Vraag offerte

  Fins Lapland

Dompel je met deze camperreis onder in het betoverende uiterste noorden van Finland: Lapland! Je bezoekt Rovaniemi, Levi, Inari, Luosto en Saariselkä. Hier kom je naartoe voor ongerepte natuur, bijzondere natuurfenomenen en inheemse bewoners als het Sami-volk. Dit gebied boven de poolcirkel staat bekend om de vele activiteiten. Hier kun je tijdens je rondreis eindeloze wandelingen maken, raften en ijsvissen. Maar ook husky- en sneeuwscootersafari's maken en rendieren en beren spotten. Ook maak je kans het spectaculaire noorderlicht en de midzomernachtzon te zien.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Fins Lapland. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 704 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Rovaniemi

Je reis begint in Rovaniemi.

Altijd al eens de poolcirkel willen overstappen? Laat je verrassen door het prachtige Lapland en breng een bezoek aan Rovaniemi waar het 's zomers nooit donker wordt door de ligging bij de poolcirkel. Ontmoet de kerstman in Santa Claus Village en stap hier de poolcirkel over. Het nabijgelegen Ounasvaara biedt in alle seizoenen veel recreatiemogelijkheden. Bezoek je de stad in de winter? Maak een sneeuwscootertocht, verken de adembenemende Korouoma-kloof of trek de uitgestrekte en ruige natuur in. Misschien spot je 's avonds het majestueuze noorderlicht.

Rovaniemi, Lapland

Dag 2. Rovaniemi - Levi

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Je haalt 's middags de camper op in Rovaniemi en vervolgt je weg naar Levi.

Levi is in de wintermaanden een populaire wintersportbestemming en in de zomermaanden een ideaal startpunt voor vele outdooractiviteiten. Stap in de panoramische Express lift van Levi en ga naar de top. Daal vervolgens af via de mooie wandelpaden of rodel je weg naar beneden met de zomer rodelbaan. In het Pallas-Yllästunturi National Park loop je door een van de zuiverste luchten van Europa. Voor cultuurliefhebbers is er tevens een aantal kunstmusea van plaatselijke kunstenaars in de omgeving van Levi.

Levi, Lapland

Dag 3. Levi

Stap vandaag in de auto en ga op pad naar het Pallas-Yllästunturi National Park. Men zegt dat je hier de zuiverste lucht van Europa ervaart. Wandel over de paden langs de uitgestrekte landschappen en de ongerepte natuur. In dit park zijn er in totaal meer dan 500 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden in allerlei niveaus. Loop de negen kilometer langs Taivaskere circle trail naar de top van de Taivaskero berg. Deze wandeling start vanaf het bezoekerscentrum in Muonio. Ook mountainbikers en fietsers kunnen hier hun wielen laten rondddraaien.

Pallas-Yllästunturi National Park, Levi

Dag 4. Levi - Inari

Afstand: 180 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Kom meer te weten over het inheemse Sami-volk in het plaatsje Inari. Dit is het centrum van de Finse Sami cultuur met het gebouw Sajos als cultureel middelpunt. Stap binnen bij het Siida museum waar een gehele tentoonstelling is gewijd aan deze bevolking. Of vaar naar het eiland Ukko op het Inari meer en bekijk daar de offerplaats van de Sami bevolking. Eindig met een wandeling naar een van de uitzichtpunten in de buurt tijdens de middernachtzon en spot rendieren.

Inari, Lapland

Dag 5. Inari

Huur vandaag een boot en verken het immense Inari meer vanaf het water. Bezaaid met vele eilanden is dit meer een oase voor rustzoekers. De meeste eilanden zijn nog helemaal ongerept gebleven of er zijn kunstwerken van natuur te zien die gemaakt zijn door de Sami. Op sommige eilanden zijn open hutten gebouwd om te overnachten of er zijn huisjes te huur. Een van de vele eilanden op het meer is Ukko, een Sami offerplaats. Vroeger bracht het inheemse volk hier offers aan de god Ukko, de god van de donder op dit eiland. Nu is het de traditie om een munt in het water te gooien en een wens te doen.

Inari meer, Inari

Dag 6. Inari - Saariselkä

Afstand: 70 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Saariselkä is een toeristisch bergdorpje op ongeveer een uurtje van de Russische grens. Trek je wandelschoenen aan en ga op pad om het schitterende Urho Kekkonen Nationale park te verkennen. Er zijn verschillende gemarkeerde routes door de uitgestrekte natuur. In het centrum van dit dorpje zijn winkels, hotels en restaurants te vinden.

Urho Kekkonen Nationale park Saariselkä, Lapland

Dag 7. Saariselkä

Op een klein half uurtje rijden ten zuiden van Saariselkä ligt het gouddorp Tankavaara. In dit gebied vond aan het einde van de negentiende eeuw de eerste Lapse goudkoorts plaats. En nog steeds wordt hier naar goud gezocht. Een wel heel bijzonder fenomeen is de middernachtzon. Tussen half mei en eind juli is het in Saariselkä 24 uur per dag licht vanwege de noordelijke ligging.

Middernachtzon, Saariselkä

Dag 8. Saariselkä - Luosto

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Ga de ongerepte natuur in en verken het Pyhä-Luosto National Park te voet of per mountainbike vanuit Luosto. In dit oudste nationale park dwaal je langs eeuwenoude bomen en over ruige heuvels. Loop bijvoorbeeld naar de Isokuru kloof, een van de diepste kloven van het land en maak een mooie wandeling. Of duik in de Lampivaara Amethyst mijn om meer te weten te komen over deze eeuwenoude edelsteen en graaf er zelf ook een uit.

Luosto, Lapland

Dag 9. Luosto - Rovaniemi

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Je levert 's ochtends de camper in.

Geïnteresseerd in de noordelijke natuur van Lapland en de uitgestrekte bossen? Bezoek dan de tentoonstellingen van het wetenschappelijk centrum Pilke. Iedere dag van het jaar kun je op bezoek bij de kerstman In Santa Claus Village. Stap binnen in zijn kantoor in de enige echte Santa's Main Post Office. Bestempel hier je kerstkaarten met een speciale zegel en laat de kaart rond kerst bezorgen. Stap de poolcirkel over die dwars door het dorp loopt. In de Arctic Reindeer boerderij kun je de rendieren van dichtbij bekijken en zelfs voeren.

Santa Claus Village Rovaniemi

Dag 10. Rovaniemi

Je reist terug naar huis.

Noorderlicht Lapland

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 704 kilometer
Ballon!