Camperreizen Finland

Maak een camperreis dwars door het land van de duizend meren: Finland! Je vliegt naar Helsinki of Rovaniemi en huurt een camper voor een rondreis dwars door de bossen en langs meren. Bezoek de unieke scherenkust of het bijzondere Lapland. De mooiste Finland-camperreizen staan hieronder op een rij. Dit zijn routesuggesties, die je helemaal naar wens aan kunt passen. Onze reisadviseurs staan voor je klaar om jouw droomreis werkelijkheid te laten worden.

Routevoorbeelden camperreizen Finland

Kies hieronder een camperreis door Finland, pas deze aan naar wens of maak jouw perfecte route met onze handige routeplanner!

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.
Finse Ronde

Welkom in het Land van Duizend Meren! Hoogtepunten van deze camperrondreis zijn Saimaa-meren bij de oude stad Savonlinna en indrukwekkende natuur van de nationale parken Oulanka en Koli. Verbaas je over de bijzondere architectuur, musea en havens in Vaasa en Helsinki en het UNESCO-stadje Rauma. Ook steek je de poolcirkel over voor een bezoekje aan het prachtige Lapland. Je sluit je camperreis af in een van de oudste stadjes van Finland: Porvoo!

Kvarken archipel, Vaasa, FinlandHelsinki, FinlandNationaal Park Koli, Paha, FinlandPorvoo, Finland
Duizenden meren en uitgestrekte bossen

Boek deze compacte camperrondreis door Zuid- en Oost-Finland en dompel je onder in de duizenden meren (misschien niet letterlijk). Je bezoekt de hoofdstad Helsinki, een havenstad op een landtong aan de Finse Golf. Ook maak je kennis met de grootste meren van Finland: de Saaima-meren bij Lappeenranta en Savonlinna. Bezoek de nationale parken bij Jyväskylä en verwonder je over de bijzondere scherenkust en historie van de oude stad Turku.

Nationaal Park Nuuksio Jyvaskyla FinlandTurku archipel, FinlandLinnansaari, Savonlinna, FinlandDomkerk, Helsinki, Finland
Lapse toendra's en trollen

Deze bijzondere camperrondreis voert je door Fins en Zweeds Lapland. Een reis door het land van de Sami, naar het uiterste puntje van het vasteland van Europa: de Noordkaap! Ook brengt deze camperroute je naar twee van de mooiste plekken op aarde, namelijk de Lofoten en Vesterålen. Toendra's en fjorden trekken aan je voorbij, op weg naar de poolcirkel. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het unieke noorderlicht of de zomerse midzomernachtzon.

Alta, Troms og FinnmarkNoordkaap, Troms og FinnmarkLofotenVesterålen
Fins Lapland

Dompel je met deze camperreis onder in het betoverende uiterste noorden van Finland: Lapland! Je bezoekt Rovaniemi, Levi, Inari, Luosto en Saariselkä. Hier kom je naartoe voor ongerepte natuur, bijzondere natuurfenomenen en inheemse bewoners als het Sami-volk. Dit gebied boven de poolcirkel staat bekend om de vele activiteiten. Hier kun je tijdens je rondreis eindeloze wandelingen maken, raften en ijsvissen. Maar ook husky- en sneeuwscootersafari's maken en rendieren en beren spotten. Ook maak je kans het spectaculaire noorderlicht en de midzomernachtzon te zien.

Luosto, LaplandInari, LaplandUrho Kekkonen Nationale park Saariselkä, LaplandRovaniemi, Lapland
Magisch Scandinavië

Beleef unieke ervaringen in het hoge noorden van Europa tijdens deze magische camperreis dwars door Scandinavië. Je reist vanaf Nederland naar de Noordkaap en bezoekt Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland in een reis. Je reist via hoge bergen en diepe fjorden, dwars door het toendra-landschap van Lapland naar Finland, het land van de Duizenden Meren. Bezoek de prachtige eilanden van Zweden en Noorwegen zoals Vesterålen en de Lofoten, die ook wel de mooiste bestemming van de wereld wordt genoemd. Deze droomreis combineert het allemaal!

