Vraag offerte

  Langs de kust van Normandië & Bretagne

Ga op pad naar de mooiste plekjes in Noordwest-Frankrijk en ontdek de prachtige regio's Normandië en Bretagne. Verwonder je over de witte kliffen bij Étretat, de invasiestranden bij Caen en de pittoreske vissersdorpjes met kleurrijke havens. In Bretagne wordt kust wat ruiger en wisselen rotsen, zandstranden en schiereilanden elkaar af. Je bezoekt de prehistorische megalieten van Carnac en de roze granieten kust bij Perros-Guirec. Uiteraard ontbreekt het unieke eilandje Mont Saint-Michél met de middeleeuwse abdij niet in deze reis!

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Frankrijk. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar. Het is eventueel ook mogelijk een camper op te halen in Parijs of Nantes. Je mag je eigen auto dan gratis parkeren op het terrein van de verhuurder.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 2437 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Camper ophalen in Amsterdam

Afstand: 430 km || Reistijd: ongeveer 5½ uur  

Je reis begint in Amsterdam, hier haal je je camper op. Vervolgens rijd je naar Saint-Valery-sur-Somme.

Je haalt in de omgeving van Amsterdam je camper op en na de uitleg kun je op pad. Omdat dit enige tijd kan duren, raden we je aan de eerste dag niet te veel te gaan rijden. In deze route kiezen is de eerste nacht in Saint-Valery-sur-Somme. Deze eerste nacht kun je natuurlijk ook nog eerder plannen in België of het zuiden van Nederland.

Vrijheid blijheid met je camper

Dag 2. Saint-Valery-sur-Somme - Étretat

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Het historische dorpje Étretat is een van de mooiste kustplaatsjes van West-Frankrijk. In het charmante centrum vind je allerlei mooie gebouwen en vakwerkhuizen en een oude, houten markthal. De beroemde kliffen en krijtrotsen prijken al jaren op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn de belangrijkste trekpleister van Étretat.

Krijtrotsen

Dag 3. Étretat - Honfleur

Afstand: 50 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Een prachtig havenstadje met oude huizen en smalle straatjes. Honfleur is een architectonisch hoogstandje aan de Normandische kust. Het is ontstaan in de elfde eeuw en door de strategische ligging aan de monding van de Seine werd het al snel een bruisende havenstad. In het begin alleen als vissershaven, maar later ook als handelsstad en scheepswerf. De monumentale panden in de haven zijn vaak geschilderd door grootmeesters, zoals Monet en Courbet. De haven is nog steeds het kloppende hart van de stad met veel restaurants en cafés.

Gekleurde huizen in Honfleur

Dag 4. Honfleur - Caen

Afstand: 70 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Caen is de hoofdstad van Normandië en wordt ook wel de stad met honderd torens genoemd vanwege de vele klokkentorens die boven de stad uitsteken. De stad werd in de elfde eeuw door Willem de Veroveraar gesticht. In de Tweede Wereldoorlog werd het vooral bekend vanwege de slag om Normandië en de slag om Caen. Het huidige Caen werd herbouwd rond de enkele bewaard gebleven en gerestaureerde monumenten. Tegenwoordig is het een levendige, groene stad met mooie kalkstenen gebouwen.

Caen

Dag 5. Caen - Mont Saint-Michel

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Mont Saint-Michel behoort tot de populairste bezienswaardigheden in Frankrijk en staat sinds 1979 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bijzonder aan Mont Saint-Michel zijn de sterke getijdenverschillen waar het eilandje bekend om staat. Bij vloed is de heuvel omgeven door water maar bij eb kun je om Mont Saint-Michel wadlopen. Natte voeten zijn niet uitgesloten!

Mont Saint-Michel

Dag 6. Mont Saint-Michel - Dinan

Afstand: 60 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Een werkelijk schilderachtig plaatsje, dat is Dinan. Je vindt hier tal van bijzondere, historische gebouwen. Bewonder de mooie bouwstijlen van de Saint-Sauveur basiliek en het kasteel van Dinan. Een wandeling door de Rue du Jerzual mag je ook zeker niet overslaan, dit is een van de meest gefotografeerde straatjes in Dinan.

