Campertypes in Italië

In Italië zijn verschillende campertypes. Van de relatief kleine en zuinige minivans zonder toilet en douche, tot grotere familiecampers waar je met de hele familie comfortabel in rond kunt reizen. Hieronder lees je meer over de campertypes en zie je door welke camperverhuurders het type wordt aangeboden.

Budget Van

5,0 meter

De kleinste campers uit de Europese vloot zijn de budget-vans. Dit zijn campers op basis van compacte bestelwagens. Deze campers hebben uiteraard minder voorzieningen dan de grotere modellen, maar voor wie sportief wil reizen is dit een prima keuze.

Van-camper

Buscamper

6,0 meter

Dit zijn compacte campers op basis van middelgrote bestelbussen. Ze beschikken over bijna dezelfde voorzieningen als de grotere campers, maar ze zijn net wat wendbaarder en zeer gemakkelijk te besturen.

Campervan

Half-integraal

6,0-7,5 meter

De half-integraalcampers (ook wel semi-integraal genoemd) hebben een opbouw op het chassis, waardoor een grote leefruimte ontstaat met overal stahoogte. Het is een combinatie van een alkoofcamper en een integraalcamper.

Half-integraal-camper

Integraal

7,0-7,5 meter

Bij een integraalcamper zijn de cabine en de woonruimte met elkaar geïntegreerd. Dit zijn echt rijdende vakantiehuizen met veel ruimte en luxe voorzieningen.

Integraal-camper

Alkoofmodel

6,5-7,2 meter

Deze ruime campers hebben boven de bestuurderscabine een tweepersoonsbed. Ze zijn daardoor zeer geschikt voor meerdere personen, bijvoorbeeld families.

Alkoofcamper
Ballon!