Reisinfo Normandië, Frankrijk

Op zo'n 600 kilometer van Utrecht ligt de regio Normandië in Noord-Frankrijk, de perfecte eerste of laatste stop tijdens jouw rondreis door Frankrijk. Deze regio is vooral bekend vanwege de landing van de geallieerden op D-Day, de oude hoofdstad Rouen en de witte krijtrotsen bij Étretat. In het dorpje Giverny vind je het Monethuis, de wereldberoemde schilder Claude Monet woonde hier en het huis en de tuin zijn teruggebracht in zijn originele staat.

Giverny, Frankrijk
Étretat, Frankrijk

Rouen is de hoofdstad van Normandië en heeft een prachtig historisch centrum met oude vakwerkhuizen, een laatgotische Palais de Justice en verschillende kerken. De rivier de Seine stroomt dwars door de stad en mondt bij de oude havenstad Honfleur uit in het Kanaal. De pittoreske haven van Honfleur is het ideale beginpunt van je verkenningstocht door het oude stadje met kleurrijke herenhuizen en de houten Sainte-Catherinakerk uit de vijftiende eeuw.

De vijf stranden van D-Day zijn een must-see in Normandië. Omaha Beach is de bekendste met verschillende monumenten, een Amerikaanse begraafplaats en twee musea. Naast de landingsstranden kan je ook een aantal verdedigingswerken van de Duitsers bezoeken. La Batterie d'Azeville, was één van de belangrijkste veroveringen op D-Day. Batterie de Maisy is ook geopend voor publiek, deze is wat minder toeristisch en authentieker neergezet. De krijtrotsen bij Étretat zijn een indrukwekkende rotsformatie, die je vanaf zowel het strand als de toppen van de rotsen kan bewonderen.

Rondreizen door Normandië, Frankrijk

Een aantal van onze Frankrijk-rondreizen combineren goed met de regio Normandië. In het routevoorbeeld hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Voorbeeldreis: Langs de kust van Normandië & Bretagne

Ga op pad naar de mooiste plekjes in Noordwest-Frankrijk en ontdek de prachtige regio's Normandië en Bretagne. Verwonder je over de witte kliffen bij Étretat, de invasiestranden bij Caen en de pittoreske vissersdorpjes met kleurrijke havens. In Bretagne wordt kust wat ruiger en wisselen rotsen, zandstranden en schiereilanden elkaar af. Je bezoekt de prehistorische megalieten van Carnac en de roze granieten kust bij Perros-Guirec. Uiteraard ontbreekt het unieke eilandje Mont Saint-Michél met de middeleeuwse abdij niet in deze reis!

KrijtrotsenGekleurde huizen in HonfleurCaenVrijheid blijheid met je camper
Ballon!