Vraag offerte

  Griekse goden en godinnen

Waarom niet per huurcamper door Griekenland reizen? Je vliegt in een paar uur naar de Griekse hoofdstad Athene waarvandaan je een prachtige reis over het Griekse vasteland en de Peloponnesos maakt. Onderweg kun je indrukwekkende antieke plaatsen als Epidaurus, Delphi of Olympia bezoeken, maar je geniet ook van het goede Griekse leven met zijn heerlijke klimaat, vele leuke strandjes en restaurantjes. En goede campings zijn er volop.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Griekenland. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Athene

Je reis begint in Athene.

De Griekse hoofdstad voelt als het ware als één groot openluchtmuseum aan. Op vrijwel iedere straathoek kom je ruïnes uit de Oudheid tegen. Bezoek zeker de Akropolis, hét symbool van Athene. Deze tafelberg heeft niet alleen tientallen tempels, maar ook het mooiste uitzicht van de stad. Ga daarna op zoek naar schatten in het Nationaal Archeologisch Museum, bezoek het Olympisch Stadion of slenter door schilderachtige wijkjes als Pláka en Anafiotika.

Athene, Griekenland

Dag 2. Athene

Het is de combinatie van historische bouwwerken en afwisseling in wijken wat Athene zo'n leuke stad maakt. Slenter door de wirwar van smalle straatjes en trappen van Pláka en langs de kleine witte huisjes met gekleurde deuren van de wijk Anafiotika. Heb je het Amfitheater van Dionysos al gezien? Of ga op zoek naar de Romeinse én Griekse Agora.

Plaka, Athene

Dag 3. Athene - Volos

Afstand: 320 km || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Je haalt 's middags de camper op in Athene en vervolgt je weg naar Volos.

Aan de azuurblauwe baai van de Pagasitische Golf schittert de stad Volos. In het oude stadsdeel brengt de dagelijkse markt veel leven in de brouwerij. Marktkoopmannen prijzen luidkeels hun verse vis en lokale producten aan. Fiets of wandel daarna over de promenade naar de haven waar een replica van het mythische schip Argo ligt. Heb je zin in een wandeling? Volg dan het Centaurs' wandelpad door de dichte bossen, langs kleine watervallen en kabbelende stroompjes. Een goede manier om de dag af te sluiten is met een traditionele mezedes (soort Griekse tapas) en een karaf tsipouro (de lokale sterke drank).

Volos

Dag 4. Volos - Athos

Afstand: 340 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Ervaar de religieuze en spirituele sfeer op het afgelegen schiereiland Athos. Hier bevindt zich de heilige berg Athos. De berg is het spirituele centrum van twintig orthodoxe kloosters uit de tiende tot de zestiende eeuw. Alleen mannelijke bezoekers mogen tot de kloosters toetreden. Maar wees niet getreurd want iedereen mag de indrukwekkende kloosters van een afstand bekijken met een bootexcursie! Vaar langs de kust en bekijk de kloosters die tegen de rotswanden van Mount Athos gebouwd zijn. Zo is het Simonopetra klooster een prachtige verschijning hoog op een rots.

Mount Athos

Dag 5. Athos

Op Mount Athos bevinden zich in totaal twintig verschillende kloosters, waarvan drie niet-Griekse kloosters. Zo heb je het Servisch-orthoxe klooster Hilandar, het Bulgaarse klooster Zografou en het Russische klooster Agios Panteleimon. Vooral de groene daken en grote klokken maken van het Russisch klooster een opvallend gebouw. Het grootste, belangrijkste én oudste klooster is Megisti Lavra. Het klooster bestaat al sinds 936.

Mount Athos

Dag 6. Athos - Thessaloniki

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Ontdek de levendige stad Thessaloniki met een rijke historie van de Byzantijnse cultuur. Begin met een wandeling aan de kust over de boulevard naar de Witte toren, hét symbool van Thessaloniki. Ooit was de toren nog onderdeel van de Byzantijnse stadsmuur die je hogerop in het oude centrum Ano Poli vindt. Verspreid door de stad kom je archeologische overblijfselen tegen, zoals de enorme Boog van Galerius. Snuffel rond op de markten van Thessaloniki en ontdek leuke hebbedingetjes, lokale etenswaren en de geurigste kruiden.

Thessaloniki

Dag 7. Thessaloniki - Meteora

Afstand: 230 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Stel je een sprookjesachtige vallei met enorme rotsformaties voor waar uit het niets zwevende kloosters tevoorschijn komen. Dat zijn de indrukwekkende Meteora kloosters! De eeuwenoude Byzantijnse kloosters lijken bijna samengesmolten met de torenhoge rotsen waar ze op staan. De meeste zijn nog bewoond door monniken en nonnen. De Grote Meteora is de grootste van allemaal. Bewonder de mooiste fresco's in het klooster van Agios Nikolaos Anapafsas, wandel over de brug naar het klooster van Agios Stefanos en trotseer de klim naar het hoogst gelegen klooster van Agia Triada.

