Vraag offerte

  Nostalgische DDR

De Nostalgische DDR route is een unieke rondreis door voormalig Oost-Duitsland, waarbij je een stap terug doet in de tijd van het IJzeren Gordijn. Via historische steden, indrukwekkende overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog en bijzondere natuurgebieden ga je op onderzoek naar het heden en verleden van de oude DDR.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Duitsland. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

Een reis naar Duitsland kan vanuit Nederland, maar de beschikbaarheid van huurcampers is beperkt. Een goed alternatief is het ophalen van je camper in een Noord-Duitse stad, bijvoorbeeld in Osnabrück. Je kunt bij de camperverhuurder je auto achterlaten.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Camper ophalen in Amsterdam/Hillegom of Almere

Afstand: 210 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Je reis begint in Amsterdam, hier haal je je camper op. Vervolgens rijd je naar Duisburg.

Je haalt in Amsterdam je camper op en na de uitleg kun je op pad. Omdat dit enige tijd kan duren, raden we je aan de eerste dag niet te veel te gaan rijden. Als suggestie geven we je de stad Duisburg.

Vrijheid blijheid met je camper

Dag 2. Duisburg - Weimar

Afstand: 420 km || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

Voor liefhebbers van de Duitse geschiedenis en cultuur is een bezoek aan Weimar een hoogtepunt. De stad heeft een historisch centrum met kleurrijke huizen en het prachtige Slot Belvedere. Een van de grote publiekstrekkers in Weimar is de schitterende Hertogin Anna Amalia-bibliotheek. Veel mensen komen ook naar Weimar voor een bezoek aan het indrukwekkende concentratiekamp Buchenwald, op zo’n tien kilometer van het stadscentrum.

Weimar

Dag 3. Weimar - Leipzig

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

De voormalige Oost-Duitse stad Leipzig voelt niet groots aan, maar draagt wel vele grootse bijnamen: muziekstad, heldenstad, stad van de vreedzame revolutie en Klein Parijs. Universiteitsstad Leipzig heeft een wat alternatiever imago en is nog niet overspoeld door toeristen. Door de combinatie van historische gebouwen en trendy vibes voelt de stad erg prettig aan. De gezellige terrassen en de kanalen dragen daar zeker aan bij.

Leipzig

Dag 4. Leipzig - Dresden

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Met zijn rijke historie, barokarchitectuur en prachtige binnenstad is Dresden een indrukwekkende stad. Ondanks dat de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar verwoest is, zijn veel oude gebouwen weer in ere hersteld. Geniet van de ontspannen sfeer aan de oevers van de Elbe, strijk neer in een van de gezellige bars in de autovrije Weisse Strasse of verken de schilderachtige omgeving met zijn kastelen.

Dresden

Dag 5. Dresden - Nationaal Park Sächsische Schweiz

Afstand: 60 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Op de grens van Duitsland en Tsjechië ligt Nationaal Park Saksisch Zwitserland (in het Duits: Nationalpark Sächsische Schweiz). De regio rondom het Elbezandsteengebergte is ronduit sprookjesachtig, maar ook de rest van het park is schitterend. Kom en ontdek de dichtbegroeide bossen, indrukwekkende rotsformaties, oude burchten en geniet van het adembenemende uitzicht.

Nationaal Park Saksisch Zwitserland

Dag 6. Nationaal Park Sächsische Schweiz

De bekendste en populairste bezienswaardigheid van Nationaal Park Saksisch Zwitserland is de rotsformatie de Bastei. Deze ligt op nog geen half uur rijden vanaf het Nationaal Park Centrum. Boven op de berg heb je een fenomenaal uitzicht op andere bezienswaardigheden, zoals het aan de andere kant van de rivier gelegen Fort Kӧnigstein. Door de rotsformatie loopt ook een brug: de 75 meter lange Basteibrücke

De Bastei in Nationaal Park Saksisch Zwitserland

Dag 7. Nationaal Park Sächsische Schweiz - Görlitz

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Met zo’n 4000 officiële monumenten en prachtige gebouwen is Görlitz een geliefd decor voor veel films. Het is een gedeelde stad: na de Tweede Wereldoorlog werd de grens met Polen opnieuw getrokken, waardoor de stad deels bij Polen hoort. De rivier de Neisse dient als natuurlijke landgrens. Bijzonder in deze heilige stad zijn de vele kerken en kapellen. Het prachtige Görlitz wordt als een van de mooiste steden van Duitsland beschouwd.

