Redactionele blogs

10 redenen voor een vakantie in Schotland

Door Onze redactie op zo 10 jan 2021 12:00:00 bijgewerkt op do 9 sep 2021 8:00:00

Schotland is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als je een vakantie in Europa zoekt. Dat is jammer! Want van de prachtige natuur tot aan Harry Potter en de nationale drank: allemaal redenen om naar Schotland op vakantie te gaan.

Quiraing bergketen, Isle of Skye

Top 10 bezienswaardigheden van Zuid-IJsland

Door Sascha van Zonsbeek op zo 9 mei 2021 7:00:00

Een bezoek aan het zuiden van IJsland is als een mini-rondreis over het eiland. In het zuiden vind je namelijk een verzameling van bezienswaardigheden die het land zo bijzonder maken. Ga op originele stedentrip in Reykjavik en rijd de Gouden Cirkel route, de populairste dagtocht van IJsland. Volg daarna Ringweg 1 door het zuiden, langs watervallen en zwarte zandstranden met papegaaiduikers. Bind de ijzers onder voor een wandeling over de Sólheimajökull-gletsjer of stap aan boord van een zodiak boot voor een tocht over ijsschotsenmeer Jökulsárlón. Wow, wát een prachtige landschappen zijn dit! Niet voor niets is dit de populairste regio van IJsland. Onze redactie kent er de weg en zette de mooiste bezienswaardigheden voor je op een rij.

Gulfoss, IJsland

Waarom op vakantie in Europa?

Door Onze redactie op wo 17 feb 2021 13:00:00

Als je vakantieplannen aan het maken bent, droom je misschien al snel van verre bestemmingen. Maar ook dichterbij huis zijn er meer dan genoeg prachtige plaatsen te ontdekken. Een vakantie in Europa brengt veel voordelen met zich mee. We zetten er hier een paar voor je op een rijtje.

Een groot voordeel aan een vakantie binnen Europa is de korte reistijd
Ballon!