Vraag offerte

  Romantische Strasse

Een van de bekendste toeristische routes in Duitsland is de Romantische Strasse. Deze reis loopt dwars door Beieren van Würzburg aan de Main naar Füssen aan de voet van de Alpen. Via glooiende heuvels met bossen en rivierdalen en middeleeuwse steden eindigt de route uiteindelijk bij de hoge toppen van de Beierse Alpen. Absolute hoogtepunten in deze rondreis zijn sprookjeskasteel Neuschwanstein en het pittoreske stadje Rothenburg ob der Tauber.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Duitsland. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar. Het is eventueel ook mogelijk een camper op te halen in Düsseldorf. Je mag je eigen auto dan gratis parkeren op het terrein van de verhuurder.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Camper ophalen in Amsterdam/Hillegom of Almere

Afstand: 360 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Je reis begint in Amsterdam, hier haal je je camper op. Vervolgens rijd je naar Koblenz.

Je haalt in Amsterdam je camper op en na de uitleg kun je op pad. Omdat dit enige tijd kan duren, raden we je aan de eerste dag niet te veel te gaan rijden. Als suggestie geven we je de stad Koblenz.

Vrijheid blijheid met een camper

Dag 2. Koblenz - Würzburg

Afstand: 240 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

In Würzburg zit je goed voor een mix van fascinerende kunst, de lekkerste Frankische wijnen en prachtige gebouwen die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Geniet van het adembenemende uitzicht vanaf het fort Marienberg en struin rond op het gezellige Marktplein.

Fort Marienberg, Würzburg

Dag 3. Würzburg - Rothenburg ob der Tauber

Afstand: 60 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Rothenburg ob der Tauber is een van de hoogtepunten van de Romantische Strasse. Een bezoek aan het stadje is een stap terug in de tijd. Alles doet je denken aan de middeleeuwen, van de kerken tot de musea en van de oude stadsmuur tot het marktplein. Dwaal door de kleurrijke straten met prachtige vakwerkhuizen voor een uniek kijkje in deze stad.

Rothenburg

Dag 4. Rothenburg ob der Tauber

Je kunt makkelijk een volle dag rondkijken in het middeleeuwse Rothenburg ob der Tauber. Het centrum is volledig omringd door een veertiende-eeuwse stadsmuur. Een groot deel van die muur is intact en leent zich perfect om de stad vanuit een ander oogpunt te zien. Deze rondwandeling van zo’n drie kilometer biedt je een prachtig uitzicht over de stad. Bovendien kom je tijdens het wandelen tientallen oude stadspoorten en torens tegen, zoals de Galgentor en de Kobolzeller Turm.

Stadspoorten in Rothenburg ob der Tauber

Dag 5. Rothenburg ob der Tauber - Dinkelsbühl

Afstand: 50 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Kronkelende straatjes met historische vakwerkhuizen kenmerken het ommuurde stadje Dinkelsbühl aan de Romantische Strasse. In het pittoreske centrum staat een van de bekendste vakwerkhuizen van Duitsland, hotel "Deutsches Haus". Maak een wandeling langs de oude stadsmuren, torens en stadsgrachten en waan je terug in de middeleeuwen.

Dinkelsbuhl

Dag 6. Dinkelsbühl - Augsburg

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

De universiteitsstad Augsburg ligt aan de rivieren de Lech, Singold en Wertach en is een van de oudste steden van Duitsland. De stad telt meer bruggen dan Venetië en is een groene stad met veel parken en tuinen. Hier duik je in de verhalen van de Romeinen en uit de tijd van de Rococo en Renaissance. Toch is Augsburg ook een fijne, moderne cultuurstad langs Sisi’s route en de Romantische Strasse.

Augsburg

Dag 7. Augsburg - Füssen

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Tegen de Oostenrijkse grens, aan de voet van de Alpen, ligt de Beierse stad Füssen. De stad is het zuidelijke eindpunt van Duitslands meest bekende en mooiste toeristische route: de Romantische Strasse. Kasteel Neuschwanstein was de trots van voormalig koning Ludwig II en is het hoogtepunt van je bezoek aan de stad. In het oude centrum waan je je in mediterrane sferen tussen de middeleeuwse herenhuizen, barokke kerken en vele cafés en restaurants.

Füssen

Dag 8. Füssen - Heidelberg

Afstand: 330 km || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Welkom in Heidelberg, een rustige en gemoedelijke stad in het noorden van Duitsland. Hier heb je het gevoel dat je terugreist in de tijd met talloze bezienswaardigheden, culturele monumenten, historische gebouwen, kerken en kloosters. Bezoek zeker Kasteel Heidelberg, de oude brug en de kabelbaan. Vanaf het uitkijkpunt op de Heiligenberg geniet je van prachtig uitzicht over de stad en de groene omgeving met zijn rivieren en bergen.

Heidelberg

Dag 9. Heidelberg - Amsterdam

Afstand: 500 km || Reistijd: ongeveer 5½ uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Ballon!