Görlitz

Dag 8. Görlitz - Berlijn

Afstand: 220 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

De Duitse hoofdstad Berlijn is een levendige stad bomvol Duitse geschiedenis. Ontdek alles over de Berlijnse Muur, bezoek de imposante Brandenburger Tor en het flamboyante Mauerpark. Slenter over de Alexanderplatz en verwonder je over het enorme aanbod aan winkels en restaurants. Geniet hier van typische Duitse lekkernijen.

Berlijn

Dag 9. Berlijn

Na de Tweede Wereldoorlog bouwde de DDR een muur om West-Berlijn, zodat inwoners niet naar het kapitalistische westen konden vluchten. In 1989 viel de muur en werd Duitsland herenigt. Als je een idee wilt te krijgen van het verloop van de Berlijnse Muur kun je langs de voormalige grens fietsen. De stad heeft grotendeels fietspaden (Berliner Mauerweg) aangelegd. Je kunt zelf de route fietsen of met een georganiseerde excursie mee.

De Trabant was een voordelige volks-auto die tot 1991 in de DDR werd geproduceerd. Eerst was deze kunststof auto hét symbool van de vooruitgang van de DDR, later betekende de Trabant het tegenovergestelde.

Berlijnse Muur Trabant

Dag 10. Berlijn - Nationaal Park Müritz

Afstand: 180 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Nationaal Park Müritz ligt in het Mecklenburger Merengebied, het land van de 1000 meren. Een idyllisch gebied vol watertjes, moerassen en beukenbossen. De Müritzsee is het grootste meer van het gebied en na de Bodensee het tweede meer van Duitsland. Je kunt hier uitstekend wandelen en fietsen, maar ook kajakken en een ontspannen boottochtje maken. Rond de meren liggen leuke stadjes zoals Waren en Röbel. Vogelliefhebbers kunnen op zoek naar zeerarenden, visarenden en kraanvogels.

Nationaal Park Muritz

Dag 11. Nationaal Park Müritz - Rügen

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

In de Oostzee ligt het grootste eiland van Duitsland: Rügen. De grillige kustlijn met krijtrotsen, witte zandstranden en bijzondere bossen maken dit eiland een paradijs voor natuurliefhebbers. Wandel door een van de gezellige badplaatsen, laat je vervoeren in een oud stoomtreintje of bekijk de bossen vanuit een nieuw oogpunt met een wandeling over het boomkroonpad. Bezoek ook het Prora-bouwproject, dit gigantische gebouw van meer dan 4,5 km lang werd in de jaren dertig van de vorige eeuw gebouwd door Hitler en was bedoeld als vakantieresort voor Duitse arbeiders en hun gezinnen.

Rügen

Dag 12. Rügen

Wil je de prachtige natuur van Rügen eens vanuit een ander oogpunt bekijken? Breng dan een bezoekje aan het boomkroonpad. Dit pad is gemaakt in de vorm van een adelaarsnest. Tijdens een indrukwekkende wandeling loop je letterlijk boven het bos. De uitkijktoren is rondom een boom gebouwd en je hebt vanaf hier een fantastisch uitzicht over Rügen. Voor kinderen is er aan het begin van het pad een opdrachtenboekje verkrijgbaar. Hiermee leren ze van alles over de hier veel voorkomende adelaar en over de omgeving.

Boomkroonpad, Rügen

Dag 13. Rügen - Bremen

Afstand: 420 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Een ezel, hond, kat en haan wilden naar deze stad gaan om straatmuzikant te worden. Ze hadden groot gelijk: Bremen is een hele leuke stad. Deze oude Hanzestad heeft de charme van een kleine metropool. Samen met Bremerhaven vormt het de kleinste deelstaat van Duitsland. In het bruisende stadshart zijn vele historische gebouwen te vinden, waarvan het stadhuis en het Rolandstandbeeld tot UNESCO Werelderfgoed behoren. De vier dieren staan vereeuwigd op het marktplein

Bremen

Dag 14. Bremen - Amsterdam

Afstand: 360 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Ballon!