Irene Hummel

Irene in Griekenland

Irene schrijft al een tijdje voor ViaTioga en sinds november 2020 ook voor ViaTioga. Ze is gek op Griekenland en is altijd op zoek naar authentieke locaties die nog niet worden overspoeld door massatoerisme. Bij iedere bestemming probeert Irene een link met de muziek- of filmgeschiedenis te achterhalen. Al haar reisverhalen en andere tips vind je op Neneh's Choice.

Blogs van Irene Hummel

De 10 mooiste bezienswaardigheden in Slovenië

Tue 20 Jul 2021 6:00

Dankzij de groene bossen, helderblauwe meren en historische steden raken steeds meer mensen in de ban van Slovenië. Wandelaars zitten in dit betoverende land ook goed, want in Slovenië vind je ook veel natuurschoon en nationale parken. Dit zijn wat ons betreft de 10 mooiste bezienswaardigheden in Slovenië.

De 8 nationale parken van Frankrijk

Fri 14 May 2021 8:00

In Frankrijk kun je je hart ophalen wat natuur betreft. Van oeroude bossen en de ruige toppen van de Pyreneeën tot de diepblauwe zee van nationaal park Port-Cros. In Frankrijk zijn in totaal elf natuurparken uitgeroepen tot nationaal park of ‘Parcs Nationaux de France’. Drie van de nationale parken bevinden zich in overzeese gebieden. Hier noemen we alleen de natuurgebieden op Europees gron...

De 7 mooiste bezienswaardigheden in de Algarve

Tue 27 Apr 2021 7:50

De Algarve is meer dan alleen maar gele zandstranden, grillige rotsformaties en azuurblauw water. Zoals authentieke vissersdorpjes, Moorse stadjes als Silves en Loulé en wandelparadijs Serra de Monchique. We nemen je mee langs de 7 mooiste bezienswaardigheden in de Algarve.

Top 7 mooiste kastelen langs de Loire

Sat 24 Apr 2021 8:00

Imposante kastelen staan als stenen wachters langs de oevers van de Loire en herinneren aan lang vervlogen tijden. Aan de tijd dat kasteelheren en ridders hier te paard rond galoppeerden en hun land vanuit deze militaire forten verdedigden. De kastelen zijn geliefde bezienswaardigheden in de Loire. De hele regio staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit is onze top 7 mooiste ka

De 10 mooiste bezienswaardigheden in Noorwegen

Fri 9 Apr 2021 7:00

Noorwegen is een walhalla voor natuurliefhebbers. Waar zullen we beginnen? Bij de ruige kliffen, prachtige fjorden en glinsterende meren of het betoverende noorderlicht in het hoge noorden. En dan hebben we het nog niet gehad over de adembenemende Preikestolen of Trolltunga. De 10 mooiste bezienswaardigheden in Noorwegen op een rijtje.

6 tips om Porto te beleven

Tue 6 Apr 2021 6:00

Zet je lippen aan een glaasje Port, vergaap je aan de duizenden boeken in Livraria Lello en bekijk de zonsondergang vanaf de Ponte Luis I brug. Onze 6 tips om Porto te beleven.

De 10 mooiste bezienswaardigheden op de Peloponnesos

Wed 31 Mar 2021 6:00

Ongerepte baaien, historische stadjes en archeologische opgravingen maken de Peloponnesos tot een geliefde vakantiebestemming. Bovendien is het fantastisch snorkelen in het helderblauwe water. Dit zijn de 10 mooiste bezienswaardigheden op de Peloponnesos.

Top 10 bezienswaardigheden in de Ardèche

Tue 16 Mar 2021 7:55

De spectaculaire Pont d’Arc, druipsteengrotten, uitgesleten kloven zoals de Gorges de l’Ardeche en pittoreske dorpjes. De Ardèche in het zuidoosten van Frankrijk barst van de bezienswaardigheden. En dan zijn er nog de prachtige kerkjes, tal van kastelen en blauwe meren en rivieren die uitnodigen tot een boot- of kanotocht. Dit is onze top 10 bezienswaardigheden in de Ardèche.

Top 6 tips voor een vakantie in Lissabon

Thu 25 Feb 2021 7:37

Beleef Lissabon en luister naar de klanken van de melancholische fado, laat je meevoeren door de steile straten in een van de rammelende trammetjes en proef van de beroemde pasteís de Belém. Onze 6 tips om Lissabon te beleven.

Ballon!