Vraag offerte

  Provence en de Route Napoleon

De keizerlijke Route Napoleon gecombineerd met de indrukwekkende landschappen van de Provence en de Alpen. Deze camperreis heeft het allemaal! Je bezoekt de mondaine badplaats Cannes aan de Côte d'Azur en de havenstad Marseille met haar vele bezienswaardigheden. Ook verblijf je bij de grootste kloof van Europa, de Gorges du Verdon in de omgeving van Moustiers-Sainte-Marie. Het is heerlijk toeren door het afwisselende Franse landschap, via pittoreske plaatsen met pleinen en marktjes. Maak je de langere route, dan komt daar ook nog het prachtige meer van Annecy en de Ardèche bij.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Frankrijk. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar. Het is eventueel ook mogelijk een camper op te halen in Parijs of Nantes. Je mag je eigen auto dan gratis parkeren op het terrein van de verhuurder.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Camper ophalen in Amsterdam

Afstand: 530 km || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Je reis begint in Amsterdam, hier haal je je camper op. Vervolgens rijd je naar Nancy.

Je haalt in de omgeving van Amsterdam je camper op en na de uitleg kun je op pad. Omdat dit enige tijd kan duren, raden we je aan de eerste dag niet te veel te gaan rijden. In deze route kiezen we de eerste nacht bij Nancy. Deze eerste nacht kun je natuurlijk ook nog eerder plannen in België of het zuiden van Nederland.

Vrijheid blijheid met je camper

Dag 2. Nancy - Annecy

Afstand: 480 km || Reistijd: ongeveer 5 uur  

De stad Annecy ligt midden in de Franse Alpen en grenst aan het beroemde meer van Annecy. Dit is het één na grootste meer van Frankrijk en erg geliefd bij toeristen. Annecy zelf wordt ook wel het Venetië van de Alpen genoemd, doordat er vele kanalen en bruggen door de stad heen lopen.

Annecy

Dag 3. Annecy

Annecy heeft een prachtig oud centrum met smalle straatjes, gekleurde huisjes en vele kanalen die door de stad naar het meer lopen. Er zijn ook een aantal fraaie oude kerken te vinden in de stad en aan de rand van de stad staat een mooi kasteel wat bezocht kan worden. Het symbool van de stad Annecy is het Palais de I'Isle en stamt uit de twaalfde eeuw. Nu is het een beschermd Frans monument en is er een museum in gevestigd. Men zegt dat het Palais de IÍsle één van de meest gefotografeerde monumenten van Frankrijk is.

Palais de Lisle, Annecy

Dag 4. Annecy - Grenoble

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Grenoble is een echte geschiedenisstad waar veel te ontdekken en te zien valt. Het historische centrum is voorzien van prachtige gotische gevels, kleine steegjes en een tal van restaurantjes. Een bekende attractie is de kabelbaan van Grenoble, die ook wel bubbels wordt genoemd. Op zo'n 500 meter hoogte stap je uit bij Fort de la Bastille, waarvandaan je een schitterend uitzicht over de omgeving hebt.

Grenoble overview

Dag 5. Grenoble - Moustiers-Sainte-Marie

Afstand: 210 km || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Van Grenoble naar Moustiers-Sainte-Marie rij je grotendeels over de Route Napoleon. De beroemde keizer keerde na zijn ballingschap via deze route terug van Elba naar Parijs. Deze toeristische autoroute via de N85 wordt gemarkeerd met het keizerlijke adelaarsteken en loopt via Gap en Digne-Les-Bains.

Welkom in Moustiers-Sainte-Marie! Dit authentieke plaatsje in de Provence is de poort naar de beroemde kloof, de Gorges du Verdon. Het dorpje heeft veel oude middeleeuwse straatjes en gezellige pleintjes met terrasjes. Naast de beroemde Gorges is een echte trekpleister van het dorpje het Lac de Sainte Croix, een groot, azuurblauw stuwmeer, waar je kan zwemmen, zonnebaden, waterfietsen of kanoën.

