Redactionele blogs

Bucketlist Zweden in de zomer

Door Sascha van Zonsbeek op di 18 mei 2021 7:00:00 bijgewerkt op vr 12 aug. 2022 11:15:00

Bucketlist voor Zweden in de zomer: Tioga’s top 15

Het land van rode houten huisjes, wandelingen door eindeloze bossen en kanotochten over uitgestrekte meren.. dat moet wel Zweden zijn! Een vakantiebestemming vol natuur en rust, maar tegelijkertijd veel leuke excursies. Ga op bezoek bij de glasblazers in Glasriket, stedentrippen in Stockholm en verken de eilanden rond Göteborg. Treed in de voetsporen van Pippi Langkous, bewonder de middernachtzon en geniet dagelijks van een fika-momentje. Een rondreis door Zweden in de zomer is ontzettend veelzijdig: lees maar mee!

Wandelen in Göteborg, Zweden

10 redenen voor een vakantie in Andalusië

Door Onze redactie op ma 21 dec. 2020 12:12:00 bijgewerkt op za 6 aug. 2022 14:30:00

Iedereen is wel eens in Spanje op vakantie geweest of kent iemand die er geweest is. Sommige mensen hebben er zelfs een tweede huis of gaan er de helft van het jaar overwinteren. Andalusië is een van de zeventien autonome regio’s in Spanje en ligt het meest zuidelijk. Het is er (meestal) zonnig, het bruist er van de culturele bezienswaardigheden en op iedere straathoek kun je overheerlijke tapas en sangria krijgen. Hieronder vind je nog meer redenen om naar Andalusië op vakantie te gaan.

het Alhambra paleis, Granada

De voordelen van een camperreis in Europa

Door Onze redactie op di 1 feb. 2022 10:00:00 bijgewerkt op ma 1 aug. 2022 16:00:00

Een rondreis door Europa met een camper! Voor een leuke vakantiebestemming hoef je niet uren en uren in het vliegtuig te zitten. Huur een camper en ga op ontdekkingsreis in Europa. Zo’n camperreis op ons eigen continent heeft veel voordelen. Je leest er hier vier, waardoor je nu direct in de camper wil stappen om Europa te gaan ontdekken.

Pak de camper en ga op ontdekkingsreis in Europa

Via’s Favo's: Brenda over Spanje

Door Onze redactie op zo 7 mrt. 2021 8:00:00 bijgewerkt op za 23 jul. 2022 0:09:00

Wat is de mooiste wandeling in Spanje en wat moet je absoluut bestellen op een terras in Italië? Bij welke streek dromen we weg in Duitsland en wat zijn de verborgen parels in Kroatië? Tijdens het opzetten van ViaTioga kwamen de mooiste reisherinneringen van onze reisadviseurs op tafel. Hoog tijd om ze dus eens uit te horen over hun favoriete plekken in Europa. Deze week bijt onze Brenda het spits af, over haar lievelingsbestemming Spanje.

Brenda bij de Picos de Europa

Top 10 bezienswaardigheden van Kroatië

Door Bente Bouw op di 13 apr. 2021 6:00:00 bijgewerkt op wo 20 jul. 2022 10:00:00

Van eindeloze stranden aan de mooie Adriatische kust tot aan schilderachtige plaatsen vol met historische gebouwen en Romeinse overblijfselen. Wij krijgen geen genoeg van al het moois dat Kroatië te bieden heeft. We nemen je dan ook graag mee langs de tien mooiste bezienswaardigheden van Kroatië en hopelijk word je dan net zo enthousiast als wij!

Plitvicemeren, Kroatië

Via’s Favo's: Henriëtte over Zwitserland

Door Onze redactie op zo 21 mrt. 2021 8:00:00 bijgewerkt op za 16 jul. 2022 0:09:00

Wat is de mooiste wandeling in Spanje en moet je absoluut bestellen op een terras in Italië? Welke streek dromen we bij weg in Duitsland en wat zijn de absolute must-sees in Zwitserland? Tijdens het opzetten van ViaTioga kwamen de mooiste reisherinneringen van onze reisadviseurs op tafel. Hoog tijd om ze dus eens uit te horen over hun favoriete plekken in Europa. Deze week vertelt onze Henriëtte over onvergetelijke uitzichten in Zwitserland.

Henriëtte in Zwitserland

Via’s Favo's: Nienke over Vallon Pont d'Arc

Door Onze redactie op zo 28 mrt. 2021 8:00:00 bijgewerkt op za 9 jul. 2022 0:10:02

Wat is de mooiste wandeling in Spanje en moet je absoluut bestellen op een terras in Italië? Welke streek dromen we bij weg in Duitsland en wat zijn de verborgen parels in Kroatië? Tijdens het opzetten van ViaTioga kwamen de mooiste reisherinneringen van onze reisadviseurs op tafel. Hoog tijd om ze dus eens uit te horen over hun favoriete plekken in Europa. Deze week vertelt onze Nienke over haar favoriete streek in het alom gevierde vakantieland Frankrijk: de omgeving van Vallon-Pont-d'Arc.

Vallon-Pont-d'Arc, Frankrijk

Top 5 watervallen van IJsland

Door Sascha van Zonsbeek op di 13 jul. 2021 11:00:00 bijgewerkt op za 25 jun. 2022 9:00:00

‘Het land van ijs en vuur’: zo wordt IJsland ook wel genoemd. Maar als de bijnaam ‘het eiland van duizenden watervallen’ was geweest, zou dat net zo terecht zijn geweest! IJsland heeft namelijk ontzettend veel mooie waterpartijen. Je vindt ze omringd door groene heuvels, in diepe kloven of tegen een achtergrond van basaltrotsen. Tijdens een rondreis door IJsland volg je Ringweg 1, de centrale weg die het hele eiland omcirkelt. Veel watervallen liggen direct langs deze Ringweg en zijn bovendien gratis te bezoeken. Bordjes langs de weg geven aan wanneer er iets moois te zien is. Eindigt de naam van de bezienswaardigheid op ‘-foss’? Houdt dan je camera gereed, want dan is er weer een waterval te zien! Foss is namelijk IJslands voor waterval. Benieuwd welke watervallen je niet mag missen tijdens je IJsland vakantie? Onze redactie maakte een top vijf.

Gulfoss, IJsland
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!