Reisinfo Engeland, Verenigd Koninkrijk

Engeland zal je tijdens je rondreis imponeren met zijn weidse landschappen, glooiende heuvels, steden en eindeloze kustlijn. Engeland staat voor veel mensen synoniem voor het Verenigd Koninkrijk, maar dat is niet juist. Het land is wel veruit het grootste land van het Verenigd Koninkrijk.

Stonehenge bezienswaardigheden Engeland
Lake District Engeland

Groene velden, heuvelachtig gebied, kalkrotsen, open vlaktes, oude bossen en heidevelden: Engeland heeft een enorm gevarieerd landschap. Tel daarbij de kenmerkende cottages en kronkelige weggetjes op en je hebt de ideale ingrediënten voor een geslaagde rondreis per auto of camper. Verspreid door het land zijn er tien nationale parken en 34 Areas of Outstanding National Beauty (AONB). De kustlijn van 2.795 mijl is een van de langste van Europa. Ook is het de enige kustlijn waar je over de volledige lengte een openbaar kustpad vindt. Wandel over de South Downs, beklim de heuvels van Lake District National Park of geniet van het duizelingwekkende uitzicht vanaf de legendarische White Cliffs van Dover

De historie van Engeland gaat tenminste vijfduizend jaar terug en dat merk je. Het verleden is een constante aanwezigheid in de vorm van verwoeste kastelen op de heuvels, mysterieuze menhirs (prehistorische staande stenen), grafheuvels en steencirkels, waarvan Stonehenge veruit de beroemdste is. Daarnaast staat het land vol met middeleeuwse kathedralen, vorstelijke paleizen en statige huizen. Iedere Engelse stad of dorp vertelt zijn eigen verhaal waarin koningen, industriëlen, uitvinders en rebellen de hoofdrol spelen, alsof ze van de hand van Shakespeare of Dickens komen.

De Engelse steden zijn belangrijke trekpleisters van het land. De geplaveide straten van York, de droomtorens van Oxford en de Liverpool Docks. Wereldstad Londen is natuurlijk het absolute hoogtepunt. Hier worden trends gestart en geschiedenis geschreven. Van koninklijke residenties tot musea van wereldklasse, historische theaters en uitgestrekte stadsparken. Maar ook buiten Londen is er een hoop te ontdekken: de levendige muziekscene van Manchester, de innovatieve kunstgalerijen van Newcastle, de Georgische architectuur van Bath of koopjesjagen in het eigenzinnige Brighton. Welke stad je ook kiest, avontuur ligt op de loer.

Rondreizen door Engeland, Verenigd Koninkrijk

Maak een rondreis door Engeland en stel zelf je favoriete route samen! Ga jij voor wandelen in de ongerepte natuur, of houd je meer van oude dorpen, kastelen en sierlijke tuinen? Of wordt het een citytrip naar Londen? Kies bij de route die jou leuk lijkt je reiswijze en pas het aantal dagen naar wens aan. Als je de route verder wilt aanpassen, klik je op 'bewerk in routeplanner'.

Rondreis Natuur en tuinen van Zuid-Engeland

Welkom in de hoofdstad van Engeland: Londen! Hier start jouw camperreis door Engeland, bomvol prachtige natuur en kastelen. Het zuiden van Engeland staat bekend om de prachtigste tuinen die tot de mooiste ter wereld behoren. Bezoek de beroemde tuinen van Kent zoals Sissinghurst bij Royal Thunbridge Wells en Hidcote Manor Garden in de lieflijke Cotswolds. Daarna reis je naar het zuiden van Wales waar je de ommuurde stad Tenby aan de Baai van Carmarthen bezoekt. Je vervolgt je camperreis naar het nationale park New Forest waar je wilde paarden, herten, lieflijke beekjes en prachtige bossen kunt bewonderen. Ook bezoek je de geliefde Bodnant Gardens bij Snowdonia National Park in Wales.

Natuur en tuinen van EngelandCamper EngelandNatuur en tuinen van EngelandRoyal Tunbridge Wells Tuinenreis Engeland
Rondreis Best of Britain

Huur een comfortabele huurcamper en reis via de Eurotunnel van Calais naar Folkestone. Je ontdekt het prachtige zuiden van Engeland waarbij je start in de lieflijke Cotswolds streek. Hier vind je alles waar je aan denkt bij Engeland. Naast veel pittoreske huisjes kun je in deze regio ook heerlijke wandelen. Je ontdekt de badplaatsen Brighton en Falmouth waar je lekker kunt ontspannen op de vele stranden. Je reis door Engeland sluit je af met een bezoek aan South Downs National Park. Dit bijzondere landschap kenmerkt zich door groene heuvels en witte krijtrotsen aan de kust.

Best BritainBest BritainBest BritainBest Britain
Rondreis Nationale parken in Wales en Engeland

Lijkt jou een reis langs ruige bergen, lieflijke valleien en oneindig veel wandelpaden wel wat? Outdoorliefhebbers zullen deze camperreis Nationale Parken in Wales en Engeland zeker waarderen. Eerst breng je een kort bezoek aan hoofdstad Londen. Daarna maak je kennis met Peak District National Park in het noorden van Engeland met haar groene heuvels, steile rotswanden en grotten. In Snowdonia National Park in Wales domineert de berg Mount Snowdon en de vele diepe valleien met prachtige bossen en meren. Je vervolgt je rondreis naar Brecon Beacons National Park waar je prachtige wandelingen maakt en schattige dorpjes bezoekt. Tot slot bezoek je de zuidkust van Engeland bij de metershoge witte krijtsteenrotsen van Beachy Head en de Seven Sisters. Het nationale park South Downs is daarmee een waardige afsluiter.

Snowdonia National Park, WalesCamper EngelandWandelen in Brecon Beacon National Park, WalesPeak District, Noord-Engeland
Rondreis The Good Old England

Deze afwisselende camperroute door Midden-Engeland brengt je naar de wonderschone landschappen van het Peak District en de Cotswolds. Je wisselt natuur af met interessante steden als Manchester en de universiteitsstad Cambridge. Onderweg reis je met je eigen huurcamper zodat je kunt stoppen waar je wilt om van het pittoreske heuvellandschap van Engeland met haar schattige dorpjes te genieten. Maak je de langere route dan bezoek je ook nog de groene valleien en historische ruïnes van het Yorkshire Dales National Park.

Cotswolds, EngelandManchesterCambridgeFietsen in Yorkshire Dales National Park
Natuurlijk Engeland

Engeland op zijn puurst! Deze reis start in Manchester en voert langs glooiende heuvels, meren, watervallen, majestueuze bergen en steile kliffen. De prachtige natuur in de nationale parken waaronder Peak District National Park en Yorkshire Dales National Park, word afgewisseld met schilderachtige dorpjes, kastelen, de 117 kilometer lange Muur van Hadrianus en middeleeuwse steden zoals York en Lancaster. Je rijdt in je gehuurde camper van het ene naar het andere hoogtepunt. Vergeet je wandelschoenen niet voor deze reis! Het is een must om de schitterende natuur te voet te verkennen.

North York Moors National Park, Noord-EngelandYorkFietsen in Yorkshire Dales National ParkVerken de meren van Lake District National Park
Ballon!