Reisinfo Baskenland, Spanje

Baskenland Het gebied Baskenland loopt van de Franse grens tot Bilbao, wat tevens de grootste stad van dit gebied is. Vlakbij de Franse grens ligt de prachtige stad San Sebastian, aan de kust. Het levendige San Sebastian ligt aan de Golf van Biskaje en een idyllische baai omringd door heuvels. De stad bezit een charmant oud centrum, het Parte Vieja, waar je uren doorheen kunt slenteren.

De andere grote stad van Baskenland is Bilbao. Deze stad is na jaren van onrust door de ETA-gerelateerde problemen, nu een populaire stedentrip bestemming, maar ook een goed startpunt voor een rondreis door de groene regio van Spanje. De bekendste bezienswaardigheid hier is het beroemde Guggenheim-museum. Het is een uniek complex en het gebouw op zichzelf is al een kunstwerk. Maar ook deze stad combineert een moderne flair met een prachtige, authentieke binnenstad.

Tot slot staat deze regio in het bijzonder bekend om een kleine lekkernij, met een grootse reputatie: pintxos. Dit zijn kleine stukjes brood, belegd met allerlei soorten lekkers. Denk aan beroemde soorten ham, of lekkere Spaanse kazen. Stop onderweg in de bergen, langs de kust of in de steden bij kleine barretjes voor de allerlekkerste pintxos.

Ballon!