Zug, Zwitserland

Zug, Zwitserland Maak kennis met de sfeervolle stad Zug aan de Zugersee. Een bezoek aan Zug betekent een reis terug in de tijd. De Altstadt staat vol met oude gebouwen, waaronder het kasteel van Zug en de bijzondere klokkentoren die ooit deel uit maakte van de stadsmuur. Maar de tijd lijkt ook even stil te staan als je ontspannen uitkijkt over het blauwe water van de Zugersee of als je geniet van de mooie zonsondergangen waar Zug bekend om staat.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Historisch centrum

De Altstadt van Zug nodigt uit om door de straatjes te struinen en de prachtig gerenoveerde huizen te kijken. De stad is rondom het oude stadhuis uit 1505 gebouwd. Voor de grootte van het stadje kun je hier behoorlijk wat musea af gaan. Bezoek bijvoorbeeld het Kunsthaus Zug, het Visserijmuseum, het Afrikamuseum of het museum over de Prehistorie.

Historisch centrum Zug

Kasteel van Zug

De looks van een vakwerkhuis, gebouwd als kasteel en nu in dienst als museum. Het eeuwenoude gebouw wat helemaal schots en scheef lijkt te staan is een plaatje om te zien. Van binnen is het mooi gerenoveerd en wandel je door de gangen van het Cultuurhistorisch Museum van Zug. Het museum herbergt ongeveer 50.000 historische voorwerpen van de middeleeuwen tot aan het heden.

Kasteel Zug

Zytturm klokkentoren

Deze 52 meter hoge klokkentoren is hét symbool van Zug. De Zytturm dankt haar naam aan de grote klok die helemaal bovenaan de toren de tijd aangeeft. Net eronder zie je ook nog een astronomische klok waarvan de vier wijzers de week, de maand, de schrikkeljaren of de stand van de maan aanduiden. Wandel door de poort van de toren of bedwing de traptredes naar de top van de toren voor een panoramisch uitzicht over de stad.

Zytturm klokkentoren Zug

Höllgrotten

Op nog geen tien kilometer buiten het centrum van Zug bezichtig je de Höllgrotten. Bijzonder aan dit grottenstelsel is de relatief jonge leeftijd. Waar andere druipsteengrotten al miljoenen jaren geleden gevormd zijn door erosie, zijn de Höllgrotten 'slechts' 3.000 jaar oud. Het maakt ze zeker niet minder indrukwekkend. Door koolzuur in het water zijn bobbelige rotsformaties gevormd. Bekijk hele bobbelige rotswanden, stalactieten, stalagmieten en andere natuurlijke creaties. Met een rondleiding leer je meer over de geschiedenis en geologie van deze grotten.

Höllgrotten Zug
Ballon!