Vraag offerte

  Weekje of meer Denemarken

Lekker een weekje uitwaaien in Denemarken. Een ideaal vakantieland om met een camper te gaan verkennen. Je gaat op pad naar de bruisende hoofdstad Kopenhagen en een van de oudste steden van Denemarken Odense. Ook het wereldberoemde attractiepark Legoland in Billund, het prachtige eiland Møn en Nationaal Park Vadehavet staan op het programma. Onderweg kun je kiezen voor een overnachting in de Duitse Hanzesteden Lübeck en Bremen.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Denemarken. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

Een reis naar Denemarken kan vanuit Nederland, maar de beschikbaarheid van huurcampers is beperkt. Een goed alternatief is het ophalen van je camper in een Noord-Duitse stad. Je kunt bij de camperverhuurder je auto achterlaten. Hieronder kun je in een dropdown de beginplaats wijzigen naar een ophaallocatie in Nederland of Duitsland.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1434 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Camper ophalen in Osnabrück

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Je reis begint in Osnabrück, hier haal je je camper op. Vervolgens rijd je naar Bremen.

Je haalt in Osnabrück je camper op en na de uitleg kun je op pad. Omdat dit enige tijd kan duren, raden we je aan de eerste dag niet te veel te gaan rijden. Als suggestie geven we je de stad Bremen.

Vrijheid blijheid met een camper

Dag 2. Bremen - Nationaal Park Vadehavet

Afstand: 360 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Nationaal Park Vadehavet is het Deense gedeelte van onze eigen Waddenzee. Hoewel het overeenkomsten heeft, zul je hier kennis maken met weer compleet andere fenomenen. Diversiteit is het sleutelwoord. Wandel over de mooie stranden, door de duinen, langs kwelders en bezoek de gemoedelijke dorpjes. Jaarlijks stoppen meer dan tien miljoen vogels hier tijdens hun trek van noord naar zuid. In het voor- en najaar kun je een bijzonder spektakel zien: de zwarte zon. De lucht ziet gewoon zwart van de vele trekvogels. Ook zijn er veel zeehonden die het heerlijk vinden om in dit gebied te vertoeven.

Nationaal Park Vadehavet

Dag 3. Nationaal Park Vadehavet

Het eiland Rømø is het meest zuidelijke Waddeneiland en een populaire zomerbestemming voor veel toeristen. Het zandstrand aan de westkust biedt alle ruimte en mogelijkheden tot een actieve of juist ontspannen strandvakantie. Rømø is te bereiken via een tien kilometer lange weg, die ook met de fiets goed begaanbaar is. Fiets vervolgens verder over de prachtige Panoramaroute van ongeveer 31 kilometer over het gehele eiland. Dit is de mooiste route door de bossen, de duinen en natuurlijk langs het strand.

Rømø, Nationaal park Vadehavet, Jutland

Dag 4. Nationaal Park Vadehavet - Billund

Afstand: 70 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

LEGO laat menig hart sneller kloppen, zowel jong als oud. Billund is de stad waar Ole Kirk Christiansen het product bedacht. Hij werd er al snel wereldberoemd mee. Billund ademt LEGO en door attracties als LEGOLAND en LEGO House staat het grotendeels in het teken van de gekleurde bouwsteentjes. Daarnaast is er ook nog een aantal andere interessante bezienswaardigheden, zoals het beeldenpark, de kerk en de renbaan.

Billund, Jutland

Dag 5. Billund - Odense

Afstand: 100 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Stap in de sprookjesachtige wereld van de schrijver Hans Christian Andersen. Odense was de geboortestad van deze sprookjesschrijver. Voor de liefhebbers is er een museum in zijn ouderlijk huis en een themawandeling door de smalle hobbelige straatjes van het oude centrum. Maar Odense heeft ook prachtige groene parken, opvallend veel musea, kilometerslange nieuwe fietspaden en hippe cafés.

Odense, Funen

Dag 6. Odense

Naast wandelen en fietsen kun je Odense ook vanaf het water bekijken. Maak een boottocht over de Odense-rivier. Stap op bij het beginpunt in het mooie stadspark Munke Mose, vaar langs de dierentuin naar het eindpunt Fruens Bøge net buiten het centrum. Je koopt één kaartje en kunt dan de hele dag op- en afstappen wanneer je wilt. Je kunt ook waterfietsen huren om zelf op het water te dobberen en Odense te verkennen. Op ruim een half uur rijden ten zuiden van Odense ligt een van de mooiste kastelen van Europa: Slot Egeskov.

Odense, Funen

Dag 7. Odense - Kopenhagen

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Het is misschien wel de leukste stad van Denemarken: Kopenhagen. De Deense hoofdstad heeft veel bezienswaardigheden, maar voelt toch gemoedelijk aan. Dat komt onder andere doordat de kleurrijke stad uitstekend per fiets te ontdekken is, iets waar zowel bezoekers als de inwoners van Kopenhagen graag gebruik van maken. Bezoek de paleizen van de koninklijke familie, het kleurrijke straatje Nyhavn met haar oude schepen, het oude pretpark Tivoli en oordeel zelf of je het beeld van de Kleine Zeemeermin de moeite waard vindt. Wil je het proeven van de Deense cultuur letterlijk nemen? Bezoek dan ook de Carlsberg brouwerij en de food market in de Torvehallerne.

Kopenhagen, zeemermin

Dag 8. Kopenhagen

Je kunt met gemak dagen rondkijken in deze stad. Als hoofdstad is Kopenhagen door de eeuwen heen de woonplaats van de koningen van Denemarken geweest. Hierdoor biedt de stad meerdere paleizen om te bezoeken. Deze kun je allemaal bezoeken: vergeet dan niet om door de weelderige tuinen te struinen. Combineer het met winkelen in dé winkelstraat van de stad: Strøget. Ook een bezoek aan de hippie-wijk Christiania is een echte aanrader.

Kopenhagen, Seeland

Dag 9. Kopenhagen - Møn

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Het is een indrukwekkend natuurspektakel van Denemarken: de spierwitte krijtrotsen van Møns Klint. Je vindt ze op het eiland Møn, een heuvelachtig en groen eilandje in de Oostzee. Maak een wandeling bovenop of onder de kliffen en kijk goed om je heen, je kunt hier namelijk nog steeds fossielen vinden. maak een ritje met de auto over het eiland langs diverse hunebedden, struin langs kleurrijke vakwerkhuizen in Stege en wandel door het park rondom Slot Liselund. Vergeet ook ’s nachts niet om even naar buiten te kijken, want in dit Dark Sky Park kunt je uitstekend sterren kijken!

Møn, Seeland

Dag 10. Møn - Lübeck

Afstand: 200 km || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

In de middeleeuwen was Lübeck de hoofdstad van het machtige handelsnetwerk dat de Hanze werd genoemd. De middeleeuwse sfeer is nog altijd goed voelbaar in het oude centrum. Maak een stadswandeling door de kronkelende straatjes met aan weerszijden oude koopmanshuizen. Neem zeker een kijkje bij de Holstentor uit 1478. Deze voormalige stadspoort huisvest nu een klein museum over de handelsgeschiedenis.

Lübeck

Dag 11. Lübeck - Osnabrück

Afstand: 290 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Osnabruck camperreis

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1434 kilometer
Ballon!