Camperreizen Slovenië

Slovenië is zeer geschikt voor een camperreis. Het is veel kleiner dan Nederland, maar bevat veel grotere trekpleisters. Ga wandelen in Triglav National Park, struin door de schattige kustplaats Piran en verwonder je over de mooie gebouwen in hoofdstad Ljubljana. Onze reisadviseurs helpen je met het samenstellen van de ideale rondreis in Slovenië.

Routevoorbeelden camperreizen Slovenië

Kies hieronder een camperreis in Slovenië, pas deze aan of maak jouw perfecte route met onze persoonlijke routeplanner!

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.
Ongerept Slovenië & Oostenrijk

Deze prachtige route brengt je naar de hoogste bergen en helderste meren van Europa. Tijdens deze mooie camperrondreis reis je door het knusse Oostenrijk en het nog ongerepte Slovenië. Verwonder je over het sprookjesachtige meer van Bled en de indrukwekkende grotten van Postojna. Via de de hoge pieken van de Grossglockner in het nationale park Hohe Tauern reis je naar de laatste stop van de reis: de sfeervolle stad Kitzbühel in Tirol.

Nationaal Park Hohe Tauernmeer van BledPostojna Predjama BurchtCamper McRent
Beleef Slovenië & Kroatië

Een camperreis met Slovenië en Kroatië in de hoofdrol! Combineer de unieke kustlijn vol eilanden en historische steden van Kroatië met de imposante natuurfenomenen van de Julische Alpen in Slovenië. Je reis begint in de hoofdstad van Kroatië, Zagreb. Je bezoekt de hoge pieken en meren bij Nationaal Park Triglav waarvandaan je zowel het natuurpark als het beroemde Meer van Bled bezoekt. Je zakt af terug naar Kroatië voor gezellige vissersplaatsen als Poreč en havenstad Rijeka. Via de immense grotten van Postojna eindigt jouw reis weer waar hij begon, in Zagreb.

Ljubljana SloveniëPula KroatiëMeer van Bled SloveniëPoreč Kroatië

FAQ camperreizen Slovenië

Waar begint mijn camperreis door Slovenië?

Camperreizen in Slovenië beginnen op de verhuurlocaties van de camperverhuurder. Deze vind je in Almere of Zagreb in Kroatië. Wil je Oostenrijk en Slovenië combineren, huur dan een camper in Düsseldorf of München. Wij regelen de camperhuur met alles erop en eraan voor jou. Inclusief vluchten en excursies als je dit wilt.

Wat is de mooiste camperroute door Slovenië?

Slovenië is veelzijdig en prachtig, daarom is er niet één ideale route. We kunnen je wel tips geven voor jouw camperreis door Slovenië. Geniet aan het heldere meer van Bled, bezoek de grotten van Postojna of combineer de ongerepte natuur van Slovenië en Oostenrijk. De routesuggesties hierboven geven je een idee van de mooiste bezienswaardigheden van Slovenië. Alle routes zijn naar wens aan te passen. Met onze camperrouteplanner kun je ook zelf een camperroute door Slovenië samenstellen. Nadat je een route hebt gevonden of gemaakt, kun je campings bij je route zoeken met de campingplanner. Bekijk alvast een overzicht van campings in Slovenië.

Zijn er camperreizen door Slovenië en Kroatië?

Slovenië laat zich goed combineren met de buurlanden. Je steekt eenvoudigweg de grens over en zo combineer je een camperrondreis door Slovenië en Kroatië. Ook andere buurlanden zoals Italië en Oostenrijk kun je prima bezoeken. Je bepaalt zelf je route en je kunt dus gaan en staan waar jij wilt. Als je aan het eind van je campervakantie maar weer op tijd bij het inleverpunt bent.

Wat is de beste reisduur voor een Slovenië-camperreis?

Je bepaalt zelf de duur van de camperreis, afhankelijk van de plekken die je wilt bezoeken. Je kunt een camperreis in Slovenië en eventuele buurlanden maken van 14 dagen, maar ook van drie weken. Wil je nog langer op pad om ook andere landen te ontdekken? Aan jou de keus. In de routesuggesties hierboven staan verschillende mogelijkheden. Wil je langer of korter? Geen punt. Kies een routevoorbeeld en pas hem naar wens aan met de knop 'Bewerk in routeplanner'.

Wat is de beste reistijd voor een camperreis door Slovenië?

Van begin mei tot en met eind oktober kun je prima per camper door Slovenië te reizen, hoewel het in de hoger gelegen gebieden aan het einde van de herfst al behoorlijk fris kan worden. Beleef het ontwaken van de lente met veel water in de Vintgar-kloof. Geniet van de warme zomerzon wanneer je over het meer van Bled peddelt of aan het strand van Piran verblijft. De prachtige herfstkleuren in de natuur nodigen je uit om te wandelen in de parken.

Kan ik met mijn gezin een camperreis maken in Slovenië?

Ja, dat kan! Er zijn diverse familiecampers te huur. Het model Family Plus biedt bijvoorbeeld plaats aan vier volwassenen en twee kinderen. Slovenië is een veilig en geschikt land voor een camperreis met kinderen. Je kunt hier natuur, water en stranden goed combineren. Het fijne aan een gezinsvakantie met een camper is je kunt stoppen waar je maar wilt, want jij bepaalt je eigen route. Bekijk de campermodellen in Duitsland.

Welke bezienswaardigheden en excursies zijn er?

Tijdens jouw camperreis door Slovenië zijn er verschillende excursies mogelijk. Laat je inspireren op deze pagina en vraag de prijs op voor de excursies die jou leuk lijken. We kunnen ook gericht op zoek aan de hand van jouw wensen en deze excursies gelijk voor je bijboeken. Wil je nog wat extra informatie over wat er allemaal te beleven is tijdens je camperreis in Slovenië? Wij hebben alvast wat foto's, tips en informatie over bezienswaardigheden in Slovenië voor je verzameld.

Wat kost een campervakantie in Slovenië?

De kosten van een Slovenië-camperreis zijn van diverse factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld van de reisperiode, reisduur, ophaallocatie en type camper. Daarbij hanteren camperverhuurders vaak flexrates: wekelijks stellen zij de prijzen vast op basis van vraag en aanbod. Daarom noemen wij geen kosten voor de camperreizen door Slovenië. Vraag via de oranje knop hieronder een offerte aan en je weet binnen een dag de prijs! Wij zoeken voor jou de voordeligste optie en denken met je mee.

Vraag een vrijblijvende offerte aan
Ballon!