Vraag offerte

  De Peloponnesos

Maak een rondreis per huurcamper door Griekenland en bezoek unieke Griekse oudheden. De Peloponnesos is een groot schiereiland ten zuiden van het vasteland van Griekenland. Behalve het prachtige bergachtige landschap is een bezoek aan dit gebied zeer de moeite waard vanwege de vele oudheidkundige vindplaatsen als het theater van Epidaurus, de ruïnes van Olympia en de overblijfselen van Sparta, Mycene en Korinthe

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Griekenland. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1029 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Athene

Je reis begint in Athene.

De Griekse hoofdstad voelt als het ware als één groot openluchtmuseum aan. Op vrijwel iedere straathoek kom je ruïnes uit de Oudheid tegen. Bezoek zeker de Akropolis, hét symbool van Athene. Deze tafelberg heeft niet alleen tientallen tempels, maar ook het mooiste uitzicht van de stad. Ga daarna op zoek naar schatten in het Nationaal Archeologisch Museum, bezoek het Olympisch Stadion of slenter door schilderachtige wijkjes als Pláka en Anafiotika.

Athene, Griekenland

Dag 2. Athene

Het is de combinatie van historische bouwwerken en afwisseling in wijken wat Athene zo'n leuke stad maakt. Slenter door de wirwar van smalle straatjes en trappen van Pláka en langs de kleine witte huisjes met gekleurde deuren van de wijk Anafiotika. Heb je het Amfitheater van Dionysos al gezien? Of ga op zoek naar de Romeinse én Griekse Agora.

Plaka, Athene

Dag 3. Athene - Patras

Afstand: 210 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Je haalt 's middags de camper op in Athene en vervolgt je weg naar Patras.

Een echte havenstad en een van de grootste steden van Griekenland. Vanuit Italië gaat een veerboot naar deze stad toe. Maak een mooie wandeling door de stad en bekijk de vele historische bouwwerken. Stop bij de Agios Andreas kerk, de Roman Odeon en het kasteel prachtig gelegen op een heuvel. Spinney Park, vlakbij het kasteel, is ideaal om te picknicken en doorheen te dwalen als je even wilt ontsnappen aan de zon.

Patras

Dag 4. Patras - Olympia

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Ga terug naar de plek waar de allereerste Olympische Spelen zijn gehouden! Nu is het oude Olympia een van de bekendste Griekse bezienswaardigheden. Treed in de voetsporen van de Grieken en wandel langs de vele archeologische vindplaatsen, waaronder de Tempel van Zeus en Hera en het stadion. Neem ook vooral een kijkje in het Archeologisch museum, waarbij het beeld Hermes van Praxiteles toch wel het pronkstuk is.

Olympia

Dag 5. Olympia

In het stadion werden vele sportactiviteiten gehouden en opgedragen aan de god Zeus. Een perfecte plek om in de oude tijd sport te beoefenen. Het was een enorm stadion, compleet met stoelen gemaakt van modder en een start- en finishlijn van twee steenmarkeringen. In 2004 werden de oude tijden nog herbeleefd, toen hier een kogelslinger evenement werd gehouden als onderdeel van de Olympische Spelen van Athene.

Olympia

Dag 6. Olympia - Pylos

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Pylos is een pittoresk havenplaatsje aan de zuidwest kust van de streek Messinia. Op de terrassen op het plein en aan de haven zit het vaak vol leven en gezelligheid. In het archeologisch museum kom je meer te weten over de lange geschiedenis van de stad. Een bezoek aan het Niokastro kasteel en het paleis van Nestor maken dit helemaal compleet. Vanaf de haven kun je met een boottocht mee naar de verschillende eilandjes voor een cultureel uitstapje of om te genieten van de stranden.

Pylos Griekenland

Dag 7. Pylos - Mystras

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Mystras is een spookstadje op een steile heuvel, waar enkel nog een paar nonnen in een oud klooster wonen. Wandel door de indrukwekkende oude stad, vol met goed bewaard gebleven bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de overblijfselen van het paleis van de despoten, een groot complex dat uit meerdere gebouwen bestaat. De despoten en hun families woonden in de paleizen, leden van de aristocratie woonden waarschijnlijk in de huizen rondom de paleizen.

Mystras Griekenland

Dag 8. Mystras - Monemvasia

Afstand: 90 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

In de middeleeuwse stad Monemvasia waan je je terug in de tijd. Via een langgerekte dijk bereik je het magisch verborgen stadje op een klein schiereiland. Wandel door de smalle steegjes langs traditionele huizen gebouwd onder Venetiaanse invloed. Het archeologisch museum van Monemvasia neemt je mee in de geschiedenis van de Byzantijnse beeldhouwkunst en keramiek. Hoog op de heuvel van het eiland ligt de ruïne van het fort van Monemvasia. Daal af via de stenen trappen naar de oude beneden stad. Proef de lokale keuken en geniet van het adembenemende uitzicht over zee.

Monemvasia

Dag 9. Monemvasia

Bezoek vandaag het archeologisch museum, gevestigd in een kerk uit het jaar 956. Een waardevol museum met een grote collectie van Byzantijnse beeldhouwkunst en keramiek. Het dorpsplein vormt het trefpunt voor de lokale bevolking. Strijk neer op een van de kleine terrasjes verborgen in de nissen van de huizen en geniet vanaf dit punt van het schitterende uitzicht over de zee.

Archeologisch museum, Monemvasia

Dag 10. Monemvasia - Epidaurus

Afstand: 240 km || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Epidaurus is een van de meest populaire archeologische vindplaatsen in Griekenland. Het best bewaarde theater van het land is hier ongetwijfeld de reden voor. Het theater staat bekend om zijn geweldige akoestiek, met een beetje geluk kun je hier zelfs nog een voorstelling bijwonen. Zo niet, geniet dan bovenaan van het prachtige uitzicht op het theater en de groene omgeving van de Peloponnesos. Een stukje verderop bekijk je de heilige tempel van Asklepios.

Epidaurus Griekenland

Dag 11. Epidaurus - Athene

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Start vandaag boven op de berg de Akropolis. Omdat de oude Grieken de Akropolis als heilig beschouwden, staan hier veel tempels en andere overblijfselen. De Parthenon tempel en de Athena tempel op de berg, de Poort van Propyleeën en de Nikè tempel zijn slechts enkele voorbeelden. Wil je voor of na je bezoek aan de Akropolis nog meer te weten komen over deze bijzondere berg? Bezoek dan het Akropolis Museum. De collectie omvat bijna 4.000 voorwerpen die op de Akropolis zijn gevonden.

Akropolis, Athene

Dag 12. Athene

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Stranden, Athene

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1029 kilometer
Ballon!