Vraag offerte

  Denemarken Doen

Op je reis door Denemarken kun je natuurlijk de gezellige hoofdstad Kopenhagen bezoeken, maar je kunt ook het eiland Funen en schiereiland Jutland ontdekken. Bezoek de duinen en stranden voor eindeloze wandelingen en geniet van rust, ruimte en de prachtige natuur. Hieronder zie je een suggestie. Je bent natuurlijk helemaal vrij om je route zo in te delen als je zelf wilt.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Denemarken. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

Een reis naar Denemarken kan vanuit Nederland, maar de beschikbaarheid van huurcampers is beperkt. Een goed alternatief is het ophalen van je camper in een Noord-Duitse stad. Je kunt bij de camperverhuurder je auto achterlaten. Hieronder kun je in een dropdown de beginplaats wijzigen naar een ophaallocatie in Duitsland.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Camper ophalen in Amsterdam

Afstand: 530 km || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Je reis begint in Amsterdam, hier haal je je camper op. Vervolgens rijd je naar Lübeck.

Je haalt in de omgeving van Amsterdam je camper op en na de uitleg kun je op pad. Omdat dit enige tijd kan duren, raden we je aan de eerste dag niet te veel te gaan rijden. Als suggestie geven we je de stad Lübeck.

Vrijheid blijheid met een camper

Dag 2. Lübeck - Kopenhagen

Afstand: 280 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Het is misschien wel de leukste stad van Denemarken: Kopenhagen. De Deense hoofdstad heeft veel bezienswaardigheden, maar voelt toch gemoedelijk aan. Dat komt onder andere doordat de kleurrijke stad uitstekend per fiets te ontdekken is, iets waar zowel bezoekers als de inwoners van Kopenhagen graag gebruik van maken. Bezoek de paleizen van de koninklijke familie, het kleurrijke straatje Nyhavn met haar oude schepen, het oude pretpark Tivoli en oordeel zelf of je het beeld van de Kleine Zeemeermin de moeite waard vindt. Wil je het proeven van de Deense cultuur letterlijk nemen? Bezoek dan ook de Carlsberg brouwerij en de food market in de Torvehallerne.

Kopenhagen, zeemermin

Dag 3. Kopenhagen

Je kunt met gemak dagen rondkijken in deze stad. Als hoofdstad is Kopenhagen door de eeuwen heen de woonplaats van de koningen van Denemarken geweest. Hierdoor biedt de stad meerdere paleizen om te bezoeken. Deze kun je allemaal bezoeken: vergeet dan niet om door de weelderige tuinen te struinen. Combineer het met winkelen in dé winkelstraat van de stad: Strøget. Ook een bezoek aan de hippie-wijk Christiania is een echte aanrader.

Kopenhagen, Seeland

Dag 4. Kopenhagen - Odense

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Stap in de sprookjesachtige wereld van de schrijver Hans Christian Andersen. Odense was de geboortestad van deze sprookjesschrijver. Voor de liefhebbers is er een museum in zijn ouderlijk huis en een themawandeling door de smalle hobbelige straatjes van het oude centrum. Maar Odense heeft ook prachtige groene parken, opvallend veel musea, kilometerslange nieuwe fietspaden en hippe cafés.

Odense, Funen

Dag 5. Odense

Naast wandelen en fietsen kan je Odense ook vanaf het water bekijken. Maak een boottocht over de Odense-rivier. Stap op bij het beginpunt in het mooie stadspark Munke Mose, vaar langs de dierentuin naar het eindpunt Fruens Bøge net buiten het centrum. Je koopt één kaartje en kunt dan de hele dag op- en afstappen wanneer je wilt. Je kunt ook waterfietsen huren om zelf op het water te dobberen en Odense te verkennen.

Vrijheid blijheid met een camper

Dag 6. Odense - Aarhus

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Aarhus is een oude havenstad, maar dan wel één met veel architectonische bezienswaardigheden, musea, goede restaurants en boetiekjes. Verken de stad per fiets en breng een bezoek aan het openluchtmuseum Den Gambly By en loop door het regenboogpanorama, een 150 meter lang pad op het dak van het ARoS Art Museum. Maak tussendoor zeker even een stop in de Latijnse wijk voor lunch.

Aarhus Jutland

Dag 7. Aarhus

In de haven van Aarhus staat de IJsberg, een uniek appartementencomplex en blikvanger van de stad. Er vlak voor ligt het stadsstrand, vooral in de zomer een heerlijke plek. Neem een kijkje in het Moesgaardmuseum, hier maak je op een interactieve wijze kennis met de ontwikkeling van Aarhus: van Vikingnederzetting tot moderne stad. Vanaf het groene aflopende dakterras heb je een prachtig uitzicht over het Kattegat en het naastgelegen bos Moesgård Skov.

