Vraag offerte

  Duitse Pareltjes

Met deze camperroute rijd je via Duitse Pareltjes als nationaal park het Zwarte Woud en de pittoreske vakwerkstadjes van de Romantische Strasse. Onderweg kun je wandelen over de fotogenieke Geierlay hangbrug en het sprookjesachtige slot Neuschwanstein bij Füssen bezoeken. Tijdens de langere routes pak je ook nog even de prachtige Bodensee mee en de historische stad Keulen.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Duitsland. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar. Het is eventueel ook mogelijk een camper op te halen in Düsseldorf. Je mag je eigen auto dan gratis parkeren op het terrein van de verhuurder.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Camper ophalen in Amsterdam/Hillegom of Almere

Afstand: 380 km || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

Je reis begint in Amsterdam, hier haal je je camper op. Vervolgens rijd je naar Mörsdorf.

Je haalt in Amsterdam je camper op en na de uitleg kun je op pad.

Het kleine dorpje Mörsdorf ligt middenin een prachtige, groene omgeving en is een ideale bestemming voor wandel- en fietsliefhebbers. De hangbrug Geierlay is toch wel de grootste trekpleister van de omgeving. De 360 meter lange hangbrug hangt op 100 meter boven het Mörsdorfer Bachtal en geeft een spectaculair uitzicht over de omgeving. Dus trek de wandelschoenen maar vast aan om er lekker op uit te trekken.

Mörsdorf

Dag 2. Mörsdorf - Nationaal Park Zwarte Woud

Afstand: 270 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Het Zwarte Woud is een prachtig gebergte in het zuidwesten van Duitsland. Het heeft zijn naam gekregen door de dichtbegroeide bossen met donkere naaldbomen. Kabbelende beekjes, klaterende watervallen en bergmeren liggen diep in de bossen verscholen. De Feldberg is het hoogste punt en het hele jaar door kun je hier met een kabelbaan naar de top. In de zomer kun je hier heerlijk wandelen en zelfs meerdaagse tochten maken.

Het Zwarte Woud

Dag 3. Nationaal Park Zwarte Woud

Naast ontelbare wandelmogelijkheden heeft Nationaal Park het Zwarte Woud ook mooie steden om te bezoeken, zoals Freiburg en Baden-Baden, maar ook het schitterende kasteel Burg Hohenzollern. Bad Wildbad is de ideale stop voor families met kinderen. Schwarzwälder Kirschtorte, de bekende chocolade-kersentaart, moet je natuurlijk proeven als je in het Zwarte Woud bent.

Burg Hohenzollern Zwarte Woud

Dag 4. Nationaal Park Zwarte Woud - Konstanz

Afstand: 150 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Konstanz ligt tussen de Bodensee en Zwitserland ingeklemd. De grote Bodensee is dé trekpleister van de stad, maar de gezellige oude binnenstad van Konstanz doet hier niet voor onder. Maak een zeiltocht op het meer, wandel door het vulkaanlandschap van de Hegau of ga lekker een middagje winkelen in de stad en bekijk de oude vakwerkhuizen en de Romaanse basiliek.

Konstanz

Dag 5. Konstanz

Van de tien eilanden in de Bodensee is Reichenau de grootste. Het bekende bloemeneiland Mainau is eveneens geliefd. Je bereikt het met de boot of via een handige voetgangersbrug. Het is in feite een groot botanisch eiland met bijzondere bloemen, planten en palmbomen, maar ook een oud barok kasteel en een vlindertuin. Je kunt hier makkelijk uren doorbrengen. Sluit de dag af in een van de restaurantjes bij de haven, met aansluitend een wandeling over de boulevard.

Bodensee, Konstanz

Dag 6. Konstanz - Füssen

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Tegen de Oostenrijkse grens, aan de voet van de Alpen, ligt de Beierse stad Füssen. De stad is het zuidelijke eindpunt van Duitslands meest bekende en mooiste toeristische route: de Romantische Strasse. Kasteel Neuschwanstein was de trots van voormalig koning Ludwig II en is het hoogtepunt van je bezoek aan de stad. In het oude centrum waan je je in mediterrane sferen tussen de middeleeuwse herenhuizen, barokke kerken en vele cafés en restaurants.

Füssen

Dag 7. Füssen

Naast het schitterende kasteel Neuschwanstein heeft de omgeving van Füssen nog veel meer te bieden. Aan de zuidkant van Füssen vind je de Lech-watervallen. Op deze plek ervaar je de wilde oorsprong van de bergrivier voordat hij getemd wordt door de dammen van het Forggensmeer. Al in de achttiende eeuw was de rivier op dit punt kunstmatig ingedamd om de waterkracht te gebruiken en zo energie op te wekken. Het water duikt twaalf meter de diepte in in de Lech-kloof. In tegenstelling tot de stuw is de Lech-kloof van natuurlijke oorsprong.

Lech-watervallen met de Lech-kloof

Dag 8. Füssen - Rothenburg ob der Tauber

Afstand: 250 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Rothenburg ob der Tauber is een van de hoogtepunten van de Romantische Strasse. Een bezoek aan het stadje is een stap terug in de tijd. Alles doet je denken aan de middeleeuwen, van de kerken tot de musea en van de oude stadsmuur tot het marktplein. Dwaal door de kleurrijke straten met prachtige vakwerkhuizen voor een uniek kijkje in deze stad.

Rothenburg

Dag 9. Rothenburg ob der Tauber

Je kunt makkelijk een volle dag rondkijken in het middeleeuwse Rothenburg ob der Tauber. Het centrum is volledig omringd door een veertiende-eeuwse stadsmuur. Een groot deel van die muur is intact en leent zich perfect om de stad vanuit een ander oogpunt te zien. Deze rondwandeling van zo’n drie kilometer biedt je een prachtig uitzicht over de stad. Bovendien kom je tijdens het wandelen tientallen oude stadspoorten en torens tegen, zoals de Galgentor en de Kobolzeller Turm.

Stadspoorten in Rothenburg ob der Tauber

Dag 10. Rothenburg ob der Tauber - Keulen

Afstand: 360 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

In Keulen (Cologne, Köln) komt verveling niet voor in het woordenboek. Musea, sport, geschiedenis, bier: waar je ook voor kiest, begin je bezoek in ieder geval bij de prachtige kathedraal met zijn twee opvallende torens. Deze derde grootste stad van Duitsland werd al in 38 voor Christus gesticht door de Romeinen. Een hotspot is de trendy wijk Belgisches Viertel met zijn hippe winkels en restaurants en een bruisend nachtleven.

Keulen

Dag 11. Keulen - Amsterdam

Afstand: 260 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Ballon!