De 5 mooiste eilanden van Schotland

door Emma Burgers vr 28 jan. 2022 6:43

Zoek jij nog inspiratie voor jouw volgende reis? Overweeg een vakantie met een knusse huurcamper in Schotland! En dan in het bijzonder een reis naar één van de geweldige, betoverende eilanden die dit land kent. Hier word je wakker omringd door mosgroene heuvels, wandel je langs duizelingwekkende rotskusten en hou je jouw afternoon-tea in de achtertuin van een echt middeleeuws ridderkasteel. Bekijk hieronder de vijf mooiste eilanden van Schotland!

Handig: heb jij al een reis in Schotland staan maar wil je één van de eilanden hieronder toevoegen aan jouw route? Je kan een reis makkelijk aanpassen met de knop ‘bewerk routeplanner’. Voeg de plaats dan makkelijk toe aan een bestaande route en sla de route op door op het gele hartje te klikken. In onze campingdatabase vind je ook nog de mooiste bijpassende campings.

Isle of Skye, Schotland

1: Isle of Skye

De bekendste van het rijtje maar ook een terechte publiekslieveling: Isle of Skye. Wil je een aaneenrijging van must-sees van je lijst schrappen? Rij dan de Trotternish Peninsula Loop, aan deze prachtige weg liggen onder andere bekende bezienswaardigheden als de Storr, Kilt Rock, Mealt Falls en Quiraing. Aan de westkant van het eiland vind je onder andere de prachtige Fairy Pools. Deze idyllische beekjes en watervalletjes maken hun sprookjesachtige naam meer dan waar.

2: Isle of Mull

Zon, zee en… Kastelen? Met maar liefst zes kastelen op het eiland kun je op Isle of Mull naast de gebruikelijk eilandpret, ook je geschiedenishart ophalen! Op een kwartier rijden van de grootste plaats Tobermory, ligt bijvoorbeeld het mooie Glengorm kasteel. Helaas mag je het kasteel niet in, maar een wandeling over het landgoed geeft je al het gevoel dat je een goed geschiedenisverhaal bent binnengelopen. Sowieso maak je op Mull de mooiste wandelingen. Bezoek de klaterende Eas Fors Waterval, beklim Ben More (de hoogste berg van het eiland) of blaas uit in de Calgary Baai. Dit eiland heeft het allemaal…

Isle of Mull, Schotland

3: Isle of Lewis & Harris

Stranden zo wit dat het lijkt alsof je op een tropisch eiland bent beland! Welkom op Isle of Lewis and Harris. Samen vormen ze één eiland vol met prachtige bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de gezellige stad Stornoway of ontrafel het mysterie van de steencirkel van Calanais. Na een lange wandeling over de mooie stranden zoals Luskentyre, vind je een hartversterkertje bij Isle of Harris Distillery. Er zijn niet veel eilanden ter wereld met een eigen gin en whisky, maar hier kan je zien hoe de lokale gin en whiskey worden gemaakt en vooral: je kan de lokale lekkernij even proeven.

Isle of Lewis & Harris, Schotland

4: Isle of North & South Uist

Welkom op de eilanden North-, and South Uist. De eilanden zijn door bruggen met elkaar verbonden, daarom bespreken we ze samen. Een van de leukste activiteiten op North Uist is met stip de ottersafari. Het vergt wat geduld en getijdekennis, maar onder de juiste omstandigheden kan je deze leuke beestjes hier spotten. Kom je ze hier niet tegen, kan je het in South Uist nog eens proberen tijdens een bezoek aan het prachtige Loch Druidibeg, een natuurreservaat. Beide eilanden staan ook garant voor de nodige geschiedenislessen. Zo is de Barpa Langass (North Uist) een oeroude grafkamer, naar verluid van een leider uit de prehistorie. Het is niet de enige bijzondere historische plek want in Cladh Hallan (South Uist) werden de enige mummies in Groot-Brittannië ooit gevonden.

Isle of North & South Uist, Schotland

5: Isle of Arran

Het eiland Isle of Arran wordt ook wel Schotland in het klein genoemd. In het hoge Noorden van het eiland tref je prachtige rotsachtige heuvels aan, terwijl de cirkelvormige kustweg juist erg populair is onder fietsers. Absolute must-sees hier zijn de stad Brodick en het gelijknamige kasteel, met prachtige omliggende tuinen. Sluit een dag hier af met een glaasje Arran Whisky, van de beroemde Lochranza distilleerderij.

Isle of Arran, Schotland

Plannen maar

Helemaal enthousiast over onze camperreis in Schotland, maar zit je nog met vragen? Neem direct contact met ons op. Je hebt altijd binnen één werkdag een persoonlijk antwoord van ons. Of laat je door de routes hieronder verder inspireren:

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!