LofotenKopenhagen, zeemerminLübeckBremen
Zweden, Finland en de Åland eilanden

Deze indrukwekkende camperrondreis door Scandinavië neemt je mee langs de leukste plekken rond de Botnische Golf. De camperroute voert door de landen Zweden en Finland, waar je kennismaakt met de bijzondere Sami-cultuur in Lapland. Hoogtepunten zijn de Zweedse hoofdstad Stockholm, die gebouwd is op eilanden, de UNESCO-regio Höga Kusten en de lieflijke Åland-eilanden tussen Zweden en Finland.

Höga Kusten, ZwedenGamla Gefle Gävle ZwedenHondesledtocht bij LuleaStockholm Zweden

FAQ camperreizen Finland

Waar begint mijn camperreis door Finland?

Jouw camperreis in Finland begint op een van de verhuurlocaties van McRent of van van Touring Cars. Je haalt de camper op in Helsinki of in Rovaniemi. Vanuit hier kun je prachtige routes rijden waarbij je stopt op de allermooiste plekjes in een land vol met dichte bossen, klaterende watervallen en razende rivieren. Wil je voor het ophalen van de camper een van de steden verkennen, dan regelen we ook een hotelovernachting. Onderweg kunnen we de leukste excursies voor je bijboeken.

Wat is de mooiste camperroute door Finland?

Je mag helemaal zelf kiezen uit de voorbeeldroutes hierboven, of zelf een route bouwen. Wil je naar het uiterste Noorden? Kijk dan eens naar de route Fins Lapland vanuit Rovaniemi. Wil je een rondreis langs de Finse meren en bossen? Kijk dan eens naar de route Duizenden meren en uitgestrekte bossen vanuit Helsinki. Bekijk de verschillende camperroutes hierboven, pas ze aan met de knop 'bewerk in routeplanner' of bouw je eigen camperroute in Finland met onze camperrouteplanner.

Zijn er camperreizen door Finland, Noorwegen en Zweden?

Absoluut, je kunt het zo gek niet bedenken of we bouwen de route voor je. Wil je bijvoorbeeld met de camper naar Finland, Zweden en Noorwegen? Dan kun je onze route Lapse toendra's en trollen boeken. Hierbij reis je dwars door Fins en Zweeds Lapland en pak je de Noordkaap en de prachtige Lofoten mee. Of wat dacht je van de route Zweden, Finland en de Åland eilanden waarbij je een rondreis maakt langs de Botnische Golf in zowel Zweden als Finland.

Welke bezienswaardigheden en excursies zijn er?

Tijdens jouw camperreis door Finland zijn er talloze excursies mogelijk. We hebben deze lijst nog niet helemaal up-to-date maar we vullen ze zo snel mogelijk aan. Heb je iets gezien voor jouw rondreis waar je interesse in hebt, overleg dan met jouw reisadviseur. Wij kunnen het vaak voor je boeken en hebben ook nog wel andere leuke ideeën en suggesties voor je rondreis. Wil je je inlezen over de bestemming Finland en welke plaatsen bij jouw passen? Bekijk dan waar je je camper wilt zetten via onze bezienswaardigheden in Finland, waar we per plaats de mooiste plekken voor je op een rij hebben staan.

Wat kost een campervakantie door Finland?

We werken met reizen op maat en dit betekent dat we dus geen concrete prijzen op de site hebben staan. Maar geen zorgen over de prijzen, wanneer je vrijblijvend een offerte aanvraagt via ons, krijg je binnen één werkdag persoonlijk antwoord en bieden we jouw reis aan tegen een scherpe prijs. We zullen altijd op zoek gaan naar de voordeligste prijs. Factoren die jouw prijs voor een camperreis in Finland bepalen zijn de reisduur, periode en andere soorten wensen. Niet bij de prijs inbegrepen zitten elementen als benzine of campings.

Vraag een vrijblijvende offerte aan
Ballon!