Vraag offerte

  Duizenden meren en uitgestrekte bossen

Boek deze compacte camperrondreis door Zuid- en Oost-Finland en dompel je onder in de duizenden meren (misschien niet letterlijk). Je bezoekt de hoofdstad Helsinki, een havenstad op een landtong aan de Finse Golf. Ook maak je kennis met de grootste meren van Finland: de Saaima-meren bij Lappeenranta en Savonlinna. Bezoek de nationale parken bij Jyväskylä en verwonder je over de bijzondere scherenkust en historie van de oude stad Turku.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Zuid- en Oost-Finland. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 739 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Helsinki

Je reis begint in Helsinki.

Voor een vleugje Scandinavië en Rusland inéén reis je naar Helsinki. Het centrum van deze havenstad heeft veel interessante bezienswaardigheden: van de grote Russisch-Orthodoxe kathedraal tot de markthallen waar je het lekkerste van de Finse keuken proeft. Sla ook de omgeving van Helsinki niet over. De kust voor de Finse hoofdstad heeft maar liefst 300 eilanden, dus eilandhoppen is hier een fluitje van een cent! Je kunt zelfs een dagtocht maken naar Tallinn in Estland, aan de overkant van de Oostzee.

Helsinki, Zuid-Finland & Merengebied

Dag 2. Helsinki - Porvoo

Afstand: 50 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je haalt 's middags de camper op in Helsinki en vervolgt je weg naar Porvoo.

De geschiedenis komt tot leven in Porvoo, deze tweede oudste stad van Finland. Maak een mooie wandeling langs de rood geschilderde pakhuizen aan de rivier en in het oude stadscentrum. De vele houten huisjes en geplaveide straten met winkeltjes en restaurants zijn hier niet te missen. Het hoogtepunt is de kathedraal van de stad, schitterend gelegen op een heuvel. Daarachter ligt de kasteelheuvel waar de geschiedenis doorgaat. Hier zijn de overblijfselen van een van de grootste oude forten uit Finland te vinden.

Porvoo, Zuid-Finland & Merengebied

Dag 3. Porvoo - Lappeenranta

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Aan het Saaimameer, het grootste meer van Finland, ligt de stad Lappeenranta. Op slechts anderhalf uur rijden van de Russische grens zijn de Russische invloeden met name zichtbaar in het oudste deel van de stad, het Fort. Neem een kijkje bij het South Karelia Museum en kom meer te weten over de geschiedenis van de regio. Ook de orthodoxe kerk in het fort is gebouwd door de Russen. Door de ligging aan het grote Saaimameer, mag een uitstapje per boot of kano niet ontbreken. Vaar tussen de vele eilanden door en sluit af op het stadsstrand Myllysaari.

Lappeenranta, Zuid-Finland & Merengebied

Dag 4. Lappeenranta - Savonlinna

Afstand: 150 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Te midden van het grootste merenstelsel, de Saimaa meren, ligt de prachtige oude stad Savonlinna. Tijdens je bezoek aan deze historische stad ben je letterlijk omringd door het water. Breng een bezoek aan het Kasteel Olavinlinna dat op een steil rotsachtig eiland prijkt. Stap aan boord van een stoomboot en ontdek de duizenden kleine eilanden, het blauwe water en de prachtige natuur. In het nabijgelegen gebied van de Punkaharju heuvelrug maak je kennis met de geschiedenis van de verdedigingslinie van het fort Kuikonniemen.

Savonlinna, Zuid-Finland en merengebied

Dag 5. Savonlinna

Ongeveer 45 kilometer ten noorden van Savonlinna ligt het Linnansaari Nationaal Park. Het eiland Linnansaari biedt uitgebreide wandelmogelijkheden. Vanuit het dorp Oravi vertrekken er rondleidingen naar het leefgebied van de zeldzame Saimaa ringelrob. De zeehond heeft zich in de voorbije decennia aangepast aan de leefomstandigheden in zoet water.

Linnansaari Nationaal Park, Savonlinna

Dag 6. Savonlinna - Nationaal Park Koli

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Nationaal Park Koli is de Finse natuur op zijn best. Je vindt er oneindige oerbossen, rotsen van miljarden jaren oud en een van de grootste meren van het land. De Finnen zijn er zo trots op, dat ze het natuurgebied uitriepen tot ‘nationaal uitzicht’. Wil je met eigen ogen zien waarom hier tientallen films zijn opgenomen? Een must-do is de wandeltocht naar de bergtop Ukko-Koli, voor het mooiste uitzicht van de regio. Of misschien verken je het park liever vanaf de rug van een paard, op de fiets of vanuit de kajak?

Nationaal Park Koli, Finland

Dag 7. Nationaal Park Koli - Jyväskylä

Duizenden glinsterende meren, unieke architectuur, cultuur, interessante evenementen en drie Nationale Parken binnen handbereik. De stad Jyväskylä, nabij de adembenemende natuur, is een prachtige plek om te bezoeken. Pak de fiets en ontdek de meesterlijke gebouwen, ontworpen door de wereldberoemde architect Alvar Aalto. Bezoek de oude kerk van Petäjäsvesi en bewonder het uitzicht vanaf de Oravivuori Triangulatietoren over het langwerpige Päijännemeer. Beide behoren tot het UNESCO Werelderfgoed. In het Nationaal park Pyhä-Häkki tref je de oudste pijnboom aan.

Jyvaskla, West-Finland

Dag 8. Jyväskylä - Turku

Aan de idyllische scherenkust van Zuidwest-Finland ligt een van de belangrijkste havens van de Oostzee, Turku. Het oudste gebouw van de stad is de kathedraal, die tevens de enige middeleeuwse kathedraal van Finland is. Bezoek het Turku Art Museum en loop richting het hart van het centrum voor een heerlijke lunch in de markthal Turun Kauppahalli. Wandel over de boulevard en boek een rondleiding in het imposante kasteel van Turku of geniet van een rondvaart langs de eilanden van de Archipel van Turku.

Kathedraal, Turku

Dag 9. Turku

Voor de kust van Turku ligt de Finse eilandengroep de Archipel van Turku. Maak gebruik van de veerpontjes of de bruggen die de eilanden met elkaar verbinden en ontdek de pittoreske havenstadjes en ongerepte natuur. Het idyllische kuststadje Naantali is zeker een bezoek waard. Wandel over de kasseien straatjes en langs vele oude houten huizen gelegen rondom een levendige haven.

Archipel van Turku

Dag 10. Turku - Helsinki

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Je levert 's ochtends de camper in.

Ga vandaag op zoek naar de geschiedenis van Helsinki en bekijk de historische gebouwen in de stad. Start bij het Senaatsplein. Dit is het grootste en belangrijkste plein van de stad. Loop hier zeker langs en bekijk een aantal van de mooiste gebouwen van de stad. Zo ligt het Senaatsplein aan de voet van de prachtige, ivoorwitte Domkerk. Andere gebouwen zijn de universiteit, de nationale bibliotheek en het regeringspaleis. Vervolg de weg naar de Oespenski kathedraal. Deze Russisch-Orthodoxe kathedraal is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Helsinki. Sluit de dag af met een lekker hapje in de markthallen van de stad. Dit is dé plek in Helsinki om de lokale keuken uit te proberen.

Senaatsplein, Helsinki

Dag 11. Helsinki

Je reist terug naar huis.

Eiland Suomenlinna, Helsinki

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 739 kilometer
Ballon!