Camperreizen Tsjechië

Tsjechië is een ideaal land voor een rondreis per camper en goed te combineren met omliggende landen als Polen en Duitsland. De mooiste routes hebben we hier voor je op een rij gezet. Kies uit een schatkist vol mogelijkheden, van de historische stad Praag tot de bijzondere natuur van de Bohemen en Moravië. Bezoek oude burchten in het Reuzengebergte, de geneeskrachtige bronnen van Karlovy Vary en drink pils in bierhoofdstad Pilzen. Met onze handige routeplanner pas je de route naar wens aan.

Routevoorbeelden camperreizen Tsjechië

Kies hieronder een camperreis in Tsjechië, pas deze aan of maak jouw perfecte route met onze persoonlijke routeplanner!

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.
Boheems Paradijs

Reis met een camper via Nationaal Park de Harz in Duitsland naar de diepe kloven en groene bergen van de Tsjechische Bohemen. Onderweg bezoek je uitgebreid het natuurgebied van het Boheemse Paradijs waar basalten rotspilaren en historische kastelen te vinden zijn. Wandel vervolgens rond in de sprookjesachtige hoofdstad Praag en geniet tot slot van de geneeskrachtige bronnen van Karlovy Vary. Op de terugreis maak je een stop in Nationaal Park Hainich.

karlovy varyBoheems Zwitserland TsjechiëPraag Astronomisch UurwerkBoheems Zwitserland Tsjechië
Fantasticky Polen en Tsjechië

Natuurparken en historische steden wisselen elkaar af tijdens deze combinatiereis door Tsjechië en Polen. Bezoek de valleien en burchten van de Tsjechische Bohemen, je wandelt door de sfeervolle hoofdstad Praag en geniet van de natuur in het Poolse Tatra gebergte. Ook bezoek je de indrukwekkende stad Krakau met in de omgeving voormalig concentratiekamp Auschwitz. Op de terugreis bezoek je de hoofdstad van Duitsland, Berlijn!

Praag TsjechiëTatra gebergte PolenPoznan PolenBoheems Zwitserland Tsjechië
Tsjechische Bohemen en Moravië

Tijdens deze camperreis bezoek de nationale parken van de Bohemen en het prachtige Moravië in het zuidoosten van Tsjechië. Reis langs prachtige meren en dwars door eeuwenoude bossen in het Boheemse Woud en maak wandelingen in Boheems Zwitserland. Ook de prachtige valleien en watervallen van het Reuzengebergte, het UNESCO stadje Ceský Krumlov en het middeleeuwse Znojmo met haar burchten en kloosters staan op het programma.

Nationaal Park Podyi Znojmo TsjechiëMarienbad TsjechiëZnojmo, Tsjechië'Boheems Zwitserland Tsjechië

FAQ camperreizen Tsjechië

Waar begint mijn camperreis door Tsjechië?

Je begint je camperreis in Tsjechië gewoon vanuit huis of over de grens! Haal je camper op bij de verhuurlocatie in Almere of Duitsland en bepaal vervolgens zelf je route. Bekijk hier de verhuurlocaties in Duitsland, voor een verhuurlocatie op jouw route. Zo heb je alle vrijheid om je eigen route te bepalen. Wij hebben de mooiste camperroutes door Tsjechië samengesteld waarbij je zeker weet dat je alle highlights van een regio ziet. Wij regelen voor jou zoveel als jij wilt, van de camperhuur tot de vluchten, tot de excursies.

Wat is de mooiste camperroute door Tsjechië?

Wat de mooiste camperroute in Tsjechië is, verschilt natuurlijk per reiziger. Kijk hierboven voor reizen langs de mooiste regio's van Tsjechië. Deze voorbeelden pas je naar wens aan met de knop 'bewerk in routeplanner'. Je kunt natuurlijk ook, zoals je misschien gewend bent van ons, zelf een route maken met onze onze camperrouteplanner. Misschien wil je Tsjechië wel combineren met Duitsland, Oostenrijk of Polen. Het kan allemaal! Bekijk ook alvast de mooiste campings in Tsjechië. Wanneer jouw camperroute vastsstaat, voeg je daar je campings aan toe met onze campingplanner.

Kan ik mijn Tsjechië-camperreis combineren met Duitsland, Oostenrijk of Polen?

Absoluut! Een camperreis dwars door Tsjechië is uitstekend te combineren met een bezoekje aan Duitsland, Oostenrijk of Polen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de geweldige route Fantasticky Polen en Tsjechië . Maar ook een route vanuit Duitsland of Oostenrijk is aan te raden en zo gebouwd met onze routeplanner, zodat je alle hoogtepunten op jouw wishlist erin kunt verwerken. Hou onze website ook goed in de gaten, want we breiden het aantal voorbeeldroutes steeds verder uit.

Wat is de beste reistijd voor een camperreis door Tsjechië?

Het voordeel van een huisje op wielen is natuurlijk dat het niet zo erg is als het regent, maar een beetje lekker weer is natuurlijk altijd mooie meegenomen. Jouw vakantie in Tsjechië met camper plan je het beste in de maanden mei, juni en september. Het land kent namelijk hete zomers en strenge winters, dus als je die kunt vermijden doe je jezelf een plezier.

Welke bezienswaardigheden en excursies zijn er in Tsjechië?

Tijdens jouw camperreis door Tsjechië zijn er allerlei excursies mogelijk. In Tsjechië moet natuurlijk een biertje geproefd worden, dus wat dacht je van een georganiseerde bierproeverij in Praag? Onze reisadviseurs denken graag met je mee en kunnen de excursies direct voor je bijboeken. Onze website is verder een bron van informatie, dus lees je in voor jouw camperrondreis in Tsjechië en bekijk onze informatie over populaire bezienswaardigheden in Tsjechië.

Wat kost een campervakantie in Tsjechië?

We noemen geen prijzen op onze website omdat we voor jou op maat een reis uitstippelen. De prijs van jouw camperreis in Tsjechië is afhankelijk van onder andere de reisperiode, de duur en waar je de camper ophaalt. We zullen ook altijd voor jou kijken wat de scherpste prijs is en soms dus de suggestie doen om bijvoorbeeld een beetje met de dagen te schuiven voor een gunstigere prijs.

Vraag een vrijblijvende offerte aan
Ballon!