Redactionele blogs

Het magische Engeland en Schotland van Harry Potter

Door Onze redactie op za 20 feb. 2021 7:00:00

Laat je betoveren door de magische wereld van Harry Potter tijdens je reis door Engeland en Schotland. Natuurlijk kan je hele reis in het teken van deze fantastische boeken en films staan, maar je kan je ook beperken tot de mooiste locaties en de must-sees. Wij nemen je in deze blog mee langs de hoogtepunten.

Zweinstein Express in London

Top 10 bezienswaardigheden Denemarken

Door Emma Burgers op do 18 feb. 2021 7:55:00

Gekleurde vakwerkhuizen en ongerepte kustlijnen: wanneer je een vakantie in Denemarken maakt zul je zien hoe makkelijk natuur en cultuur elkaar afwisselen. Van trendy Kopenhagen rijd je zo naar schattige vissersdorpjes of de ongerepte kust van één van de vele prachtige eilanden die het land rijk is. Zeker weten dat je niks mist onderweg? Wij hebben de tien mooiste bezienswaardigheden van Denemarken voor je op een rij gezet.

Nyhavn in Kopenhagen, Denemarken

De 9 meest romantische plekken van Europa

Door Emma Burgers op zo 14 feb. 2021 7:00:00

Hand in hand door de knusse straten van wereldsteden als Parijs of Lissabon, champagne proeven bij de eeuwenoude champagnehuizen, of overnachten onder het Noorderlicht in een boomhut in Zweden. Europa barst van de adembenemende hotspots. Wij hebben de 9 meest romantische plekken van Europa voor je op een rij gezet.

Parijs, Frankrijk

5 Mooiste wandelgebieden in Duitsland

Door Onze redactie op di 9 feb. 2021 7:00:00

Duitsland kent een aantal prachtige wandelgebieden. Dwars door ruige rivierkloven, over spannende bergkammen, rondom kraakheldere meren, door wijngaarden en langs hoge kliffen: in alle hoeken en gaten van het land slingeren wandel- en klettersteigpaden door de ongerepte natuur. Of je nou een recreatieve wandelaar of een avontuurlijke hiker bent: in Duitsland vind je tal van wonderlijke plekken voor een heerlijke wandelvakantie. We zetten een vijftal aanraders voor je op een rij: trek die wandelschoenen maar alvast aan!

Natuur, cultuur en geschiedenis in de Harz

De leukste plaatsjes voor je vakantie aan een Italiaans meer

Door Onze redactie op di 2 feb. 2021 7:15:00

Het Gardameer, het Maggioremeer, het Comomeer en Ortameer. Deze namen zullen veel mensen bekend in de oren klinken, vooral bij vakantiegangers die houden van strand en wateractiviteiten. Maar aan deze meren liggen ook schilderachtige dorpjes met adembenemende bezienswaardigheden zoals kastelen, villa's, kathedralen en eilanden. Wij zetten de zes leukste plaatsjes aan een Italiaans meer voor je op een rijtje. Zo kan je genieten van het water, maar krijg je ook de nodige dosis cultuur!

Sirmione

5 Meest bijzondere kastelen in Duitsland

Door Onze redactie op za 30 jan. 2021 9:00:00

Duitsland, het land van de Romantische Strasse, meanderende rivieren en idyllische taferelen. Het land ademt middeleeuwen, met ridders in harnassen galopperend te paard en prinsessen smachtend in het kasteel totdat hun geliefde weer thuis zou komen. Het is maar goed dat de kastelen zulke dikke muren hebben, want ze barsten bijna uit hun voegen van de verhalen uit de middeleeuwen. Door de charismatische binnenplaatsen met diepe waterputten, hoge wachterstorens en brede grachten waan je je in een sprookje. Hieronder vind je een selectie van vijf van de meest betoverende kastelen in Duitsland.

Het kasteel van Hohenzollern

De voordelen van een autoreis in Europa

Door Onze redactie op zo 17 jan. 2021 10:00:00

Een rondreis door Europa met je eigen vervoer! Voor een leuke vakantiebestemming hoef je niet uren en uren in het vliegtuig te zitten. Pak de auto en ga op ontdekkingsreis in Europa. Zo’n autovakantie op ons eigen continent heeft veel voordelen. Je leest er hier vier, waardoor je nu direct in de auto wil stappen om Europa te gaan ontdekken.

Pak de auto en ga op ontdekkingsreis in Europa