Camperreizen Polen

Al eens gedacht aan een camperreis in Polen? Polen is minder ver dan je denkt. Dit relatief onbekende land is door de eeuwen heen en weer geslingerd tussen oost en west. Eigenlijk is Polen na de val van het IJzeren Gordijn pas weer echt zelfstandig. En behalve dat de historie voor het oprapen ligt in de prachtige steden, kun je tijdens een camperreis door Polen ook genieten van de ongerepte natuur van oerbossen en hooggebergte. Met onze handige routeplanner pas je onderstaande camperreizen in een handomdraai naar wens aan.

Routevoorbeelden camperreizen Polen

Kies hieronder een camperreis in Polen, pas deze aan of maak jouw perfecte route met onze persoonlijke routeplanner!

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.
Ontdekkingsreis door Polen

Relatief dichtbij, maar toch niet heel bekend bij veel reizigers. Polen is altijd een speelbal geweest tussen oost en west. Het land hoorde beurtelings bij Duitsland of Rusland of was opeens weer zelfstandig. Van deze bewogen geschiedenis is zeer veel terug te vinden tijdens een camperreis door dit grote en fascinerende land. Deze mooie camperroute voert langs hoogtepunten als het Tatragebergte, het Woud van Białowieżac Gdańsk aan de Oostzee en de sfeervolle stad Krakau.

Mazurisch MerengebiedGdanskToruńOude markt Poznan
Fantasticky Polen en Tsjechië

Natuurparken en historische steden wisselen elkaar af tijdens deze combinatiereis door Tsjechië en Polen. Bezoek de valleien en burchten van de Tsjechische Bohemen, je wandelt door de sfeervolle hoofdstad Praag en geniet van de natuur in het Poolse Tatra gebergte. Ook bezoek je de indrukwekkende stad Krakau met in de omgeving voormalig concentratiekamp Auschwitz. Op de terugreis bezoek je de hoofdstad van Duitsland, Berlijn!

Praag TsjechiëTatra gebergte PolenPoznan PolenBoheems Zwitserland Tsjechië
Grand Tour door Polen

Met je huurcamper reis je via Dresden op de heenweg en Berlijn op de terugweg naar het relatief onbekende Polen. Onderweg bezoek je oude konings- en Hanzesteden, wandel je rond in de hoofdstad Warschau en geniet je van de ongerepte natuur van het Mazurisch merengebied. Ook ontdek je de oerbossen van Białowieża tegen de Wit-Russische grens en het Tatra hooggebergte in het zuiden van Polen.

Bezienswaardigheden KrakauBezienswaardigheden Mazurisch merengebied PolenBezienswaardigheden Polen Woud van BialowiezaZakopane, Tatra gebergte Polen
Highlights van Zuid-Polen

Een korte camperreis waarbij je kennismaakt met drie Poolse steden: Warschau, Wrocław en het prachtige Krakau. Onderweg is er gelegenheid om het voormalige concentratiekamp Auschwitz te bezoeken en helemaal in het zuiden, tegen de Tsjechische grens, maak je een tocht naar Zakopane in het Tatragebergte.

WrocławBezienswaardigheden Tatragebergte ZakopaneCentrum KrakauWarschau

FAQ camperreizen Polen

Waar begint mijn camperreis door Polen?

Camperreizen in Polen beginnen op de verhuurlocatie van de camperverhuurder. Dat zijn Warschau en Krakau. Je kunt ook in Nederland of Duitsland een camper huren en naar Polen rijden. In Duitsland zijn Berlijn en Dresden een ideaal startpunt voor deze camperrondreis door Polen. Wij regelen voor jou de gehele camperhuur met alles erop en eraan en eventueel met vluchten en excursies.

Wat is de mooiste camperroute door Polen?

De beste of mooiste route is persoonlijk. We kunnen je zeker tips geven voor jouw camperreis door Polen. Reis bijvoorbeeld langs de badplaats Gdánsk, de mooie stad Krakau of maak een ontdekkingsreis door Polen. De routesuggesties hierboven geven je een idee van de mooiste bezienswaardigheden in Polen. Alle routes zijn naar wens aan te passen. Met onze camperrouteplanner kun je ook zelf een camperroute door Polen bouwen. Nadat je een route hebt gevonden of gemaakt, kun je campings bij je route zoeken met de campingplanner. Bekijk alvast een overzicht van campings in Polen.

