Redactionele blogs

Verken Valencia op de fiets

Door Elske Oldeboer op ma 31 jul 2023 8:00:00 bijgewerkt op ma 18 mrt 2024 11:00:00

Valencia is een pareltje om te bezoeken. De prachtige historische binnenstad vraagt om te worden gefotografeerd. De groene oase, waar je kilometers kunt wandelen en fietsen, biedt verkoeling en leidt bijvoorbeeld naar de helderwitte bouwwerken van Ciudad de las Artes y las Ciencias (Stad van Kunst en Wetenschap). Ook het strand ligt op fietsafstand en maakt het avontuur compleet. Huur een fiets en verken deze veelzijdige plek!

Plaza de la Virgen, Valencia

De 8 nationale parken van Frankrijk

Door Irene Hummel op vr 14 mei 2021 8:00:00 bijgewerkt op zo 17 mrt 2024 10:00:00

In Frankrijk kun je je hart ophalen wat natuur betreft. Van oeroude bossen en de ruige toppen van de Pyreneeën tot de diepblauwe zee van nationaal park Port-Cros. In Frankrijk zijn in totaal elf natuurparken uitgeroepen tot nationaal park of ‘Parcs Nationaux de France’. Drie van de nationale parken bevinden zich in overzeese gebieden. Hier noemen we alleen de natuurgebieden op Europees grondgebied. Dit zijn de 8 nationale parken van Frankrijk.

Isere Vallei, Nationaal Park Vanoise

Top 5 magische maanlandschappen op IJsland

Door Sascha van Zonsbeek op di 1 jun 2021 8:00:06 bijgewerkt op zo 25 feb 2024 8:00:00

“Een kleine stap voor de mens, een reuzensprong voor de mensheid”. Met deze beroemde woorden zette astronaut Neil Armstrong in 1969 voor het eerst voet op de maan. Wat veel mensen niet weten, is dat IJsland een rol speelde bij de voorbereiding van deze historische missie. Om de maanlanding al op aarde te kunnen oefenen, speurde NASA de hele aardbol af. Uiteindelijk vonden ze een landschap dat veel op dat van de maan leek: IJsland. Een eiland vol kraters, kokende modderpoelen, verlaten vlaktes en stoompluimen. Onze redactie tipt vijf maanlandschappen op IJsland, waarbij het even voelt alsof je op een buitenaardse bestemming bent geland.

Hvérir, IJsland

De 9 meest romantische plekken van Europa

Door Emma Burgers op zo 14 feb 2021 7:00:00 bijgewerkt op wo 14 feb 2024 8:00:00

Hand in hand door de knusse straten van wereldsteden als Parijs of Lissabon, champagne proeven bij de eeuwenoude champagnehuizen, of overnachten onder het Noorderlicht in een boomhut in Zweden. Europa barst van de adembenemende hotspots. Wij hebben de 9 meest romantische plekken van Europa voor je op een rij gezet.

Parijs, Frankrijk

24 uur in... Parijs

Door Emma Burgers op vr 17 sep 2021 13:00:00 bijgewerkt op wo 7 feb 2024 12:00:00

Heb je een van onze mooie rondreizen in Frankrijk op de planning staan? Dan reis je misschien wel via de stad van de liefde: Parijs. Parijs is naast een favoriete citytrip, ook een hele leuke tussenstop wanneer je op doorreis bent. Maar ja, er is zo veel te doen in zo’n korte tijd: hoe haal je het maximale uit een dag in de Franse hoofdstad? Wij zochten het voor je uit en hebben onze ultieme hotspots en geheime tips voor je op een rij gezet. Dit zijn onze must-sees voor 24 uur in Parijs!

Marais, Parijs

De 10 mooiste bezienswaardigheden in Slovenië

Door Irene Hummel op di 20 jul 2021 6:00:00 bijgewerkt op za 3 feb 2024 9:00:00

Dankzij de groene bossen, helderblauwe meren en historische steden raken steeds meer mensen in de ban van Slovenië. Wandelaars zitten in dit betoverende land ook goed, want in Slovenië vind je ook veel natuurschoon en nationale parken. Dit zijn wat ons betreft de 10 mooiste bezienswaardigheden in Slovenië.

Nationaal Park Triglav, Slovenië

De 10 mooiste bezienswaardigheden van Italië

Door Emma Burgers op di 25 mei 2021 10:30:00 bijgewerkt op zo 14 jan 2024 12:00:00

Struinen door eeuwenoude straatjes met een gelato in je hand of woeste bergtoppen bedwingen in de Dolomieten. Van wereldberoemde plekken als Cinque Terre tot wereldse steden als Rome en Florence. En waar je ook bent, de geur van verse, knapperige pizza komt je aan het eind van de dag tegemoet. We hoeven je waarschijnlijk niet meer te overtuigen om naar dit fantastische vakantieland af te reizen, maar voor de zekerheid: dit zijn de 10 mooiste bezienswaardigheden in Italië.

Gardameer in Italië

Top 5 rondreizen in Scandinavië met een camper

Door Emma Burgers op ma 3 jan 2022 7:00:00 bijgewerkt op wo 10 jan 2024 13:00:00

Droom jij van een rondreis met de camper door de mooiste delen van Scandinavië? Dan ben je in deze blog aan het juiste adres! Van wildkamperen bij de adembenemende Lofoten, wandelen langs Zweedse meren tot toeren door de donkergroene bossen van Finland. Bovendien hebben we ons best gedaan om de mooiste plekken met elkaar te combineren tot één route. Hieronder zetten wij onze favoriete rondreizen met de camper in Scandinavië voor je op een rij.

Bekijk hieronder een paar van onze favoriete routevoorbeelden en pas deze makkelijk aan naar jouw wens. Met de knoppen onder de titel kies je de vervoerswijze, of bijvoorbeeld het beginpunt en je reisduur. Wil je nog meer aanpassen, gebruik dan onze routeplanner, te vinden in het submenu bij elke reis. Onze reisadviseurs staan klaar om mee te denken en regelen jouw reis van A tot Z.

Mooiste rondreizen in Scandinavië
Ballon!