Reisinfo Vendée, Frankrijk

Zandstranden, azuurblauwe zee, maar ook authentieke stadjes, gezellige badplaatsen en een prachtige natuur wachten op je in de Vendée tijdens je rondreis in Frankrijk. Laten we aan de kust beginnen, waar je ruim 140 kilometer aan zandstranden vindt. Beschutte baaien, maar ook goede surfstranden. Les Sables d'Olonne is de bekendste badplaats, met een gezellige boulevard, een groot strand en een mooi historisch centrum. Iets noordelijker ligt Fromentine, het heeft een aantal mooie stranden, maar is vooral de uitvalsbasis om naar het eiland Île d'Yeu te gaan, een eiland vol prachtige, ruige natuur.

Les Sables, Frankrijk
Fort Boyard, Frankrijk

Themapark Puy du Fou, bij het dorpje Les Epesses, is voor alle leeftijden. Het is niet zo maar een pretpark, je gaat hier terug in de tijd, met shows over middeleeuwse ridders, Romeinse gladiatoren en Vikingen. Daarna kan je een kijkje nemen in de dorpjes, kastelen en schepen uit dezelfde periode. Het is wel echt aan te raden om vooraf tickets te boeken, vooral voor de show Cinéscénie is dit een must. Je gaat ook terug in de tijd in het dorp Apremont, een middeleeuwse dorp, met in het centrum een groot kasteel, gezellige cafés en leuke boetiekjes.

De Vendée is een waterrijk gebied, in het binnenland liggen talloze meren, maar nog bekender zijn de moerasgebieden. Marais Poitevin is de grootste en bekendste, het wordt ook wel het Groene Venetië genoemd, want je kan hier met een bootje of een kajak de kanalen verkennen. Door dit natuurgebied lopen ook wandel- en fietspaden. Net ten noorden van de Vendée ligt het deels zoute moerasgebied Marais Breton, het thuis van otters, bevers en heel veel vogels.

Hoofdstad van de Vendée is La-Roche-Sur-Yon, de stad van Napoleon, zijn ruiterstandbeeld staat midden op het plein. Het is een gezellige en levendige stad, toch is de voormalige hoofdstad Fontenay-le-Comte authentieker en is hier meer te zien. Slenter door de smalle straatjes en bezoek de kerk die hoog boven de stad uittorent. De rivier de Vendée stroomt dwars door de stad en op de oever vind je de ruïnes van een oud fort uit de elfde eeuw. Ontdek de prachtige groene Vendée in Pays de la Loire tijdens een rondreis in Frankrijk.

Rondreizen door Frankrijk

Onze website barst van de voorbeeldroutes, zo zie je hieronder een aantal rondreizen door Frankrijk. In de routevoorbeelden zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Voorbeeldreis: Kustroute Iberisch schiereiland

Een camperreis langs de gehele kust van het Iberisch schiereiland! De camperroute voert je langs de mooiste kustplaatsen van Portugal en Spanje. Van San Sebastian in Spaans Baskenland tot de kaap op het uiterste puntje van de Algarve. Naast iconische steden als Lissabon en Santiago de Compostela maak je ook kennis met prachtige natuurgebieden zoals de nationale parken Doñana en de Picos de Europa. Onderweg pik je ook nog een stukje Engeland mee bij de rots van Gibraltar.

Vuurtoren van Hercules La CorunaMálagaPark Guell BarcelonaLissabon
Voorbeeldreis: Provence en de Route Napoleon

De keizerlijke Route Napoleon gecombineerd met de indrukwekkende landschappen van de Provence en de Alpen. Deze camperreis heeft het allemaal! Je bezoekt de mondaine badplaats Cannes aan de Côte d'Azur en de havenstad Marseille met haar vele bezienswaardigheden. Ook verblijf je bij de grootste kloof van Europa, de Gorges du Verdon in de omgeving van Moustiers-Sainte-Marie. Het is heerlijk toeren door het afwisselende Franse landschap, via pittoreske plaatsen met pleinen en marktjes. Maak je de langere route, dan komt daar ook nog het prachtige meer van Annecy en de Ardèche bij.

CannesHet centrum van Beaune, BourgogneAnnecyOude haven Marseille
Ballon!