Aarhus Jutland

Dag 8. Aarhus - Silkeborg

Afstand: 40 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Of je nu houdt van cultuur of natuur, Silkeborg is een bestemming met van alles wat. Bezoek één van de musea Silkeborg. Beleef de oude ambachten en zie hoe de vroegere papierfabriek werkte. De oudste, nog werkende stoomboot, Hjejlen, ligt te wachten voor een rondvaart. Trek erop uit in de regio en maak een prachtige wandeling door het heuvelachtige landschap met de uitgestrekte bossen of bezoek de grote meren in de omgeving.

Silkeborg, Jutland

Dag 9. Silkeborg

Meer geschiedenis beleef je in het bunkermuseum, dat natuurlijk in een echte bunker gevestigd is. Je ziet hier een grote collectie wapens, uniformen, kaarten, documenten en foto’s uit de omgeving tijdens en na de bezetting. Nog verder terug in de tijd ga je tijdens je bezoek aan de ruïne van kasteel Silkeborg uit de veertiende eeuw.

Silkeborg, Jutland

Dag 10. Silkeborg - Skagen

Afstand: 260 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Dit schilderachtige, oude vissersdorpje ligt in het meest noordelijke puntje van Jutland. Dit is de plek waar de zeeën het Kattegat en het Skagerrak samenkomen. In de typische gele huisjes met rode daken zijn allerlei leuke winkels gevestigd. Het karakteristieke landschap en de heldere luchten maken het een populaire plek voor kunstenaars. Vanuit het centrum loop je zo richting de duinen en de witte zandstranden om lekker uit te waaien.

Skagen, Jutland

Dag 11. Skagen - Nationaal Park Thy

Afstand: 210 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Nationaal Park Thy is het oudste nationale park van Denemarken. Het strekt zich uit langs de westkust van Jutland. Dichte bossen, lange zandstranden en glooiende duinen maken deel uit van het ongerepte landschap. Ook is het park het leefgebied van otters, edelherten en is het een belangrijke broedplaats voor vogels. Voel de zeewind door je haren gaan en ervaar dit park zelf door mooie strandwandelingen of fietstochten door de duinen te maken.

Nationaal park Thy, Jutland

Dag 12. Nationaal Park Thy - Billund

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

LEGO laat menig hart sneller kloppen, zowel jong als oud. Billund is de stad waar Ole Kirk Christiansen het product bedacht. Hij werd er al snel wereldberoemd mee. Billund ademt LEGO en door attracties als LEGOLAND en LEGO House staat het grotendeels in het teken van de gekleurde bouwsteentjes. Daarnaast is er ook nog een aantal andere interessante bezienswaardigheden, zoals het beeldenpark, de kerk en de renbaan.

Billund, Jutland

Dag 13. Billund - Nationaal Park Vadehavet

Afstand: 70 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Nationaal Park Vadehavet is het Deense gedeelte van onze eigen Waddenzee. Hoewel het overeenkomsten heeft, zul je hier kennis maken met weer compleet andere fenomenen. Diversiteit is het sleutelwoord. Wandel over de mooie stranden, door de duinen, langs kwelders en bezoek de gemoedelijke dorpjes. Jaarlijks stoppen meer dan tien miljoen vogels hier tijdens hun trek van noord naar zuid. In het voor- en najaar kun je een bijzonder spektakel zien: de zwarte zon. De lucht ziet gewoon zwart van de vele trekvogels. Ook zijn er veel zeehonden die het heerlijk vinden om in dit gebied te vertoeven.

Nationaal Park Vadehavet

Dag 14. Nationaal Park Vadehavet - Bremen

Afstand: 360 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Een ezel, hond, kat en haan wilden naar deze stad gaan om straatmuzikant te worden. Ze hadden groot gelijk: Bremen is een hele leuke stad. Deze oude Hanzestad heeft de charme van een kleine metropool. Samen met Bremerhaven vormt het de kleinste deelstaat van Duitsland. In het bruisende stadshart zijn vele historische gebouwen te vinden, waarvan het stadhuis en het Rolandstandbeeld tot UNESCO Werelderfgoed behoren. De vier dieren staan vereeuwigd op het marktplein

Bremen

Dag 15. Bremen - Amsterdam

Afstand: 360 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Ballon!