Waarom op vakantie in Europa?

door Onze redactie wo 17 feb. 2021 13:00

Als je vakantieplannen aan het maken bent, droom je misschien al snel van verre bestemmingen. Maar ook dichterbij huis zijn er meer dan genoeg prachtige plaatsen te ontdekken. Een vakantie in Europa brengt veel voordelen met zich mee. We zetten er hier een paar voor je op een rijtje.

1. Alle vrijheid

Een groot voordeel van een vakantie binnen Europa is de korte reistijd. Je hoeft geen uren te vliegen voor een onvergetelijke vakantie. In ons buurland Duitsland zijn al veel schitterende steden voor een citytrip te vinden en goede mogelijkheden voor een camperreis in Duitsland. Ontdek bijvoorbeeld Berlijn, Keulen of Hamburg of maak een rondreis door Noord-Duitsland. Of ga jij liever op reis naar Italië, waar je kunt genieten van heerlijk eten en schitterende landschappen. Ook iets minder voor de hand liggende bestemmingen zoals Schotland en Engeland behoren tot de mogelijkheden. En dat allemaal zonder dat je een hele dag kwijt bent aan reistijd. Zo houd je meer tijd en energie over om ter plekke te genieten van jouw vakantie. Daarnaast is het een stuk duurzamer om je lange vliegreis in te ruilen voor een tripje dichterbij huis. Niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor het milieu.

Een groot voordeel aan een vakantie binnen Europa is de korte reistijd

2. Europa is veelzijdig

Wie denkt dat reizen in Europa maar saai is, zit er ver naast. Binnen Europa vind je een schat aan diversiteit. Ga skiën in de bergen, geniet op een terrasje aan de Spaanse costa of ga roadtrippen door het schilderachtige Ierland. Zelfs binnen sommige landen zie je een wereld van verschil. Ontdek jij alles over de geschiedenis van een land in een grote stad of zoek je juist de rust van de natuur op? Nog een voordeel is dat je ongeveer alle bestemmingen in Europa per (huur)camper kunt bereiken. Dit geeft je extra veel vrijheid bij het plannen van je reis.

Meer van Tovel in het Adamello Brenta Natuurpark, Italië Puente Nuevo in Ronda, Spanje

Slot Neuschwanstein in Schwangau, Duitsland Edinburgh vanaf Calton Hill, Schotland

3. Vaker op vakantie

Het voordeel aan een bestemming dichterbij huis is dat je er door de korte reistijd makkelijker even snel heen kunt gaan. Hierdoor hoef je niet direct weken vrij te nemen van je werk om op vakantie te kunnen. Een paar dagen of een week kan al meer dan voldoende zijn om een aantal pareltjes in Europa te ontdekken. Dit betekent ook dat het eenvoudiger is om gedurende het jaar meerdere korte trips te plannen. Zo kun je lekker vaak op vakantie en ontdek je steeds weer een nieuw stukje Europa.

Het is eenvoudig om gedurende het jaar meerdere korte trips te plannen

Een vakantie binnen Europa is dus een slimme keuze. Het is duurzaam, divers en goedkoper dan een verre bestemming. Waar gaat jouw volgende reis naartoe?

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!