Vraag offerte

  Bijzonder Denemarken en Zweden

Maak een camperreis naar het Zweedse merengebied en de sfeervolste plekjes van Denemarken en Zuid-Zweden. Beiden zijn ideale vakantielanden om met een camper te gaan verkennen, dus waarom niet combineren in een reis? Je gaat op pad naar de bruisende hoofdstad Kopenhagen en een van de oudste steden van Denemarken Ribe. Ook het het idyllische eiland Møn en de archipel van Göteborg staan op het programma. Het Vättermeer en de pittoreske havenstadjes aan de zuidwestkust van Zweden zijn bijzondere highlights!

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Zweden en Denemarken. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

Een reis naar Scandinavië kan vanuit Nederland, maar de beschikbaarheid van huurcampers is beperkt. Een goed alternatief is het ophalen van je camper in een Noord-Duitse stad. Je kunt bij de camperverhuurder je auto achterlaten. Hieronder kun je in een dropdown de beginplaats wijzigen naar een ophaallocatie in Nederland of Duitsland.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Camper ophalen in Düsseldorf

Afstand: 310 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Je reis begint in Düsseldorf, hier haal je je camper op. Vervolgens rijd je naar Bremen.

Je haalt in Düsseldorf je camper op en na de uitleg kun je op pad. Omdat dit enige tijd kan duren, raden we je aan de eerste dag niet te veel te gaan rijden. Als suggestie geven we je de stad Bremen.

Vrijheid blijheid met een camper

Dag 2. Bremen - Ribe

Afstand: 350 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Ga terug in de tijd. Ribe is de oudste stad van Denemarken. Deze kleurrijke stad heeft volop middeleeuwse straatjes en historische gebouwen. Het is de plek om kennis te maken met het leven als een Viking in vroeger tijden. De stad ligt zo’n vijf kilometer van de westkust, waardoor een bezoek aan Ribe goed te combineren is met een dagje uitwaaien op het strand.

Ribe, Jutland

Dag 3. Ribe

Ribe heeft een Vikingmuseum en een Vikingcentrum, kortom de plek om alles te weten te komen over dit zeevaardersvolk. Dwaal door het centrum en je zult ook hier een paar prachtige bezienswaardigheden tegen komen. Langs de boulevard Ribe Vestera liggen vele restaurants en knusse terrasjes.

Ribe, Jutland

Dag 4. Ribe - Aalborg

Afstand: 260 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Aalborg is een levendige stad aan de Limfjord, een zeestraat die de stad van de rest van Noord-Jutland scheidt. Deze vierde stad van Denemarken zit boordevol bezienswaardigheden. Struin door het kleurrijke straatje Hjelmerstald, bewonder levensgrote street-art op gebouwen, bezoek het Aalborghus kasteel en bekijk het uitzicht op de stad vanaf de Aalborg toren. De stad is ook rijk aan musea, waaronder het Gråbrødrekloster. Je zou er zo voorbij kunnen lopen, want dit museum bevindt zich onder de grond en de toegang is via een lift midden in een winkelstraat. En dit is nog maar een greep uit de eindeloze mogelijkheden in Aalborg.

Stadswandeling, Aalborg

Dag 5. Aalborg › › Archipel van Göteborg

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Dit traject bevat een ferry van Frederikshavn naar Göteborg.

De prachtige kust van Göteborg ligt bezaaid met eilanden. Er zijn grotere eilanden, maar ook veel kleine, onbewoonde kleine eilandjes. In het noorden kun je er een aantal met de auto bezoeken. In het zuiden zijn ze autovrij. Er zijn genoeg activiteiten te ondernemen in dit gebied: wandelen, fietsen, relaxen op het strand, cultuur opsnuiven of de historie induiken.


Verblijf:
Je overnacht aan de kust of in de stad Göteborg waar vandaan je mooie tochtjes naar de eilanden kunt maken.

