Rondreizen Europa

Een rondreis in Europa begint bij ViaTioga! We hebben per land en per regio de highlights gebundeld in de mooiste routes. Hoge bergen, heldere meren, culturele steden en oudheidkundige opgravingen; in Europa vind je het allemaal! ViaTioga biedt een uniek concept. Elke reis kan namelijk aangepast worden aan jouw wensen. Liever wat korter of langer in een bepaalde plaats, of een pittoresk stadje of natuurpark toevoegen? Het kan allemaal.

Routevoorbeelden Europa

Heb je hieronder een leuke rondreis door Europa gevonden? Je kunt direct een offerte aanvragen of de reis aanpassen aan je wensen. Bewerk de reis in onze routeplanner of neem contact met ons op.

GRATIS GEPERSONALISEERD CAMPERROADBOOK
Boek bij ons een camper en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Een camperrondreis door de geliefde regio's Toscane en Umbrië. De bekende historische steden als Florence, Pisa en Siena missen niet, maar er is ook ruimte voor wat meer onontdekte plaatsen als Norcia en Perugia. De mooie rit van Siena naar San Gimignano is een echt hoogtepunt van deze Toscane-camperreis, omdat je via de glooiende, groene vallei van Orcia reist. Ga mee op ontdekkingstocht en verlies je hart aan het hart van Italië.

Piazza Grande, ArezzoPonte Vecchio, FlorenceSiennaPalazzo dei Priori, Perugia

Sicilië is in Italië een geval apart. Het is onder andere overheerst geweest door Grieken, Romeinen, Spanjaarden, Noormannen en Arabieren en daarvan vind je veel terug op dit intrigerende eiland. Tijdens deze reis bezoek je de hoofdstad Palermo en kun je een tocht maken over de nog altijd actieve vulkaan Etna en een prachtige boottocht naar de Eolische Eilanden, met als hoogtepunt Stromboli.

CefaluAgrigento, Vallei van de TempelsStromboliPalermo

Deze afwisselende autorondreis combineert de imposante bergen van de Dolomieten met de beroemde Italiaanse meren. Maak mooie tochten bij de indrukwekkende pieken van de Dolomieten waar je heerlijk kunt wandelen en mountainbiken. Vervolgens reis je naar de Italiaanse meren. Bewonder het Comomeer met de botanische tuinen, de eilanden bij het Lago Maggiore en geniet van de groene, minder toeristische noordkust van het Gardameer.

VerbaniaMisurinaAdamella BrentaBellagio

In deze camperreis door Toscane ervaar je de rijke cultuur, afwisselende natuur en heerlijk eten en drinken. Vanuit Pisa maak je een camperrondreis langs de mooiste plaatsen van het zonnige Toscane. Je bezoekt kunststad Florence, de scheve toren van Pisa maar ook de pittoreske dorpjes van Cinque Terre. Strijk geregeld neer op een terrasje en proef de smaakvolle rode wijnen uit de Montepulciano-streek. Uiteraard bezoek je in deze camperroute ook de historische stad Siena met het indrukwekkende Piazza del Campo plein.

VolterraLuccaKathedraal, SiennaPisa

Hoofdstad Rome, de nationale parken Abruzzo en Gargano en de pittoreske baaitjes aan de Adriatische en Tyrreense zee wisselen elkaar moeiteloos af. Deze camperreis laat je kennis maken met de authentieke regio's Apulië, Basilicata en de Abruzzen. Een nog wat onontdekt gebied waar je bergen, vissersdorpjes en de indrukwekkende grotwoningen van Matera gaat bewonderen. De wereldberoemde Amalfikust en de bedolven stad Pompeï zijn de afsluiters van deze afwisselende camperrondreis.

AmalfiAbdij, PolignanoGarganoColosseum, Rome

La Dolce Vita is een ideale route als je het prachtige Oostenrijk en Italië in één reis wilt bezoeken. Je combineert de Oostenrijkse Alpen met de helderste meren van Europa in de Dolomieten. Tijdens deze mooie camperreis start je in de Beierse Alpen en rij je naar de romantische hoofdstad Wenen. Je bezoekt nationale parken zoals Hohe Tauern, de immense bossen van het Schwarzwald en het schilderachtige Comomeer. Een mooie afwisseling zijn een bezoekje aan de prachtige Italiaanse steden Venetië en Verona. Tijdens de langere routes bezoek je de unieke dorpjes van Cinque Terre aan de kust onder Genua.

Riomaggiore, Cinque TerreRegensburgFrankfurt am MainDüsseldorf

Een van de bekendste toeristische routes in Duitsland is de Romantische Strasse. Deze route loopt dwars door Beieren, van Würzburg aan de Main naar Füssen, aan de voet van de Alpen. Via glooiende heuvels met bossen en rivierdalen en middeleeuwse steden eindigt de route uiteindelijk bij de hoge toppen van de Beierse Alpen. Deze camperrondreis voert je over de Romantische Strasse met als absolute hoogtepunten sprookjeskasteel Neuschwanstein en het pittoreske stadje Rothenburg ob der Tauber.

KoblenzHeidelbergFüssenAugsburg
Laad meer routes
Routes worden geladen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!