Vraag offerte

  Finse Ronde

Welkom in het Land van Duizend Meren! Hoogtepunten van deze camperrondreis zijn Saimaa-meren bij de oude stad Savonlinna en indrukwekkende natuur van de nationale parken Oulanka en Koli. Verbaas je over de bijzondere architectuur, musea en havens in Vaasa en Helsinki en het UNESCO-stadje Rauma. Ook steek je de poolcirkel over voor een bezoekje aan het prachtige Lapland. Je sluit je camperreis af in een van de oudste stadjes van Finland: Porvoo!

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Zuid- en Centraal-Finland. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 2269 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Helsinki

Je reis begint in Helsinki.

Voor een vleugje Scandinavië en Rusland inéén reis je naar Helsinki. Het centrum van deze havenstad heeft veel interessante bezienswaardigheden: van de grote Russisch-Orthodoxe kathedraal tot de markthallen waar je het lekkerste van de Finse keuken proeft. Sla ook de omgeving van Helsinki niet over. De kust voor de Finse hoofdstad heeft maar liefst 300 eilanden, dus eilandhoppen is hier een fluitje van een cent! Je kunt zelfs een dagtocht maken naar Tallinn in Estland, aan de overkant van de Oostzee.

Helsinki, Zuid-Finland & Merengebied

Dag 2. Helsinki

Ga vandaag op zoek naar de geschiedenis van Helsinki en bekijk de historische gebouwen in de stad. Start bij het Senaatsplein. Dit is het grootste en belangrijkste plein van de stad. Loop hier zeker langs en bekijk een aantal van de mooiste gebouwen van de stad. Zo ligt het Senaatsplein aan de voet van de prachtige, ivoorwitte Domkerk. Andere gebouwen zijn de universiteit, de nationale bibliotheek en het regeringspaleis. Vervolg de weg naar de Oespenski kathedraal. Deze Russisch-Orthodoxe kathedraal is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Helsinki. Sluit de dag af met een lekker hapje in de markthallen van de stad. Dit is dé plek in Helsinki om de lokale keuken uit te proberen.

Senaatsplein, Helsinki

Dag 3. Helsinki - Rauma

Afstand: 260 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Je haalt 's middags de camper op in Helsinki en vervolgt je weg naar Rauma.

Word je tijdens een vakantie in het buitenland ook zo blij van vrolijk gekleurde huizen? Voeg Rauma, een havenstadje aan de Botnische Golf, dan zeker toe aan je Finland rondreis. Rauma heeft namelijk het grootste houten centrum van Scandinavië. Je slentert er langs 600 gekleurde houten huizen met prachtige details; net alsof je in een openluchtmuseum bent! Van de kronkelende, geplaveide straatjes tot de versieringen die door timmermannen zorgvuldig zijn aangebracht in de achttiende eeuw: Oud-Rauma is enorm fotogeniek.

Rauma, West-Finland

Dag 4. Rauma - Vaasa

Afstand: 240 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Op de hoofdstad Helsinki na, is Vaasa de meest internationale stad van Finland. Dit komt door de universiteit, die populair is bij buitenlandse studenten. Wandel langs de ruïnes van Oud Vaasa, proef gerookte vis in de markthal en waan je in een ander tijdperk in openluchtmuseum Stundars. Ga daarna op ontdekkingstocht door de Kvarken-archipel, een bijzonder geologisch gebied met duizenden eilanden. Om er te komen steek je de Replot-brug over, de langste brug van Finland.

Vaasa, West-Finland

Dag 5. Vaasa - Oulu

Afstand: 320 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Ontdek de verrassende stad Oulu waar stedelijke cultuur en een prachtige omgeving samenkomen. Pak de fiets en verken de eilanden Piksiaari en Hietasaari of bezoek een of meerdere musea. Ga op de foto met het standbeeld van Toripoliisi, de mascotte van de stad die de omgeving van de markthal Kauppahalli bewaakt. Ben je in de winterperiode in Oulu? De ijsvissers op de bevroren zee zijn een bijzonder gezicht.

Stadhuis, Oulu

Dag 6. Oulu - Rovaniemi

Afstand: 210 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Altijd al eens de poolcirkel willen overstappen? Laat je verrassen door het prachtige Lapland en breng een bezoek aan Rovaniemi waar het 's zomers nooit donker wordt door de ligging bij de poolcirkel. Ontmoet de kerstman in Santa Claus Village en stap hier de poolcirkel over. Het nabijgelegen Ounasvaara biedt in alle seizoenen veel recreatiemogelijkheden. Bezoek je de stad in de winter? Maak een sneeuwscootertocht, verken de adembenemende Korouoma-kloof of trek de uitgestrekte en ruige natuur in. Misschien spot je 's avonds het majestueuze noorderlicht.

