Vraag een vrijblijvende offerte

Camperhuur Duitsland

Camperhuur in Duitsland staat gelijk aan avontuur in de natuur. Wakker worden in de donkergroene heuvels van het Zwarte Woud of uitblazen op de camping met een net aangeschaft wijntje uit de Moezelvallei. Het fijne aan het reizen met een huurcamper in Duitsland is dat je zelf je route bepaalt én dat de mooiste campings op je wachten, middenin de beroemde nationale parken. We hebben de mooiste camperroutes in Duitsland voor je uitgewerkt. Je past ze naar wens aan met onze handige routeplanner of je bouwt zelf een eigen camperroute.

Veelgestelde vragen camperhuur Duitsland

Op welke locaties kan ik campers huren in Duitsland?

Je kunt een camper huren in onder andere Aken, Berlijn, Bremen, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Heiligenhaus, Keulen, München en Osnabrück. Uiteraard kun je ook vanuit Nederland een camper huren en dan de grens oversteken. De beschikbaarheid in Nederland is echter soms wat beperkt; de locaties net over de Duitse grens zijn dan goede alternatieven. Bekijk de verhuurlocaties in Nederland en de verhuurlocaties in Duitsland. Bij de verhuurlocatie kun je lezen of het is toegestaan om jouw auto bij de verhuurlocatie te parkeren en of hier kosten aan verbonden zijn. Een andere optie is om naar de verhuurlocatie in Duitsland te vliegen. Handig voor als je bijvoorbeeld Oost-Duitsland wilt verkennen, of vanuit Duitsland een camperrondreis door Polen wilt gaan maken. Wij regelen het voor je.

Met welke camperverhuurders werken jullie samen?

In Duitsland bieden wij huurcampers aan van McRent, Crossrent en Rent Easy. Van inventarissen tot verzekeringen; aan alles wordt gedacht, zodat jij een zorgeloze campervakantie hebt en zelf alleen nog maar hoeft te genieten.

Welke campers kan ik huren in Duitsland?

In Duitsland kun je verschillende campermodellen huren. De kleinste is geschikt voor twee personen, de grootste voor vier volwassenen en twee kinderen en we bieden ook modellen voor vijf volwassenen. De lengte, luxe en faciliteiten variëren per model. Bijna elk model heeft en douche, toilet en (soms basis) keukentje. De meeste modellen hebben een keuken met koelkast en/of diepvries en een fornuis met een of meerdere pitten. Let wel op, sommige modellen hebben géén toilet en douche, zoals Urban Vehicle en Urban Standard van McRent, City Classic van Rent Easy en alle modellen van Crossrent. Een ander punt van aandacht is het volgende: voor het huren van de grotere Premium-modellen en Exclusive-modellen bij McRent en Rent Easy dien je minimaal 25 jaar te zijn en drie jaar over een C1 rijbewijs te beschikken. Vraag ons naar de voorwaarden bij deze grote campers.

Wat zijn de mooiste rondreizen met een huurcamper in Duitsland?

Huur een camper in de Duitse plaats die gunstig ligt voor het gebied dat je wilt bezoeken. Vanuit Leipzig rijd je bijvoorbeeld onze nostalgische DDR-route, waarbij je naast steden als Berlijn ook Nationaal Park Sächsische Schweiz aandoet. Vanuit Keulen ben je zo in Nationaal Park Eifel en vanuit München neem je binnen drie uur tijd de camper mee naar het Zwarte Woud. Ook Noord-Duitsland is een mooie regio voor een camperreis.

Kan ik zelf mijn camperroute in Duitsland bepalen?

Ja, dat kan! Onze routesuggesties geven je een goed beeld van een regio. Zie het als inspiratie voor je camperreis door Duitsland. Met onze routeplanner pas je de routevoorbeelden aan (zie daarvoor het submenu) of bouw met de routeplanner zelf jouw droomreis door Duitsland. Bij McRent en Rent Easy Duitsland is het toegestaan om in de directe buurlanden te rijden.

Hoe zit het met wildkamperen in Duitsland?

In Duitsland is wildkamperen helaas verboden, maar talloze fantastische campings wachten op je. Overnacht onder de sterren in een nationaal park of parkeer je camper op een mooie plek vlakbij een bezienswaardigheid. Van simpele campings middenin de natuur, tot luxere campings met mooie faciliteiten zoals een bakkerij of een zwembad. Duitsland biedt voor ieder wat wils.

Camperhuur Duitsland Camperhuren in Duitsland

Camperhuren in Duitsland Camperhuur Duitsland
Ballon!
{{javascripts}}