Ontdek ongerept Toscane

door Onze redactie za 26 dec. 2020 14:35 bijgewerkt op wo 25 aug. 2021 6:00

Toscane is een schitterende regio in het midden van Italië. De natuur is prachtig en ongerept, het eten is heerlijk en de mensen zijn vriendelijk. De perfecte regio om heerlijk vakantie te vieren dus. Toscane heeft iets voor elk type reiziger. Je kunt er uren wandelen door de natuur, de leukste plaatsjes bezoeken en zelfs compleet tot rust komen in een van de heerlijke spa’s. We geven je hier een aantal tips voor de mooiste reizen naar deze fijne vakantieregio.

Ontdek de schatten van Florence

Als je een bezoek brengt aan Toscane, maak dan zeker een stop in de hoofdstad Florence, of Firenze, zoals de Italianen zeggen. Bezoek tijdens je citytrip de bekende en indrukwekkende Duomo, loop over de markt, kijk je ogen uit in een museum of eet een heerlijk ijsje in een van de vele ijssalons. Sla ook zeker de wereldberoemde Ponte Vecchio niet over. Als je even wilt bijkomen van al je avonturen kun je plaatsnemen in een van de romantische tuinen en genieten van een drankje. Wil je de stad vanaf een afstand eens goed bekijken? Maak dan de flinke klim naar de Piazzale Michelangelo en je wordt beloond met een adembenemend uitzicht over de stad.

Florence, Italië

Ontdek de gevarieerde kuststreek Maremma

Ben je op zoek naar de ongerepte natuur van Toscane? Dan zit je in de kuststreek Maremma goed. De historische plaatsjes die je hier vindt zijn sprookjesachtig en passen perfect in het ongerepte landschap. Bezoek bijvoorbeeld het bijna magische dorpje Pitigliano. Naast pittoreske dorpjes kent Maremma ook een zeer divers landschap, waardoor je je niet snel zult vervelen. Uitgestrekte zandstranden, glooiende heuvels, dichte pijnboombossen en hoge bergen wisselen elkaar af. Grote delen van Maremma zijn beschermd natuurgebied, waar flora en fauna geheel tot hun recht komen. Bezoek bijvoorbeeld het natuurreservaat Parco Naturale Regionale della Maremma om optimaal te genieten van de schitterende natuur van de streek. Het eten in Maremma past perfect bij de streek en bestaat voornamelijk uit redelijk eenvoudige, maar zeer smaakvolle gerechten. En bij dat heerlijke eten kun je genieten van een glaasje plaatselijk gemaakte wijn. Maremma heeft alles voor een onvergetelijke vakantie.

Parco Naturale Regionale della Maremma

Ontdek de fotogenieke heuvels van Val d'Orcia

Ten zuiden van de prachtige stad Siena vind je een van de bekendste plaatjes. Val d’Orcia is een landelijk gebied met glooiende heuvels, slingerende weggetjes en ontelbaar veel cipressen. Je kunt dit gebied perfect met de camper ontdekken. Rijd door het mooie landschap en ontdek dit stukje ongerept Toscane. Eeuwenoude plaatsjes zoals Siena, de bekende wijnplaats Montalcino en het romantische Pienza zijn ook zeker tips om te bezoeken tijdens je reis door deze regio.

Val d`Orcia

Ontdek de thermen

Tijdens een reis naar Toscane kun je niet alleen genieten van lekker eten, heerlijke wijnen, romantische uitzichten en interessante oude plaatsjes, ook kun je in deze regio helemaal tot rust komen in een van de thermen. Toscane kent heel wat van dit soort natuurlijke warmwaterbaden. Bij de Romeinen en Etrusken waren deze fijne plaatsen al bekend. Vooral in het zuiden van Toscane zijn veel vrij toegankelijke spa’s te vinden. Geniet te midden van de ongerepte natuur van de weldadige kracht van het heldere water. Een paar bekende thermen zijn Terme di Terme di Saturnia, Bagno Vignoni en Terme di Petriolo. Kom volledig tot rust, zodat je vol energie je reis weer kunt voortzetten.

Terme di Saturnia

Ontdek jouw rondreis op maat

Toscane is een ontzettend fijne regio voor een roadtrip. Neem de tijd om de diversiteit van de landschappen op je in te laten werken. Geniet van het heerlijke eten, kom tot rust in een van de thermen en ontdek de rijke geschiedenis van de dorpjes. Toscane staat garant voor een geslaagde vakantie. Kijk eens naar onze Toscane-reizen: Bella Toscana en Dwars door Toscane en Umbrië. Deze twee reizen zijn slechts suggesties en geven de highlights weer van het gebied. Je kunt eenvoudig het aantal dagen aanpassen. Met de knop 'Bewerk in routeplanner' kun je bovendien veranderen wat je maar wil. Een dag meer of minder in een plaats, een extra plaats toevoegen. Je maakt de route zo helemaal op maat. Onze reisadviseurs staan met raad en daad voor je klaar!

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!