Vraag een vrijblijvende offerte

Camperhuur Noorwegen

Met een huurcamper door Noorwegen reizen? Wij helpen je op weg! Trek met jouw huis op wielen langs de mooiste plekken van Noorwegen, het land van ruige bergen en inmense fjorden. Ontdek de ongerepte natuur van de Lofoten of zelfs de Noordkaap en maak een tussenstop in knusse steden. Wij regelen jouw camperreis in Noorwegen van A tot Z, bekijk hieronder onze voorbeeldroutes, camperverhuurders en welke modellen beschikbaar zijn voor jouw ultieme rondreis in Noorwegen.

Veelgestelde vragen camperhuur Noorwegen

Op welke locaties kan ik campers huren in Noorwegen?

Er zijn campers te huur in Ålesund, Bergen, Kristiansand, Oslo, Bodø, Tønsberg, Trondheim, Bjervik/Narvik (Lofoten) en Tromsø en Nordkjosbotn, helemaal in het uiterste noorden. Met KLM vlieg je direct naar onder andere Ålesund, Bergen, Oslo, Stavanger en Trondheim, waar je vervolgens je huurcamper ophaalt. Vliegen naar andere locaties kan met een overstap. Voor Tromsø stap je bijvoorbeeld over in Bergen. Camperhuur vanuit Nederland of vlak over de grens in Duitsland kan overigens ook (bij McRent en Rent Easy). Bekijk de verhuurlocaties in Nederland, verhuurlocaties in Duitsland en verhuurlocaties in Noorwegen.

Met welke camperverhuurders in Noorwegen werken jullie samen?

Camperverhuurders in Noorwegen zijn McRent, Rent Easy en Touring Cars. Van inventarissen tot verzekeringen; aan alles wordt gedacht, zodat jij een zorgeloze campervakantie hebt en zelf alleen nog maar hoeft te genieten.

Welke campers kan ik huren in Noorwegen?

In Noorwegen huur je verschillende campermodellen. De kleinste is geschikt voor twee personen, de grootste voor zes volwassenen. De lengte en faciliteiten variëren per model. Elk model heeft een douche, toilet en keukentje. De meeste modellen hebben een keuken met koelkast en/of diepvries en een fornuis met één of meerdere pitten.

Wat zijn de mooiste rondreizen met huurcamper in Noorwegen?

Oslo is een goede uitvalsbasis voor de fjorden van Noorwegen. Vanuit Stavanger sta je in een oogwenk op de Preikestolen of Kjeragbolten. Figuurlijk dan, want deze spectaculaire wandelingen zijn niet de minste! Wil je naar de Lofoten? Begin je camperreis dan in Tromsø of Narvik/Bjervik. Wat een handig beginpunt is voor jouw camperreis door Noorwegen, hangt af van je wensen en de route die je wilt gaan rijden. Bij camperverhuurder McRent en Rent Easy is het toegestaan om de buurlanden zoals Zweden te bezoeken. Bij Touring Cars moet er altijd vooraf toestemming worden gevraagd. Lees meer op de pagina met Praktische informatie bij Touring Cars Noorwegen.

Kan ik zelf mijn camperroute in Noorwegen bepalen?

Alle Noorwegen-camperreizen op onze site zijn aan te passen met onze routeplanner. Je voegt heel makkelijk dagen en plaatsen toe en haalt ze net zo snel weer weg. Zo maak je de camperreis helemaal naar wens. De routeplanner geeft suggesties voor leuke stops en toont uitgebreide info over de plaats (zie het i-tje). Zelf een route door Noorwegen uitstippelen kan ook: je stelt dan dag voor dag je eigen route samen.

Hoe zit het met campings in Noorwegen?

In Noorwegen is wildkamperen een allemansrecht. Het recht van ‘verblijven in de vrije natuur’ is zelfs per wet vastgelegd. Je mag kamperen op open terrein. Overnacht onder de sterren in een nationaal park of parkeer je camper op een mooi plekje vlak bij een bezienswaardigheid. Heb je behoefte aan wat meer luxe of aan mensen om je heen? Er zijn ook nog zo’n duizend campings in Noorwegen met diverse faciliteiten.

Camperhuren in Noorwegen Camperhuur Noorwegen

Camperhuren in Noorwegen Camperhuur Noorwegen
Ballon!