Vraag offerte

  Boheems Paradijs

Reis met een huurcamper via Nationaal Park de Harz in Duitsland naar de diepe kloven en groene bergen van de Tsjechische Bohemen. Onderweg bezoek je uitgebreid het natuurgebied van het Boheemse Paradijs waar basalten rotspilaren en historische kastelen te vinden zijn. Wandel vervolgens rond in de sprookjesachtige hoofdstad Praag en geniet tot slot van de geneeskrachtige bronnen van Karlovy Vary. Op de terugreis maak je een stop in Nationaal Park Hainich.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Tsjechië. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1692 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Camper ophalen in Düsseldorf

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Je reis begint in Düsseldorf, hier haal je je camper op. Vervolgens rijd je naar Winterberg.

Je haalt in Düsseldorf je camper op en na de uitleg kun je op pad. Omdat dit enige tijd kan duren, raden we je aan de eerste dag niet te veel te gaan rijden. In deze route kiezen is de eerste nacht bij Winterberg in Sauerland. Deze eerste nacht kun je natuurlijk ook nog eerder of later plannen in Duitsland.

Vrijheid blijheid met je camper

Dag 2. Winterberg - Nationaal Park Boheems Zwitserland

Afstand: 490 km || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Stap binnen in de sprookjesachtige bossen van Nationaal Park Boheems Zwitserland of České Švýcarsko in het Tsjechisch. Dichtbegroeide bossen wisselen hier af met diepe kloven, groene valleien en de meest bijzondere rotsformaties. Neem vooral een kijkje bij de gigantische natuurlijke zandstenenboog Pravcická brána. Maar de mogelijkheden en wandeltochten zijn eindeloos in het park. Wandel naar de hoogste piek Děčínský Sněžník of verken al glijdend in een bootje de verborgen plekjes van de kloven. Het plaatsje Děčín aan de zuidkant van het park heeft veel historie en een prachtig kasteel.

Boheems Zwitserland Nationaal Park

Dag 3. Nationaal Park Boheems Zwitserland

Je komt bijna ogen en dagen tekort in Boheems Zwitserland. Met een prachtige wandeling door de bossen bereik je de grootste natuurlijke zandstenen boog van Europa, de Pravcická brána. Vanaf hier is het uitzicht op de omgeving adembenemend. Ook buiten de parkgrenzen houdt het natuurschoon niet op. Het nationale park loopt over in het Nationaal Park Saksisch Zwitserland in Duitsland. Aan deze kant zijn de rotsformaties en brug van Bastei de grootste bezienswaardigheid. Ten oosten van Boheems Zwitserland bezoek je de Panská skála, een bijzondere rotsformatie van duizenden basaltzuilen.

Boheems Zwitserland Nationaal Park

Dag 4. Nationaal Park Boheems Zwitserland - Boheems Paradijs

Afstand: 100 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Wie aan het Boheems Paradijs denkt, denkt aan de meest spectaculaire rotsen. De meeste bekende zijn de Prachovské Skály rotsen. Wandel tussen 300 metershoge pilaren door of bewonder het uitzicht van bovenaf. De uitgestrekte natuur van het Boheems Paradijs is geliefd onder rotsklimmers en andere actievelingen. Zo kun je er raften of mooie wandelingen en kajaktochten maken. Daarnaast zit het gebied vol met kastelen en ruïnes. De ruïnes van het Felsenburg Vranov kasteel worden als het grootste rotskasteel van de Bohemen beschouwd.

Boheems Paradijs, Bohemen

Dag 5. Boheems Paradijs

Het typische grotstadje Hrubá Skála is een prima uitvalsbasis voor je ontdekking door het Boheems Paradijs. Bezoek hier eerst het Hrubá Skála kasteel boven op een rots en wandel vervolgens tussen metershoge bomen naar de Hruboskalsko rotsen. Om vrijwel iedere hoek stuit je al op een enorme zandstenen pilaar.