Gorges du Verdon Provence

Dag 6. Moustiers-Sainte-Marie

Stap vandaag in de auto en bezoek de Gorges du Verdon. Deze grootste kloof van Europa kan je met een kajak, waterfiets of boot verkennen. De indrukwekkende rotsen bieden nestplaatsen aan onder andere vale gieren. Voor wandelliefhebbers loopt er een wandelpad door de rotswand langs het water. De kloof mondt uit in het stuwmeer Lac Sainte-Croix-du-Verdon. Ooit lag hier het dorpje Salles-sur-Verdon, wat bij het creëren van het stuwmeer op de oostelijke oever weer is opgebouwd. Vanaf de wandelpaden en mountainbikeroutes heb je een mooi uitzicht op het intens blauwe water in de diepte.

Gorges du Verdon Provence

Dag 7. Moustiers-Sainte-Marie - Cannes

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Een paar honderd jaar geleden was Cannes nog een klein dorpje, voordat het werd ontdekt door de aristocratie die er luxe vakantievilla's liet bouwen. Je kent Cannes misschien ook van het jaarlijks terugkerende filmfestival, waarbij de stad wordt bedolven onder de wereldsterren. Cannes heeft prachtige zandstranden waar je heerlijk een middag kan doorbrengen. Flaneer over de boulevard de la Croisette en bekijk de exclusieve winkels van Cannes. Vooral in de avond is de boulevard echt de plek waar je moet zijn.

Cannes

Dag 8. Cannes

Het oudste gedeelte van Cannes is het op een heuvel gelegen Le Suquet. Dit gedeelte van de stad stamt nog uit de middeleeuwen. Vroeger was dit het domein van de vissers. Wandel door de vele knusse steegjes en romantische straatjes die de stad rijk is en loop naar de top van de heuvel. Hier staan een oude kerk, kasteel en middeleeuwse verdedigingsmuren. Ook heb je er een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en Cannes. In het kasteel (Chateau de la Castre) bevindt zich een museum met primitieve kunst uit onder andere Tibet en Noord-Amerika. Beklim de 109 treden van de toren voor een schitterend uitzicht.

Le Suquet Cannes

Dag 9. Cannes - Marseille

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Welkom in de absolute parel van Côte d’Azur; de oude stad Marseille. 's Ochtends breng je een bezoek aan Notre-Dame de la Garde, je luncht met verse vis op de markt of aan de haven en sluit je dag af aan het strand. Deze stad is een combinatie van stad, strand, natuur én cultuur. Van de Romeinen tot de Zonnekoning: iedereen heeft een stempel op de stad gedrukt.

Oude haven Marseille

Dag 10. Marseille

Een perfecte plek om je bezoek aan Marseille te beginnen is de jachthaven Le Vieux-Port. De oorsprong van de haven dateert uit de vijftiende eeuw en wordt 'bewaakt' door twee grote forten. Het autovrije gebied is tegenwoordig een gezellige plek waar toeristen terecht kunnen voor de leuke winkeltjes en restaurants, of om de boten in de haven te bekijken.

Jachthaven Marseille

Dag 11. Marseille - Beaune

Afstand: 470 km || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

Struin rustig een dagje (of meerdere) rond in de charmante stad Beaune. Hier, tussen de stadsmuren, vind je mooie bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan Hôtel-Dieu, een oud hospitaal uit 1443, met de kenmerkende dakpannen in vrolijke patronen. Slenter langs de middeleeuwse vakwerkhuizen en sluit de dag af op een van de gezellige terrasjes met een goed glas wijn. Veel reizigers vinden Beaune namelijk de hoofdstad van de Bourgondische wijnen.

Het centrum van Beaune, Bourgogne

Dag 12. Beaune - Amsterdam

Afstand: 770 km || Reistijd: ongeveer 8 uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Ballon!