Verken Valencia op de fiets

Valencia is een pareltje om te bezoeken. De prachtige historische binnenstad vraagt om te worden gefotografeerd. De groene oase, waar je kilometers kunt wandelen en fietsen, biedt verkoeling en leidt bijvoorbeeld naar de helderwitte bouwwerken van Ciudad de las Artes y las Ciencias (Stad van Kunst en Wetenschap). Ook het strand ligt op fietsafstand en maakt het avontuur compleet. Huur een fiets en verken deze veelzijdige plek!

Historische centrum van Valencia

Plaza de la Virgen, Valencia

Je begint jouw fietstocht in het bruisende centrum van Valencia. Fiets door de gezellige straatjes met restaurantjes en barretjes naar Plaza de la Virgen. Dit is een van de mooiste pleinen van Valencia met de bijzondere Fuente del Agua de la Acequia-fontein als prachtig middelpunt. Vlak bij dit plein ligt de gotische Kathedraal van Valencia. Beklim, als je denkt dat je daarna nog kunt fietsen, de klokkentoren voor een panoramisch uitzicht. Stop onderweg ook zeker even bij de mooie markthal Mercado Central om wat lekkers in te slaan.

Jardin del Turia, de groene oase

Jardin del Turia, credit: Visit Valencia

Met een tas vol lekkernijen stap je weer op de fiets en vervolg je jouw weg richting Jardin del Turia. Vroeger stroomde de Turia-rivier door Valencia, maar deze overstroomde regelmatig en werd daarom omgeleid. Wat overbleef is omgetoverd tot Jardin del Turia. Een verkoelend park waar je kunt picknicken, kinderen kunnen spelen of een balletje kunnen trappen. Door het park lopen kilometerslange fiets- en wandelpaden.

Futuristisch Ciudad de las Artes y las Ciencias

Ciudad de las Artes y las Ciencias, Valencia

Wanneer je het fietspad volgt, kom je bij het Ciudad de las Artes y las Ciencias oftewel de Stad van Kunst en Wetenschap. Na het zien van de historische binnenstad, doet de plek futuristisch aan, mede door de wit gebogen gebouwen en het heldere water. Je vindt hier musea, theaters en een groot aquarium.

De bruisende haven van Valencia

Haven, credit: Visit Valencia

Nadat je in de Stad van Kunst en Wetenschap de nodige inspirerende foto’s en selfies hebt gemaakt, fiets je door naar de levendige haven van Valencia. Ben je geïnteresseerd in Formule 1? Neem dan een kijkje op de plek waar de Europese Grand Prix Formule 1 tot 2012 werd gereden. Op sommige plekken zie je de lijnen van dit straatcircuit nog op de straat.

Het strand is dichtbij

Zon, zee, strand, credit: Visit Valencia

Fiets verder richting stadsstrand Playa Las Arenas. Een ander populair strand, waar je ook naar toe kunt fietsen, is Malvarossa, dat naast Las Arenas ligt. Beide stranden zijn fijn, breed en goed bereikbaar. Struin bij Las Arenas, met de fiets aan de hand, over de boulevard en plof neer in het strand met een welverdiend ijsje.

Meer weten over Valencia?

Ballon!