Archipel van Göteborg, Skåne

Dag 6. Archipel van Göteborg - Vänernmeer

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Zo groot als een binnenzee, een van de grootste meren van Europa, dat is het Vänernmeer. Ontspan op een van de schitterende stranden rondom het meer of stap op een boot en verken het meer vanaf het water. Bezoek een van de vele natuurreservaten voor een heerlijke wandeling. Of snuif de cultuur op in een van de steden rondom het meer zoals Karlstad, Lidköping of Vänersborg.

Vänernmeer, Skåne

Dag 7. Vänernmeer

Lidköping is een ideale stad om het Vänernmeer te verkennen. Porselein is het belangrijkste product van de stad. Neem een kijkje bij de voormalige porseleinfabriek en kom meer te weten over de historie. Een bijzonder gebouw in de stad is het oude stadhuis. Met name vanwege het unieke silhouet is dit ook wel het symbool van Lidköping geworden. Stap in de auto en bezoek het Läckö kasteel ten noordwesten van de stad. Genomineerd als mooiste herenhuis van Zweden. Gebouwd in de dertiende eeuw en nu goed bewaard gebleven. Bekijk het kasteel van binnen en buiten, beide bijzonder op hun eigen manier.

Läckö kasteel, Vänernmeer

Dag 8. Vänernmeer - Vättermeer

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Ook het Vättermeer zou zijn eigen mythologisch watermonster hebben. Ga je op zoek naar deze Zweedse Nessie of houd je liever voet aan land? Rondom het meer ligt een aantal prachtige plaatsen, Jönköping, Vadstena, Askersund en Karlsborg. Op het meer kun je het het eiland Visingo bezoeken of de omgeving verkennen op de oudste stoomboot van Zweden: de Trafik. Bij Jönköping ligt een prachtig wit zandstrand om heerlijk een middag te relaxen.

Vättermeer, Småland

Dag 9. Vättermeer

Aan de oostkant van het Vättermeer, ligt het authentieke plaatsje Vadstena. Het is een echte middeleeuwse stad met smalle straatjes en historische gebouwen. Met name het kasteel van Vadstena en het klooster zijn bijzonder. In het centrum zijn veel ambachtwinkeltjes met prachtig lokaal glaswerk of handgemaakt kant. Rondom Vadstena is genoeg natuur. Ten zuiden van het stadje ligt het natuurreservaat Tåkern met het Tåkernmeer. Dit is een belangrijk gebied voor veel vogelsoorten. Meer dan 200 soorten zijn hier al gespot.

Kasteel van Vadstena, Vättermeer

Dag 10. Vättermeer - Eksjö

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Voor een uniek stukje cultureel erfgoed ben je in Eksjö aan het juiste adres. Dit dorpje hoort samen met Hjo en Nora tot de Tre Trästader, oftewel de drie houten steden. Wandel door het oude centrum vol met uitstekend bewaarde houten huisjes. Ga mee op een rondleiding door de stad en neem een kijkje bij de Aschanska-boerderij. Door de gedekte tafel, de pianomuziek op de achtergrond en de ingerichte keuken krijg je het gevoel dat de welgestelde familie ieder moment thuis kan komen. Geniet na een dag slenteren van een Eksjöknuten, een lokale lekkernij van deeg en bosbessen.

Eksjö

Dag 11. Eksjö - Öland

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Een eindeloze kustlijn, schattige dorpjes en een mooie natuur. Ervaar het heerlijke eilandsfeertje op Öland! Vanaf het vasteland is Öland heel gemakkelijk via een lange brug te bereiken. Een leuke manier om dit op een na grootste eiland van Zweden te verkennen is vanaf je fietszadel. Fiets over bospaden en kronkelige weggetjes naar oude windmolens, het koninklijke zomerverblijf Paleis Solliden en de ruïnes van kasteel Borgholm. Het eiland heeft ook een Nederlands tintje door vele oude windmolens. Helemaal in het zuidelijkste puntje van het eiland is het natuurreservaat Ottenby te bezoeken.

