Camperreizen IJsland

Maak een camperreis door IJsland! Je vliegt naar Reykjavik en huurt een camper voor een rondreis dwars door het ruige vulkanische Iandschap. De mooiste IJsland-camperreizen staan hieronder op een rij. Dit zijn routesuggesties, die je helemaal naar wens aan kunt passen. Onze reisadviseurs staan voor je klaar om jouw droomreis werkelijkheid te laten worden.

Routevoorbeelden camperreizen IJsland

Kies hieronder een camperreis door IJsland, pas deze aan naar wens of maak jouw perfecte route met onze handige routeplanner!

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.
Geisers, gletsjers en vulkanen

Deze camperreis is een rondreis langs de belangrijkste hoogtepunten van IJsland. Je reist langs woeste natuur, actieve en slapende vulkanen, watervallen en gletsjers. Wist je dat deze indrukwekkende, compleet andere wereld op maar drie uur vliegen van Nederland ligt? Highlights in deze camperrondreis op IJsland zijn het nationale park Snæfellsnes, beroemd vanwege de vulkaan, de fjorden bij Egilsstaðir en de afwisselende toeristische Diamond Cirkel met bronnen, kloven en kratermeren. Bij Vik bezoek je de indrukwekkende watervallen Skógafoss en Seljalandsfoss. Tot slot ligt vlak bij hoofdstad Reykjavik de Gouden Cirkel, een indrukwekkend geisergebied met veel geothermische activiteit.

Reykjavik IJslandGeiser Gouden Cirkel, IJslandHofn IJslandHofn IJsland
IJslandse fjorden en watervallen

Een indrukwekkende camperrondreis met als focus het noorden en westen van IJsland. Hier vind je de prachtigste watervallen en vulkanen. Uniek in deze camperroute zijn de nog niet zo heel toeristische Westfjorden. Met je huurcamper bezoek je ook de Golden Circle, Nationaal Park Snæfellsjökull en de mooie Dynjandi- en Kirkjufell-watervallen. Onderweg rijd je panoramische routes en kun je walvisexcursies boeken. Maak een mooie wandeling bij Buðahraun-lavavelden, bezoek de gletsjer of maak een tocht met een gids op de vulkaan van Snæfellsjökull. Vogelliefhebbers kijken hun ogen uit bij het Breiðafjörður-fjord.

Zuidkust IJslandPapegaaiduikers, Latrabjarg IJslandKirkjufellsfoss IJslandKerio Gouden Cirkel IJsland

FAQ camperreizen IJsland

Wat is de mooiste camperreis door IJsland?

Hierboven staan onze routevoorbeelden voor camperreizen door IJsland, maar je bent helemaal vrij om je eigen camperreis door IJsland samen te stellen. Alle routes zijn naar wens aan te passen. Met onze camperrouteplanner kun je ook zelf een camperroute door IJsland bouwen. Het staat in ieder geval vast dat je op Reykjavik vliegt en daar een camper ophaalt. Camperverhuurders McRent en Touring Cars hebben daar een verhuurlocatie.

Camperreis door IJsland zelf samenstellen?

Je kunt je camperreis door IJsland zelf samenstellen. Wij boeken de camper voor je (en eventueel de vluchten, hotels en excursies) en jij stippelt je route uit. Met onze camperrouteplanner bouw je zelf een prachtige route. Je kunt daarna je favoriete campings toevoegen met de campingplanner. Camper geboekt en route (zo goed als) bepaald? Dan mag je een gratis persoonlijk routeboek aanvragen. Hierin staat alle informatie die van pas komt tijdens jouw camperreis door IJsland. Van leuke stops onderweg, tot de mooiste wandelingen in de natuur en de bezienswaardigheden van elke stad, dorp of nationaal park. Bekijk alvast de mooiste campings in IJsland.

Wat is de beste reisduur voor een IJsland-camperreis?

Zoals je bij de routes hierboven al ziet, kun je uit verschillende opties kiezen. Je kunt natuurlijk ook langer of korter op reis. Klik dan op de knop 'Bewerk in routeplanner'. Zo pas je eenvoudig de camperreis in IJsland aan naar jouw wensen. Of je nu een camperreis van twee of van drie weken wilt maken door IJsland: wij helpen je op weg.

Welke bezienswaardigheden zie ik tijdens mijn IJsland-camperreis?

Om je een idee te geven van alle prachtige natuur en leuke plaatsen op IJsland, hebben we toeristische informatie over alle bezienswaardigheden op het eiland. Voor foto's, tips en informatie ga je naar de kaart met bezienswaardigheden in IJsland.

Wat kost een campervakantie op IJsland?

Wat jouw IJsland campervakantie kost, hangt af van de reisduur, reisperiode en bijvoorbeeld het type camper dat je kiest. Vertel ons je wensen, budget en reisgezelschap en we komen met de voordeligste en beste optie bij je terug. Een offerte heb je al binnen één werkdag! Dit is geheel vrijblijvend en we vinden het geen enkel probleem om diverse modellen, data en vluchten voor je te vergelijken.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Ballon!