Boheems Paradijs

Dag 6. Boheems Paradijs

Hoog boven het Boheems Paradijs kijken de twee torens Baba (47 meter) en Panna (57 meter) over de bosrijke omgeving uit. De Burcht Trosky is een van de van de meeste bezochte burchten in Tsjechië. Enthousiastelingen die de torens van deze ruïne beklimmen, worden bovenin met een waanzinnig uitzicht beloond. Ook dichterbij de grond is voldoende te beleven, een gids vertelt je in de zomermaanden graag meer over de geschiedenis en achtergrond van het kasteel.

Kasteelruïne Trosky, Boheems Paradijs

Dag 7. Boheems Paradijs - Praag

Afstand: 90 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Welkom in Praag, ‘de gouden stad met de honderd torens’. Houd je van mooie, historische gebouwen? Dan ben je hier op de juiste plek. Na een beklimming van de burchtheuvel met het kasteel van Praag is er volop keuze. Wordt het een bezoek aan de Sint-Vituskathedraal, ga je even terug in de tijd in het Gouden Straatje of wil je de wisseling van de wacht meemaken? Daal weer af naar de stad voor een kijkje in de Joodse Wijk of ga winkelen op het Wensceslausplein.

Praag Bohemen

Dag 8. Praag

Voor een bezoek aan het oude centrum begin je op het Oude Stadsplein om even stil te staan bij de Astronomische Klok, een bijzonder middeleeuws uurwerk. Loop daarna over de Karelsbrug met zijn tientallen standbeelden, hét icoon van de stad. Snuffel ook even bij de vele souvenirs die op de brug worden aangeboden.

Astronomische Klok Praag

Dag 9. Praag - Pilsen

Afstand: 100 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Pilsen, de naam zegt het al: het is de stad van het bier. Lust je wel een goudgele rakker, dan is dit the place to be. De stad heeft veel lokale brouwerijen en natuurlijk de meest bekende Pilsner Urquell Brouwerij. Toch is Pilsen niet alleen een bierstad, het historische centrum staat vol oude gebouwen met prachtige architectuur. Met name het plein van de Republiek is prachtig met vele oude gebouwen als het stadhuis en de kathedraal.

Pilsen, Bohemen

Dag 10. Pilsen - Karlovy Vary

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

De warmwaterbronnen van de stad trokken eeuwen geleden al de aandacht van beroemdheden zoals Mozart, Goethe en Napoleon. Karlovy Vary, ook wel bekend onder de Duitse naam Karlsbad, is om deze reden nog steeds een geliefde bestemming. Aan het zout- en zwavelhoudend water worden nog steeds heilzame eigenschappen toegeschreven. Hoe dan ook, de warme baden zijn sowieso genieten.

Karlovy Vary

Dag 11. Karlovy Vary

Karlovy Vary is ook een mooie stad om te zien. Wandel langs de prachtige gebouwen op de boulevard Stara Louka en bezoek de warmwaterbronnen en de zuilengang van Mlýnská kolonáda. Koop een typische drinkbeker met tuit als souvenir en gebruik deze meteen om water uit een van de bronnen te tappen. Vanaf de uitkijktoren Diana heb je een prachtig uitzicht over de stad, waarbij de orthodoxe Sint-Petrus-en-Pauluskathedraal en de barokke Maria Magdalenakerk direct in het oog springen.

Mlynska Colonnade Karlovy Vary

Dag 12. Karlovy Vary - Nationaal Park Hainich

Afstand: 310 km || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Het beukenbos van Nationaal Park Hainich is een beschermd oerbos. Je vindt hier een boomkroonpad en deze biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. De grote, eeuwenoude beuken staan imposant in het woud, zoals de 800 jaar oude Betteleiche. Je kunt natuurlijk ook uitstekend wandelen en fietsen, er is een groot netwerk aan paden. Wie weet kom je onderweg wel een bonte specht tegen.

Nationaal Park Hainich

Dag 13. Nationaal Park Hainich - Düsseldorf

Afstand: 360 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Düsseldorf

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1692 kilometer
Ballon!