Dinan vakwerkhuizen

Dag 7. Dinan - Perros-Guirec

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Perros-Guirec ligt aan de kust van Bretagne waar zandstranden en roze granieten rotsen elkaar afwisselen. Ploumanac’h is een oud vissersdorp bij Perros-Guirec en het is de belangrijkste toeristische trekpleister van deze Côte-d'Armor. Behalve een vissershaven, heeft de stad verschillende fijne zandstranden en de kenmerkende vuurtoren op de rotsen. Het turkooizen water van de Atlantische Oceaan nodigt uit voor een verkoelende duik en is ideaal voor watersporten.

Perros Guirec

Dag 8. Perros-Guirec

Voor de kust bij Perros-Guirec ligt het schitterende vogelparadijs, Les Sept Îles. Deze zeven eilanden kan je met een boottocht bezoeken. Ook het gebied rond Ploumanac'h is een natuurgebied. Natuurlijk behoren de roze rotsen hiertoe, maar je kan een fikse wandeling maken die ook door het mooie binnenland gaat. Over wandelen gesproken, het wandelpad Sentier des Douaniers, het Douanierspad loopt hier ook langs de kust. Absoluut een prachtige route!

Sept Iles, Perros Guirec

Dag 9. Perros-Guirec - Brest

Afstand: 100 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De stad Brest ligt in Finistère, het uiterste noordwestelijke deel van Bretagne. Een hoogtepunt van de stad is het Kasteel van Brest, gebouwd als een fort met stevige vestingmuren. Het kasteel is een van de weinige overblijfselen uit de middeleeuwse geschiedenis van de stad. Brest werd namelijk zwaar gebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig herbergt dit robuuste kasteel het Marinemuseum, waar je meer te weten komt over de scheepsbouw van vroeger en nu. Na een bezoek kun je heerlijk flaneren over de promenade Cours Dajot en genieten van het uitzicht over de baai van Brest.

Kasteel van Brest

Dag 10. Brest - Quiberon

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Aan de zuidkust van Bretagne, in een ruige omgeving, ligt het prachtige Quiberon. Dit schiereiland is geliefd om haar mooie natuur, afgewisseld met authentieke vissersdorpjes. In het westen, langs de Côte Sauvage, vind je grotten, kliffen en afgelegen strandjes. In het oosten vooral witte zandstranden met baaitjes. Je kunt er afwisselende wandelingen maken door de duinen en langs de kust. Op het schiereiland kun je veel watersporten beoefenen en struinen door pittoreske plaatsjes.

Quiberon

Dag 11. Quiberon

Carnac is een beroemde bezienswaardigheid op een half uurtje rijden van Quiberon. Het is bekend vanwege de talrijke prehistorische monumenten die je in de omgeving vindt. De monumenten bestaan uit rechtopstaande stenen of megalieten, die afzonderlijk of in steencirkels zijn opgetrokken. Ook vind je er andere vreemde bouwsels zoals dolmen (hunebed) en tumuli (grafheuvel).

Carnac

Dag 12. Quiberon - Angers

Afstand: 240 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Welkom in Angers! Deze levendige studentenstad heeft dankzij de tienduizenden studenten een echte café-cultuur. Bezoek het imposante Château d’Angers met zijn zeventien massieve torens en het grootste wandtapijt ter wereld. Het honderd meter lange meesterwerk beeldt de apocalyps uit. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn de kathedraal van Angers en het imposante vakwerkhuis Maison d'Adam.

Angers

Dag 13. Angers - Reims

Afstand: 430 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

In het hart van de champagnestreek ligt de stad Reims. Een stad met een rijke historie die terug te vinden is in de indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de beroemde kathedraal (Notre-Dame) van Reims. Dit monument prijkt op de lijst van werelderfgoed van de UNESCO. Verken de prachtige omgeving door het rijden van de Route de Champagne, kom meer te weten over de wijnbouw en breng een bezoek aan een van de bekende champagnehuizen.

Reims

Dag 14. Reims - Amsterdam

Afstand: 440 km || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 2437 kilometer
Ballon!