Camperreizen Griekenland

Griekenland is een perfect land voor camperreizen. Wij bieden in Griekenland camperhuur aan vanuit Athene. De mooiste camperreizen maak je over het Griekse vasteland of op het schiereiland Peloponnesos.

Routevoorbeelden camperreizen Griekenland

Kies hieronder een camperreis in Griekenland, pas deze aan of maak jouw perfecte route met onze persoonlijke routeplanner!

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.
De Peloponnesos

De Peloponnesos is een groot schiereiland ten zuiden van het vasteland van Griekenland. Behalve het prachtige bergachtige landschap is een bezoek aan dit gebied zeer de moeite waard vanwege de vele oudheidkundige vindplaatsen als het theater van Epidaurus, de ruïnes van Olympia en de overblijfselen van Sparta, Mycene en Korinthe. De vele gezellige kustplaatsjes met hun leuke restaurantjes zoals het pittoreske havenstadje Pylos vormen de kers op de taart.

MonemvassiaEpidaurusPylosLeeuwenpoort, Mycene
Griekse goden en godinnen

Waarom niet per huurcamper door Griekenland reizen? Je vliegt in een paar uur naar de Griekse hoofdstad Athene waarvandaan je een prachtige reis over het Griekse vasteland en de Peloponnesos maakt. Onderweg kun je indrukwekkende antieke plaatsen als Epidaurus, Delphi of Athos bezoeken, maar je geniet ook van het goede Griekse leven met zijn heerlijke klimaat, vele leuke strandjes en restaurantjes.

AthosPer camper door GriekenlandTempel van Zeus, OlympiaThessaloniki
Griekse cultuur, natuur en strand

Reis dwars door Griekenland met je huurcamper en ontdek de klassieke oudheden en indrukwekkende natuur van het Griekse vasteland. Je bezoekt nationaal park Noord-Pindos, de antieke steden Athene en Delphi en de stranden aan de prachtige westkust bij Parga en op de Peloponnesos bij Stoupa. Geniet onderweg van de Griekse keuken op een zonnig terrasje bij een authentieke taverne. Je komt ze volop tegen! Deze route is uitermate geschikt voor avonturiers, want je reist door de prachtige, ruige Zagoria regio. Hier vind je weinig campings, dus reis er doorheen of ga een keertje wildkamperen, dat mag in Griekenland!

Nationaal Park Noord Pindos, DrakenmerenPargaDelphiStoupa Peloponnesos

FAQ camperreizen Griekenland

Waar begint mijn camperreis door Griekenland?

Camperreizen in Griekenland starten in Athene met Luna Trips. Wij regelen de vluchten naar Athene en zorgen dat de gewenste camper voor je klaarstaat. Dan kan jouw camperreis door Griekenland beginnen. Op de hiervoor genoemde pagina van Luna trips zul je lezen dat je reizen buiten Griekenland bij sommige campertypes is toegestaan, maar dat je vooraf toestemming moet hebben om in een ander land rond te reizen. Het kan gepaard kan gaan met extra kosten. Laat Luna Trips of ons op het moment van boeken wel even weten dat je van plan bent landen buiten Griekenland te bezoeken.

Wat is de mooiste camperroute door Griekenland?

Geschikte regio's in Griekenland voor een camperreis zijn onder andere het schiereiland Peloponnesos en het vasteland rond Athene. Hier kun je namelijk heel gemakkelijk naartoe rijden vanuit Athene. Je bepaalt zelf je route. Je kunt hem zo lang of zo kort maken als je zelf wilt en bovendien zelf je plaatsen kiezen. Bovenstaande route geeft je al een goed beeld van wat er mogelijk is bij een camperreis door Griekenland. Meteora, Olympia, Delphi... Geniet van de indrukwekkende bezienswaardigheden en het goede Griekse leven. Zelf een camperrondreis samenstellen kan met onze camperrouteplanner. Op onze website vind je bovendien de mooiste campings in Griekenland.

Welke bezienswaardigheden zie ik bij een camperreis in Griekenland?

Tijdens jouw camperreis door Griekenland zul je versteld staan van de prachtige oude steden en de indrukwekkende Griekse natuur. Om je een idee te geven van de bezienswaardigheden en activiteiten tijdens jouw camperreis in Griekenland, verzamelden we foto's, tips en informatie over bezienswaardigheden in Griekenland. Om jouw Griekenland-vakantie helemaal af te maken, boek je bij ons de leukste excursies. Wat dacht je van een wandeltocht naar de Meteora-kloosters of een cruise naar de Saronische eilanden? Ook in Athene is er van alles mogelijk: van foodie-tours tot hop-on, hop-off bussen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan
Ballon!