Reisinfo Normandië, Frankrijk

Krijtrotsen Normandie Frankrijk Op zo'n 600 kilometer van Utrecht ligt de regio Normandië in Noord-Frankrijk. Deze is vooral bekend vanwege de landing van de geallieerden op D-Day, de witte krijtrotsen en het schiereiland Mont Saint-Michel. In het dorpje Giverny vind je het Monethuis, de wereldberoemde schilder Claude Monet woonde hier en het huis en de tuin zijn teruggebracht in zijn originele staat.

Rouen is de hoofdstad van Normandië en heeft een prachtig historisch centrum met oude vakwerkhuizen, een laatgotische Palais de Justice en verschillende kerken. De rivier de Seine stroomt dwars door de stad en mondt bij de oude havenstad Honfleur uit in het Kanaal. De pittoreske haven van Honfleur is het ideale beginpunt van je verkenningstocht door het oude stadje met kleurrijke herenhuizen en de houten Sainte-Catherinakerk uit de vijftiende eeuw.

De vijf stranden van D-Day zijn een must-see in Normandië. Omaha Beach is de bekendste met verschillende monumenten, een Amerikaanse begraafplaats en twee musea. Naast de landingsstranden kan je ook een aantal verdedigingswerken van de Duitsers bezoeken. La Batterie d'Azeville, was één van de belangrijkste veroveringen op D-Day. Batterie de Maisy is ook geopend voor publiek, deze is wat minder toeristisch en authentieker neergezet. De krijtrotsen bij Étretat zijn een indrukwekkende rotsformatie, die je vanaf zowel het strand als de toppen van de rotsen kan bewonderen.

Alleen met eb kan je Mont Saint-Michel bereiken. Dit pittoreske dorpje is rond het oude klooster gebouwd. Je kan door de oude straatjes wandelen en het klooster en het museum bezoeken. Het is schitterend, maar daardoor ook druk bezocht. Wil je in alle rust rondkijken? Dan kan je kiezen voor een hotel in Mont Saint-Michel. Les Andelys is een parel tussen de groene heuvels aan de rivier de Seine. Vanaf de ruïne van het kasteel Gaillard heb je een schitterend uitzicht over het dorpje en de grote bocht in de Seine. Pont-Audemer is een authentiek stadje aan de rivier de Risle en het wordt doorkruist met grachten met aan weerszijden oude vakwerkhuizen. Slenter door de middeleeuwse straatjes en over pittoreske bruggen.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan