Reisinfo Aquitaine, Frankrijk

Strand Aquitaine Frankrijk De kustregio van Frankrijk is Aquitaine, met de eindeloze zandstranden aan de Atlantische Oceaan. Toch is deze regio veel meer dan dat. In het groene binnenland stroomt de Dordogne en vind je hier diverse kastelen, grotten en je kan natuurlijk heerlijk wandelen, fietsen en kajakken.

Bij de grote stad Bordeaux mondt de rivier de Garonne uit in zee. Je kent de stad vast wel van de wijn. In het uitgebreide Cité du Vin, het wijnmuseum, leer je alles over de smaak en de productie. Het museum heeft een indrukwekkende collectie aan wijnen. Je kan hier een glaasje proeven, maar dat kan ook in de vele wijnkelders in de stad of door een wijntour in de omgeving te maken. Het historische centrum van Bordeaux is ook zeker een bezoek waard. Overal vind je authentieke gebouwen en het Place de la Bourse met de bijzondere Miroir d'Eau is één van de hoogtepunten van de stad.

Net onder Bordeaux ligt de 110 meter hoge Dune de Pilat, de hoogste van Europa en hij is ook nog eens drie kilometer lang. Je waant je bijna in de woestijn. Het is een fikse klim naar boven, maar daarna kan je heerlijk afkoelen in de zee.

Biarritz is een authentieke badplaats in het zuiden van Aquitaine in Frans-Baskenland. Ooit een klein vissersdorp tot het de geliefde badplaats van Napoleon III werd en uitgroeide tot een mondaine badplaats. Je kan hier uitstekend surfen, maar ook zwemmen in een beschutte baai. Langs de kust lopen diverse wandelpaden naar uitzichtpunten, waaronder het beeld van de maagd Maria op een rots. Net boven Biarritz ligt de historische stad Bayonne, aan de rivieren de Adour en de Nive. In het oude centrum staat de Sainte-Marie Kathedraal met een mooie gotische kloostergang en je vind hier diverse kleurrijke vakwerkhuizen. Het is een echte Baskische stad, vol cultuur.

In Aquitaine ligt de streek Les Landes met een aantal schitterende natuurgebieden. Marais d'Orx is een schitterend moeras, er loopt een zes kilometer lang wandelpad door dit groene vogelparadijs. La Fôret des Landes is dé plek om in de schaduw van de bomen te wandelen en te fietsen. In het grote bosgebied zijn diverse routes uitgezet. In deze streek zijn ook Abbaye Saint-Sever en Abbaye de Sorde een bezoek waard.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan