Vraag een vrijblijvende offerte

Camperhuur IJsland

Camperhuur in IJsland is een waar avontuur in de natuur. Je rijdt over de mooiste wegen dwars door de ruige natuur, langs daverende watervallen, maar ook langs kokende modder, stomende geisers en heerlijke warme baden, zoals de Blue Lagoon. Reizen met een huurcamper in IJsland is echt ideaal, je bepaalt je eigen tempo én je mag op diverse plekken wildkamperen onder de sterrenhemel en misschien zelfs wel het noorderlicht. Lees hieronder verder over camperhuur in IJsland.

Veelgestelde vragen camperhuur IJsland

Op welke locaties kan ik campers huren in IJsland?

Er zijn campers te huur in Reykjavik. Met KLM of Icelandair vlieg je direct naar deze stad, waar je vervolgens je huurcamper ophaalt. Ook kun je kiezen voor een paar dagen in de stad voordat je op pad gaat. Bekijk de verhuurlocaties in IJsland.

Met welke camperverhuurders in IJsland werken jullie samen?

In IJsland bieden wij huurcampers aan van McRent, Rent Easy en Touring Cars. Van inventarissen tot verzekeringen; aan alles wordt gedacht, zodat jij een zorgeloze campervakantie hebt en zelf alleen nog maar hoeft te genieten.

Welke campers kan ik huren in IJsland?

In IJsland huur je verschillende campermodellen. De kleinste is geschikt voor twee personen, de grootste voor zes volwassenen. De lengte en faciliteiten variëren per model. Elk model heeft een douche, toilet en keukentje. De meeste modellen hebben een keuken met koelkast en/of diepvries en een fornuis met één of meerdere pitten.

Wat zijn de mooiste rondreizen met huurcamper in IJsland?

Vanuit Reykjavik zit je zo op de ringweg rond IJsland. Dit is de doorgaande weg waar je veel bezienswaardigheden goed kunt bereiken. Stop om te wandelen in Nationaal Park Vatnajökull, bezoek een ijsgrot of een van de vele watervallen. Trek ook een of twee dagen uit voor de Golden Circle, de route met de meeste geothermische activiteit en om hier te snorkelen in de Silfrakloof. Een rondreis waarbij je alle grote highlights ziet, is ook mogelijk! Boek bij ons je huurcamper en gebruik onze routes als voorbeeld. Of stippel je eigen route uit!

Kan ik zelf mijn camperroute in IJsland bepalen?

Ja, dat kan! Onze routesuggesties geven je een idee van de hoogtepunten en de mogelijkheden. Zie het als inspiratie voor je camperreis door IJsland. Met onze routeplanner pas je de routevoorbeelden aan (zie daarvoor het submenu) of bouw je zelf je droomreis door IJsland.

Hoe zit het met campings in IJsland?

Als je tijdens je camperreis door IJsland wilt wildkamperen met je camper op land dat eigendom van iemand is, moet je toestemming vragen aan de eigenaar. Als het stuk land geen bezit is van iemand is, geldt het allemansrecht, MAAR: dit geldt enkel voor een tent. Kies dus het zekere voor het onzekere en zoek een camping. Er zijn genoeg campings in IJsland met diverse faciliteiten. In de zomermaanden is het wel goed om vooraf te reserveren.

Camper huren in IJsland Camperhuur IJsland

Camperhuren in IJsland Camperhuur IJsland
Ballon!