Rovaniemi, Lapland

Dag 7. Rovaniemi

Geïnteresseerd in de noordelijke natuur van Lapland en de uitgestrekte bossen? Bezoek dan de tentoonstellingen van het wetenschappelijk centrum Pilke. Iedere dag van het jaar kun je op bezoek bij de kerstman In Santa Claus Village. Stap binnen in zijn kantoor in de enige echte Santa's Main Post Office. Bestempel hier je kerstkaarten met een speciale zegel en laat de kaart rond kerst bezorgen. Stap de poolcirkel over die dwars door het dorp loopt. In de Arctic Reindeer boerderij kun je de rendieren van dichtbij bekijken en zelfs voeren.

Santa Claus Village Rovaniemi

Dag 8. Rovaniemi - Nationaal Park Oulanka

Afstand: 200 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Geniet van de schone lucht en de vele wandelpaden in een van de bekendste nationale parken van Finland, het Nationaal Park Oulanka. Start bij het bezoekerscentrum voor de beste tips en tricks en ga op pad. Loop een van de bekendste wandelroutes, de kleine berenroute (Pieni Karhunkierros) van ongeveer twaalf kilometer lang of de grote berenroute (Karhunkierros) van zeker tachtig kilometer lang. Geniet van de schone lucht, vele kampvuurplekken, metershoge hangbruggen en schitterende watervallen.

Oulanka Nationaal Park

Dag 9. Nationaal Park Oulanka

Trek je wandelschoenen vandaag aan en ga op pad. Door het park lopen verschillende wandelroutes, waarvan de kleine en de grote berenroute toch wel de bekendste zijn. De kleine berenroute (Pieni Karhunkierros) is ongeveer twaalf kilometer lang en de grote berenroute (karhunkierros) is ongeveer tachtig kilometer lang. Deze laatste wordt vaak in vier tot tien dagen gelopen. Wandel langs de vele watervallen, over hangende bruggen en bekijk de vele uitzichtpunten, waaronder de Oulankakloof en de Ristikallio.

Wandelen, Oulanka Nationaal Park

Dag 10. Nationaal Park Oulanka - Kajaani

Afstand: 300 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Maak een pitstop in Kajaani, een plaats omringd door bossen en meren. Verken tijdens je verblijf hier de omgeving op een sportieve manier, op het water van het Oulujärvi-meer. Of neem de auto en rij er helemaal omheen. Het is een van de grootste meren van Finland, omringd door dennenbomen. Je komt gegarandeerd thuis met de mooiste plaatjes in deze sprookjesachtige omgeving.

Kajaani, Oulu

Dag 11. Kajaani - Nationaal Park Koli

Afstand: 180 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Nationaal Park Koli is de Finse natuur op zijn best. Je vindt er oneindige oerbossen, rotsen van miljarden jaren oud en een van de grootste meren van het land. De Finnen zijn er zo trots op, dat ze het natuurgebied uitriepen tot ‘nationaal uitzicht’. Wil je met eigen ogen zien waarom hier tientallen films zijn opgenomen? Een must-do is de wandeltocht naar de bergtop Ukko-Koli, voor het mooiste uitzicht van de regio. Of misschien verken je het park liever vanaf de rug van een paard, op de fiets of vanuit de kajak?

Nationaal Park Koli, Finland

Dag 12. Nationaal Park Koli - Savonlinna

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Te midden van het grootste merenstelsel, de Saimaa meren, ligt de prachtige oude stad Savonlinna. Tijdens je bezoek aan deze historische stad ben je letterlijk omringd door het water. Breng een bezoek aan het Kasteel Olavinlinna dat op een steil rotsachtig eiland prijkt. Stap aan boord van een stoomboot en ontdek de duizenden kleine eilanden, het blauwe water en de prachtige natuur. In het nabijgelegen gebied van de Punkaharju heuvelrug maak je kennis met de geschiedenis van de verdedigingslinie van het fort Kuikonniemen.

Savonlinna, Zuid-Finland en merengebied

Dag 13. Savonlinna

Ongeveer 45 kilometer ten noorden van Savonlinna ligt het Linnansaari Nationaal Park. Het eiland Linnansaari biedt uitgebreide wandelmogelijkheden. Vanuit het dorp Oravi vertrekken er rondleidingen naar het leefgebied van de zeldzame Saimaa ringelrob. De zeehond heeft zich in de voorbije decennia aangepast aan de leefomstandigheden in zoet water.

Linnansaari Nationaal Park, Savonlinna

Dag 14. Savonlinna - Porvoo

Afstand: 310 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

De geschiedenis komt tot leven in Porvoo, deze tweede oudste stad van Finland. Maak een mooie wandeling langs de rood geschilderde pakhuizen aan de rivier en in het oude stadscentrum. De vele houten huisjes en geplaveide straten met winkeltjes en restaurants zijn hier niet te missen. Het hoogtepunt is de kathedraal van de stad, schitterend gelegen op een heuvel. Daarachter ligt de kasteelheuvel waar de geschiedenis doorgaat. Hier zijn de overblijfselen van een van de grootste oude forten uit Finland te vinden.

Porvoo, Zuid-Finland & Merengebied

Dag 15. Porvoo - Helsinki

Afstand: 50 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Eiland Suomenlinna, Helsinki

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 2269 kilometer
Ballon!