Windmolens Oland

Dag 12. Öland

Een van de populairste bezienswaardigheden op Öland is de vuurtoren Långe Jan. Dit is de hoogste vuurtoren van heel Zweden! Beklim de treden van de vuurtoren om beloond te worden met een prachtig uitzicht over de Botanische golf en natuurreservaat Ottenby. Verken daarna de wandelpaden rondom de vuurtoren, in natuurreservaat Ottenby. Dit is ook een van de beste plekken in Zweden om vogels te spotten. Neem ook een kijkje bij Eketorps fort, een uitgegraven en herbouwd stadje dat nu een soort levend museum is.

Vuurtoren Oland, Zweden

Dag 13. Öland - Kopenhagen

Afstand: 340 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Het is misschien wel de leukste stad van Denemarken: Kopenhagen. De Deense hoofdstad heeft veel bezienswaardigheden, maar voelt toch gemoedelijk aan. Dat komt onder andere doordat de kleurrijke stad uitstekend per fiets te ontdekken is, iets waar zowel bezoekers als de inwoners van Kopenhagen graag gebruik van maken. Bezoek de paleizen van de koninklijke familie, het kleurrijke straatje Nyhavn met haar oude schepen, het oude pretpark Tivoli en oordeel zelf of je het beeld van de Kleine Zeemeermin de moeite waard vindt. Wil je het proeven van de Deense cultuur letterlijk nemen? Bezoek dan ook de Carlsberg brouwerij en de food market in de Torvehallerne.

Kopenhagen, zeemermin

Dag 14. Kopenhagen

Je kunt met gemak dagen rondkijken in deze stad. Als hoofdstad is Kopenhagen door de eeuwen heen de woonplaats van de koningen van Denemarken geweest. Hierdoor biedt de stad meerdere paleizen om te bezoeken. Deze kun je allemaal bezoeken: vergeet dan niet om door de weelderige tuinen te struinen. Combineer het met winkelen in dé winkelstraat van de stad: Strøget. Ook een bezoek aan de hippie-wijk Christiania is een echte aanrader.

Kopenhagen, Seeland

Dag 15. Kopenhagen - Møn

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Het is een indrukwekkend natuurspektakel van Denemarken: de spierwitte krijtrotsen van Møns Klint. Je vindt ze op het eiland Møn, een heuvelachtig en groen eilandje in de Oostzee. Maak een wandeling bovenop of onder de kliffen en kijk goed om je heen, je kunt hier namelijk nog steeds fossielen vinden. maak een ritje met de auto over het eiland langs diverse hunebedden, struin langs kleurrijke vakwerkhuizen in Stege en wandel door het park rondom Slot Liselund. Vergeet ook ’s nachts niet om even naar buiten te kijken, want in dit Dark Sky Park kunt je uitstekend sterren kijken!

Møn, Seeland

Dag 16. Møn

Het eiland Møn is uitstekend met de auto te verkennen, leuk is dat je op diverse plekken kunt stoppen om hunebedden te bekijken. Dit relatief kleine eiland telt er namelijk heel wat. Zorg dat je een zaklamp meeneemt, want sommige liggen aardig ingegraven in de heuvels. Onderweg strek je de benen even in het park dat rond Slot Liselund ligt, waarbij je een bezoek aan dit pittoresk gelegen landhuis niet mag overslaan. De eilanden Nyord en Bogø zijn ook leuke mogelijkheden voor een daguitstapje.

Møn, Seeland

Dag 17. Møn - Hamburg

Afstand: 260 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Hamburg wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd. Niet zo verwonderlijk want de rivier de Elbe stroomt in talloze kanalen door deze Hanzestad. Je ontkomt hier dus niet aan een boottocht! Deze zelfde rivier zorgt al eeuwen voor de rijke handelsgeschiedenis, die je terug ziet in diverse gebouwen en vele musea. Het is dan ook een van de rijkste Duitse steden geworden.

Hamburg

Dag 18. Hamburg - Düsseldorf

Afstand: 390 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Düsseldorf

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Ballon!