderlicht of de zomerse midzomernachtzon.

Alta, Troms og FinnmarkNoordkaap, Troms og FinnmarkLofotenVesterålen
Voorbeeldreis: Nationale parken, Lapland en de Lofoten

Een camperrondreis die het beste van Noord-Scandinavië omvat. Je reist door Noorwegen, Zweden en een stukje Finland. Je bezoekt nationale parken zoals Saltfjellet, Abisko en Borgefjell voor de mooiste bergen, diepste valleien en ruigste rivieren. Ook bezoek je de Zweedse UNESCO-kustregio Höga Kusten en de mooiste eilandengroepen ter wereld: de Lofoten en Vesterålen. Ook maak je tijdens deze camperreis door Noorwegen en Zweden kennis met het land van de Sami: Lapland!

High Coast Trail, Hoga Kusten, ZwedenNationaal Park Abisko, ZwedenNationaal Park Saltfjellet, NoorwegenHenningsvaer, Lofoten, Noorwegen
Ballon!