Reisinfo Vendée, Frankrijk

Vendee les Sables de Olonne Frankrijk Zandstranden, azuurblauwe zee, maar ook authentieke stadjes, gezellige badplaatsen en een prachtige natuur wachten op je in de Vendée in Frankrijk. Laten we aan de kust beginnen, waar je ruim 140 kilometer aan zandstranden vindt. Beschutte baaien, maar ook goede surfstranden. Les Sables-d'Olonne is de bekendste badplaats, met een gezellige boulevard, een groot strand en een mooi historisch centrum. Iets noordelijker ligt Fromentine, het heeft een aantal mooie stranden, maar is vooral de uitvalsbasis om naar het eiland Île d'Yeu te gaan, een eiland vol prachtige, ruige natuur.

Themapark Puy du Fou, bij het dorpje Les Epesses, is voor alle leeftijden. Het is niet zo maar een pretpark, je gaat hier terug in de tijd, met shows over middeleeuwse ridders, Romeinse gladiatoren en Vikingen. Daarna kan je een kijkje nemen in de dorpjes, kastelen en schepen uit dezelfde periode. Het is wel echt aan te raden om vooraf tickets te boeken, vooral voor de show Cinéscénie is dit een must. Je gaat ook terug in de tijd in het dorp Apremont, een middeleeuwse dorp, met in het centrum een groot kasteel, gezellige cafés en leuke boetiekjes.

De Vendée is een waterrijk gebied, in het binnenland liggen talloze meren, maar nog bekender zijn de moerasgebieden. Marais Poitevin is de grootste en bekendste, het wordt ook wel het Groene Venetië genoemd, want je kan hier met een bootje of een kajak de kanalen verkennen. Door dit natuurgebied lopen ook wandel- en fietspaden. Net ten noorden van de Vendée ligt het deels zoute moerasgebied Marais Breton, het thuis van otters, bevers en heel veel vogels.

Hoofdstad van de Vendée is La-Roche-Sur-Yon, de stad van Napoleon, zijn ruiterstandbeeld staat midden op het plein. Het is een gezellige en levendige stad, toch is de voormalige hoofdstad Fontenay-le-Comte authentieker en is hier meer te zien. Slenter door de smalle straatjes en bezoek de kerk die hoog boven de stad uittorent. De rivier de Vendée stroomt dwars door de stad en op de oever vind je de ruïnes van een oud fort uit de elfde eeuw. Ontdek de prachtige groene Vendée in Pays de la Loire tijdens een rondreis in Frankrijk.