Reisinfo Engeland, Verenigd Koninkrijk

Engeland, Verenigd Koninkrijk Met haar weidse landschappen, glooiende heuvels, steden en eindeloze kustlijn heeft Engeland al menig vakantieganger geïmponeerd. Engeland staat voor veel mensen synoniem voor het Verenigd Koninkrijk, maar dat is niet juist. Het land is wel veruit het grootste land van het Verenigd Koninkrijk.

Groene velden, heuvelachtig gebied, kalkrotsen, open vlaktes, oude bossen en heidevelden, Engeland heeft een enorm gevarieerd landschap. Tel daarbij de kenmerkende cottages en kronkelige weggetjes op en je hebt de ideale ingrediënten voor een geslaagde roadtrip. Verspreid door het land zijn er tien nationale parken en 34 Areas of Outstanding National Beauty (AONB). De kustlijn van 2.795 mijl is één van de langste van Europa. Ook is het de enige kustlijn waar je over de volledige lengte een openbaar kustpad vindt. Wandel over de South Downs, beklim de heuvels van het Lake District of dwaal over de legendarische White Cliffs van Dover.

De historie van Engeland gaat tenminste vijfduizend jaar terug en dat merk je. Het verleden is een constante aanwezigheid in de vorm van verwoeste kastelen op de heuvels, mysterieuze menhirs (prehistorische staande stenen), grafheuvels en steencirkels. Daarnaast staat het land vol met middeleeuwse kathedralen, vorstelijke paleizen en statige huizen. Iedere Engelse stad of dorp vertelt zijn eigen verhaal waarin koningen, industriëlen, uitvinders en rebellen de hoofdrol spelen, alsof ze van de hand van Shakespeare of Dickens komen.

De Engelse steden zijn belangrijke trekpleisters van het land. De geplaveide straten van York, de droomtorens van Oxford, Bristol’s Floating Harbor en de Liverpool Docks. Londen is natuurlijk het absolute hoogtepunt. Hier worden trends gestart en geschiedenis geschreven. Van koninklijke residenties tot musea van wereldklasse, historische theaters en uitgestrekte stadsparken. Maar ook buiten Londen is er een hoop te ontdekken: de levendige muziekscene van Manchester, de innovatieve kunstgalerijen van Newcastle, de Georgische architectuur van Bath of koopjesjagen in het eigenzinnige Brighton. Welke stad je ook kiest, avontuur ligt op de loer.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan