Vraag een vrijblijvende offerte

Camperhuur Finland

Camperhuur in Finland betekent een ongebonden rondreis dwars door de natuur. Finland wordt ook het land van de duizend meren genoemd. Dat in combinatie met uitgestrekte bossen en een prachtige kust bomvol eilanden maakt het een unieke bestemming voor een camperreis. Als je met een huurcamper in Finland rondreist, ervaar je ultieme vrijheid. Je kiest een campermodel naar jouw smaak en kunt wildkamperen met alle voorzieningen binnen handbereik - de meeste huurcampers hebben een wc, douche én keukentje.

Snel naar

Camperhuur Finland Camperhuur Finland

Veelgestelde vragen camperhuur Finland

Hieronder hebben we de antwoorden op veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

Op welke locaties kan ik campers huren in Finland?

Er zijn campers te huur in Helsinki en Rovaniemi. Met KLM vlieg je direct naar Helsinki, waar je vervolgens je huurcamper ophaalt. Naar Rovaniemi vlieg je met een overstap. In Rovaniemi ben je heel dichtbij het bijzondere Lapland. Camperhuur vanuit Nederland, Duitsland of bijvoorbeeld Stockholm kan ook.

Met welke camperverhuurders werken jullie samen?

Huurcampers in Finland boeken wij bij McRent en Touring Cars. Van inventarissen tot verzekeringen; aan alles wordt gedacht, zodat jij een zorgeloze campervakantie hebt en zelf alleen nog maar hoeft te genieten.

Welke campers kan ik huren in Finland?

In Finland zijn verschillende campermodellen te huur. Van de kleinere vans met compacte keuken (tweepits fornuis en een koelkast), tot 7,5 meter lange campers inclusief alkoof om in te slapen. Zo is er voor ieder reisgezelschap een huurcamper te vinden.

Wat zijn de mooiste rondreizen met een huurcamper in Finland?

De hoofdstad Helsinki is een erg leuk beginpunt voor je camperavontuur door Finland. Maar ook Rovaniemi is mooi om het noorden van Scandinavië te bezoeken. Deze stad ligt op de poolcirkel in Fins Lapland, omgeven door uitgestrekte natuur.

Kan ik zelf mijn camperroute in Finland bepalen?

Als onze routesuggesties net niet de plekken bevatten die jij graag wilt zien op je camperreis door Finland, dan kun je ze aanpassen met de routeplanner. Wil je een camper huren in Finland en zelf je route bepalen? Dat kan ook. Met onze routeplanner bouw je ook van A tot Z zelf een route.

Hoe zit het met campings in Finland?

Net als in Noorwegen is er in Finland sprake van het 'allemansrecht': het recht op vrij recreëren is vastgelegd in de wet. Je moet wel aan een aantal dingen denken; zoals dat je niet op privéterrein mag staan. Overnacht midden in de natuur in nationale parken of dicht bij die mooie bezienswaardigheid. In Finland zijn bovendien genoeg echte campings te vinden met allerlei faciliteiten.

Camperhuren in Finland Wandelen in Noord-Finland


Camperhuur Finland Bossen en meren, Finland

Vraag een vrijblijvende offerte

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan
{{javascripts}}