Zijn er camperreizen door Polen én Tsjechië?

Deze landen laten zich uitstekend combineren. Je steekt met je camper de grens over, om zo eenvoudig een camperrondreis door Polen en Tsjechië te maken. Je kunt hier ook Slowakije nog aan toevoegen. Je stelt zelf je route samen en daardoor kun je gaan en staan waar jij wilt. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je aan het eind van je campervakantie weer op tijd bij het inleverpunt bent.

Wat is de beste reisduur voor een Polen-camperreis?

Je bepaalt zelf hoe lang jouw camperreis gaat duren. Je kunt al een camperreis in Polen maken van 10 dagen, maar wil je er drie weken of zelfs drie maanden van maken. Geen probleem, de keuze is aan jou. In de routesuggesties hierboven staan verschillende mogelijkheden. Wil je langer of korter? Dat kan allemaal. Kies een routevoorbeeld en pas hem naar wens aan met de knop 'Bewerk in routeplanner'.

Wat is de beste reistijd voor een camperreis door Polen?

De maanden mei tot en met half oktober zijn zeker geschikt voor een camperreis in Polen. Het land heeft grotendeels een landklimaat en dat betekent dat de zomers van zonnig en warm zijn. Hoewel er aan de Oostzee best nog wel een wisselvallige zeebries kan staan. De ontwakende natuur van de lente en de mooie herfstkleuren, maken ook deze seizoenen de moeite waard om een camper te huren in Polen. De winters zijn fris, met vaak een dik pak sneeuw, deze maanden raden we het af om per camper door Polen te reizen.

Kan ik met mijn gezin een camperreis maken in Polen?

Ja, dat kan zeker! Er zijn diverse familiecampers te huur. Het model Family Plus biedt bijvoorbeeld plaats aan vier volwassenen en twee kinderen. Polen is een veelzijdig land met een rijke geschiedenis. Aan kleine kinderen is deze historie niet altijd besteed. Uiteraard kun je je camperreis met kinderen langs de stranden en het water plannen. Wil je het echte Polen ontdekken, dan is dat misschien wel het leukst met wat oudere kinderen. Het fijne aan een gezinsvakantie met een camper is dat je je eigen route indeelt en je precies daar heen kunt reizen waar je wilt. Bekijk de campermodellen in Polen.

Welke bezienswaardigheden en excursies zijn er?

Tijdens jouw camperreis door Polen zijn er talloze excursies mogelijk. We hebben een lijstje gemaakt van een aantal suggesties. Vraag de prijs op voor de excursies die jou leuk lijken. Uiteraard kunnen we ook aan de hand van je wensen een voorstel doen. We kunnen de excursies ook gelijk voor je boeken. Voor nog wat extra inspiratie voor je camperreis in Polen, verzamelden we foto's, tips en informatie over bezienswaardigheden in Polen.

Wat kost een campervakantie in Polen?

De kosten van een Polen-camperreis zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo bepalen de reisperiode, reisduur, ophaallocatie en type camper de kosten. Daarnaast hanteren camperverhuurders vaak flexrates: zij bepalen wekelijks de prijs op basis van vraag en aanbod. Daarom noemen wij geen kosten voor de camperreizen door Polen. Vraag via de oranje knop hieronder een offerte aan en je weet binnen een dag de prijs! Wij zoeken voor jou de voordeligste optie en denken met je mee.

Mag mijn hond mee op camperreis in Polen?

Huisdieren zijn uitsluitend op aanvraag toegestaan. Het beste geef je dit al bij de offerte-aanvraag aan ons door, dan kijken we graag naar de mogelijkheden. Polen is een hondvriendelijk land, alleen mag je viervoeter niet mee de nationale parken in. Neem van te voren even contact op met je dierenarts over de benodigde vaccinaties en een dierenpaspoort.

Vraag een vrijblijvende offerte aan
Ballon!