Vraag een vrijblijvende offerte

Camperhuur IJsland

Camperhuur in IJsland is een waar avontuur in de natuur. Je rijdt over de mooiste wegen dwars door de ruige natuur, langs daverende watervallen, maar ook langs kokende modder, stomende geisers en heerlijke warme baden, zoals de Blue Lagoon. Reizen met een huurcamper in IJsland is echt ideaal, je bepaalt je eigen tempo én je mag op diverse plekken wildkamperen onder de sterrenhemel en misschien zelfs wel het noorderlicht. Dat kamperen is niet helemaal back to basic: want je hebt altijd een wc, douche en keukentje bij je! Lees hieronder verder over camperhuur in IJsland.

Snel naar

Camperhuren in IJsland Camperhuur IJsland

Veelgestelde vragen camperhuur IJsland

Hieronder hebben we de antwoorden op veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

Op welke locaties kan ik campers huren in IJsland?

Er zijn campers te huur in Reykjavik. Met KLM of Icelandair vlieg je direct naar deze stad, waar je vervolgens je huurcamper ophaalt. Ook kun je kiezen voor een paar dagen in de stad voordat je op pad gaat.

Met welke camperverhuurders werken jullie samen?

In IJsland bieden wij huurcampers aan van McRent en Touring Cars. Van inventarissen tot verzekeringen; aan alles wordt gedacht, zodat jij een zorgeloze campervakantie hebt en zelf alleen nog maar hoeft te genieten.

Welke campers kan ik huren in IJsland?

In IJsland huur je verschillende campermodellen. De kleinste is geschikt voor twee personen, de grootste voor zes volwassenen (de Large 6 van Touring Cars). De lengte en faciliteiten variëren per model. Elk model heeft een douche, toilet en keukentje. De meeste modellen hebben een keuken met koelkast en/of diepvries en een fornuis met één of meerdere pitten.

Wat zijn de mooiste rondreizen met een huurcamper in IJsland?

Vanuit Reykjavik zit je zo op de ringweg rond IJsland. Dit is de doorgaande weg waar je veel bezienswaardigheden goed kunt bereiken. Stop om te wandelen in Nationaal Park Vatnajökull, bezoek een ijsgrot of een van de vele watervallen. Trek ook een of twee dagen uit voor de Golden Circle, de route met de meeste geothermische activiteit en om hier te snorkelen in de Silfrakloof. Een rondreis waarbij je alle grote highlights ziet, is ook mogelijk! Boek bij ons je huurcamper en gebruik onze routes als voorbeeld. Of stippel je eigen route uit!

Kan ik zelf mijn camperroute in IJsland bepalen?

Ja, dat kan! Onze routesuggesties geven je een idee van de hoogtepunten en de mogelijkheden. Zie het als inspiratie voor je camperreis door IJsland. Met onze routeplanner pas je de routevoorbeelden aan (zie daarvoor het submenu) of bouw je zelf je droomreis door IJsland.

Hoe zit het met campings in IJsland?

Op veel plaatsen in IJsland is wildkamperen toegestaan, maar kijk wel even goed of het op je gekozen plek mag of vraag toestemming aan de landeigenaar. Misschien overnacht je dan wel onder de sterrenhemel in een nationaal park. Heb je behoefte aan wat meer luxe of aan mensen om je heen? Er zijn ook genoeg campings in IJsland met diverse faciliteiten, in de zomermaanden is het wel goed om vooraf te reserveren.

Camper huren in IJsland Camperhuur IJsland


Camperhuren in IJsland Camperhuur IJsland

Vraag een vrijblijvende offerte

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan
{{javascripts}}