Meteora

Dag 8. Meteora

Rijd met de auto een rondweg van ongeveer veertien kilometer langs de bijzondere Meteora kloosters. Vanaf de parkeerplaatsen is het vaak alleen nog een korte wandeling naar de ingang. Het klooster Ypapanti is het enige klooster dat tegen de rotswand aangebouwd is en alleen te voet bereikbaar is. In ongeveer een uur wandel je naar dit unieke klooster toe. Verken ook zeker de omgeving van deze schitterende rotsformaties. Zo zijn er wandelroutes dwars door de vallei of naar uitkijkpunten waarbij je goed zicht hebt op de kloosters.

Meteora

Dag 9. Meteora - Delphi

Afstand: 230 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Wie aan Delphi denkt, denkt vast en zeker ook aan het Orakel van Delphi. Grieken vroegen het orakel om advies en lieten de toekomst voorspellen. Nu maakt het orakel onderdeel uit van het oude Delphi, een bijzondere plek vol met opgravingen en ruïnes uit de zevende eeuw voor Christus. De nieuwe stad Delphi ligt net even verderop. Voel de geschiedenis en wandel langs de tempel van Apollo, de schatkamers, het amfitheater en het oude stadion van de Pythische Spelen. Een uniek stukje werelderfgoed van UNESCO!

Delphi

Dag 10. Delphi - Patras

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Een echte havenstad en een van de grootste steden van Griekenland. Vanuit Italië gaat een veerboot naar deze stad toe. Maak een mooie wandeling door de stad en bekijk de vele historische bouwwerken. Stop bij de Agios Andreas kerk, de Roman Odeon en het kasteel prachtig gelegen op een heuvel. Spinney Park, vlakbij het kasteel, is ideaal om te picknicken en doorheen te dwalen als je even wilt ontsnappen aan de zon.

Patras

Dag 11. Patras - Olympia

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Ga terug naar de plek waar de allereerste Olympische Spelen zijn gehouden! Nu is het oude Olympia een van de bekendste Griekse bezienswaardigheden. Treed in de voetsporen van de Grieken en wandel langs de vele archeologische vindplaatsen, waaronder de Tempel van Zeus en Hera en het stadion. Neem ook vooral een kijkje in het Archeologisch museum, waarbij het beeld Hermes van Praxiteles toch wel het pronkstuk is.

Olympia

Dag 12. Olympia

In het stadion werden vele sportactiviteiten gehouden en opgedragen aan de god Zeus. Een perfecte plek om in de oude tijd sport te beoefenen. Het was een enorm stadion, compleet met stoelen gemaakt van modder en een start- en finishlijn van twee steenmarkeringen. In 2004 werden de oude tijden nog herbeleefd, toen hier een kogelslinger evenement werd gehouden als onderdeel van de Olympische Spelen van Athene.

Olympia

Dag 13. Olympia - Mystras

Afstand: 150 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Mystras is een spookstadje op een steile heuvel, waar enkel nog een paar nonnen in een oud klooster wonen. Wandel door de indrukwekkende oude stad, vol met goed bewaard gebleven bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de overblijfselen van het paleis van de despoten, een groot complex dat uit meerdere gebouwen bestaat. De despoten en hun families woonden in de paleizen, leden van de aristocratie woonden waarschijnlijk in de huizen rondom de paleizen.

Mystras Griekenland

Dag 14. Mystras - Epidaurus

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Epidaurus is een van de meest populaire archeologische vindplaatsen in Griekenland. Het best bewaarde theater van het land is hier ongetwijfeld de reden voor. Het theater staat bekend om zijn geweldige akoestiek, met een beetje geluk kun je hier zelfs nog een voorstelling bijwonen. Zo niet, geniet dan bovenaan van het prachtige uitzicht op het theater en de groene omgeving van de Peloponnesos. Een stukje verderop bekijk je de heilige tempel van Asklepios.

Epidaurus Griekenland

Dag 15. Epidaurus - Athene

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Start vandaag boven op de berg de Akropolis. Omdat de oude Grieken de Akropolis als heilig beschouwden, staan hier veel tempels en andere overblijfselen. De Parthenon tempel en de Athena tempel op de berg, de Poort van Propyleeën en de Nikè tempel zijn slechts enkele voorbeelden. Wil je voor of na je bezoek aan de Akropolis nog meer te weten komen over deze bijzondere berg? Bezoek dan het Akropolis Museum. De collectie omvat bijna 4.000 voorwerpen die op de Akropolis zijn gevonden.

Akropolis, Athene

Dag 16. Athene

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Stranden, Athene

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Ballon!